Οδηγίες προς γονείς και εφήβους για την εγκράτεια

Εμφανίσεις: 1715 Συντάχθηκε από Μαμά Μπαμπάς και Παιδιά.

sexoualiki diapaidagwgisi 06 

Οδηγίες προς τους γονείς.

 

Είναι καλύτερα να περιμένετε!

Η έρευνα είναι σαφής ότι η πιο υγιής προσέγγιση της σεξουαλικής δραστηριότητας είναι να καθυστερήσετε οποιαδήποτε συμμετοχή σ αυτήν μέχρι τον γάμο σας.Οι παρακάτω προτάσεις θα βοηθήσουν τον έφηβο και τον γονέα του  στην επίτευξη αυτού του στόχου.

Πώς οι γονείς μπορούν να έχουν ενθαρρυντικό ρόλο  στην σεξουαλική αποχή -την εγκράτεια -των  έφηβων παιδιών τους;


Πηγή: Douglas A. Abbott & Joseph M. White, Flying High: Βοηθώντας τους εφήβους να επιλέξουν την αποχή ", Synthesis Press,2001. Διατίθεται στο Amazon.com και το Deseret.com


sexoualiki diapaidagwgisi 07

 
Οδηγίες για εφήβους.

Μια δωδεκάδα στρατηγικών οδηγιών για τους έφηβους που θέλουν να είναι εγκρατείς.

 1. Κατανοείστε τη διαφορά μεταξύ άνεσης στις σχέσεις και ιδιαίτερης-αυξημένης οικειότητας.
  Κρατήστε σαφή διαχωριστική γραμμή στη σωματική επικοινωνία και οικειότητα.
 2. Πάρτε άμεσα την απόφασή σας να κρατηθείτε εγκρατής.
 3. Θέστε όρια στην σωματική επαφή και να βρίσκεστε σε εγρήγορση ώστε να κρατηθείτε μέσα σε αυτά τα όρια.
 4. Να συναναστρέφεστε με φίλους που μοιράζονται τις αξίες σας και αγωνίζονται με εγκράτεια όπως εσείς.
 5. Κρατήστε τη σκέψη σας καθαρή αποφεύγοντας παραστάσεις που την παρασύρουν όπως κάποια μουσικά κομμάτια, ταινίες, περιοδικά, καθώς και το διαδίκτυο.
 6. Όταν είσαι παρέα με κάποιον απασχολήσου με διασκεδαστικές δραστηριότητες χωρίς να περνάς πολύ ώρα μαζί απομονωμένος και μή μένεις  αργά το βράδυ.
 7. Να συμμετέχετε σε εποικοδομητικές δραστηριότητες μετά το σχολείο, όπως ο αθλητισμός, το ωραίο θέατρο, κάποιοι σύλλογοι ή σε μιά εργασία μερικής απασχόλησης .
 8. Πάρτε μέρος σε ουσιαστικές πνευματικού τύπου δραστηριότητες, όπως ο Εκκλησιασμός, η μελέτη της Αγίας Γραφής, των Πατερικών κειμένων και άλλων πνευματικών βιβλίων όπως βίους Αγίων, Συναξάρια. Αγωνιστείτε να κάνετε τακτικά προσευχή, παρακολουθείστε θρησκευτικές ομιλίες και αναζητήστε πνευματική καθοδήγηση .
 9. Συνειδητοποιήστε ότι οι κίνδυνοι από τις προγαμιαίες σχέσεις είναι πραγματικοί και μπορούν να συμβούν και σε σας.
  Θα μπορούσες να μείνεις εσύ έγκυος ή να αφήσεις κάποια κοπέλλα έγκυο ή να εκδηλώσεις μια σεξουαλικά μεταδιδόμενη ασθένεια.
 10. Αναγνωρίστε τα οφέλη της αποχής, δηλαδή ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη ή ένα σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα, (STD), ούτε σας περιμένει ένα απροσδιόριστο μέλλον.
 11. Θυμηθείτε ότι είστε ελεύθεροι να κάνετε επιλογές σχετικά με τη σεξουαλική συμπεριφορά σας, αλλά είστε επίσης υπεύθυνοι για αυτές τις επιλογές. Μόλις κάνετε τις κακές επιλογές δεν είστε πλέον ελεύθεροι να αποφύγετε ή να αγνοείσετε τις συνέπειες των συμπεριφορών σας.
 12. Εάν έχετε ήδη κάνει κάποιο λάθος στη σεξουαλική σας συμπεριφορά, μπορείτε να αλλάξετε και να επιστρέψετε σε μια πιό συνετή και υπεύθυνη ζωή.
 13. Μαμά Μπαμπάς και Παιδιά: Μήν ξεχνάτε ότι το σώμα σας δεν είναι δικό σας, αλλά δώρο του Πλάστη σας, ο Οποίος του έβαλε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα για να λειτουργεί σωστά. Και ο Πλάστης και το πρόγραμμα βρίσκονται μέσα στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

 

Πηγή: Douglas A. Abbott & Joseph M. White, "Πετώντας ψηλά: Βοηθώντας τους εφήβους να επιλέξουν την εγκράτεια ", Synthesis Press, 2001. Διατίθεται στο Amazon.com και το Deseret.com

 

Ετικέτες: Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση

Εκτύπωση