Θέλετε το παιδί σας να έχει Εγκράτεια ως το Γάμο του; Αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και από εσάς!

Εμφανίσεις: 1548 Συντάχθηκε από Μαμά Μπαμπάς και Παιδιά.

strategies for parents of teens 01


Το τέλειο είναι να περιμένει το παιδί μέχρι το γάμο του
! Όλα τα επιστημονικά δεδομένα συνηγορούν ότι η πιο υγιής προσέγγιση της σεξουαλικής δραστηριότητας είναι να καθυστερήσει  το παιδί οποιαδήποτε συμμετοχή σ αυτήν μέχρι τον γάμο του. Οι παρακάτω προτάσεις θα βοηθήσουν τον έφηβο και τον γονέα του να επιτύχει αυτόν τον καταπληκτικό στόχο.

Πώς εσείς οι γονείς μπορείτε να έχετε υποστηρικτικό ρόλο στην Σεξουαλική Αποχή - την Εγκράτεια - των εφήβων παιδιών σας;

 

Προτάσεις προς τους εφήβους για Εγκράτεια στη Σεξουαλική Σχέση μέχρι το Γάμο τους.

Έχεις καταλάβει την αξία, την ομορφιά και τη δύναμη που έχεις όταν είσαι εγκρατής;

Πάρε μια σταθερή απόφαση γι’ αυτό.

1. Καταρχήν να καταλάβεις τη διαφορά μεταξύ της άνεσης στην επικοινωνία και της ιδιαίτερης- προσωπικής οικειότητας. Κατανόησε και κράτησε τη σαφή διαχωριστική γραμμή στη σωματική σου επικοινωνία και οικειότητα.

2. Πάρε άμεσα την απόφασή σου να κρατηθείς εγκρατής. Κράτησε τον εαυτό σου για εκείνον/εκείνη που θα γίνει ο αποκλειστικά δικός σου αγαπητός σύντροφος!

3. Βάλε όρια στην σωματική επαφή και να βρίσκεσαι σε εγρήγορση ώστε να κρατάς σταθερά αυτά  τα όρια.

4. Να συναναστρέφεσαι με φίλους που μοιράζονται τις αξίες σου και αγωνίζονται με εγκράτεια όπως εσύ.

5. Κράτησε τις σκέψεις σου καθαρές αποφεύγοντας παραστάσεις που την παρασύρουν, όπως μουσικά κομμάτια, ταινίες, περιοδικά, Internet, με σεξουαλικό περιεχόμενο άμεσο ή συγκεκαλυμμένο.

6. Όταν είσαι παρέα με κάποιον, απασχολήσου με διασκεδαστικές δραστηριότητες χωρίς να περνάς πολύ ώρα απομονωμένος μαζί του. Φρόντιζε να μη μένεις έξω αργά το βράδυ. Να θεωρείς το σπίτι σου τη προσωπική σου βάση ανεφοδιασμού.

7. Πήγαινε με τη δική σου θέληση στα Κατηχητικά. Είναι τόσο ωραίο να έχεις φίλους που να μοιράζονται αγωνιστικά τις  ίδιες αξίες με σένα!  Μπορείς να συμμετέχεις  και σε άλλες εξωσχολικές  δραστηριότητες, όπως ο αθλητισμός, η μουσική, το σκάκι, ακόμη να βρεις μια εργασία μερικής απασχόλησης .

8. Είναι πολύ μεγάλη η δύναμη που θα λάβεις από τον Εκκλησιασμό,  και τη συμμετοχή σου στα Μυστήρια της Εκκλησίας! Ζήτησε, βρες έναν πνευματικό πατέρα και εμπιστεύσου τον. Θα δεις ζωντανά θαύματα στη ζωή σου!

9. Συνειδητοποίησε ότι οι κίνδυνοι από τις προγαμιαίες σχέσεις είναι πραγματικοί και μπορούν να συμβούν και σε σένα.

Θα μπορούσες να μείνεις εσύ έγκυος ή να αφήσεις κάποια κοπέλα έγκυο ή να εκδηλώσεις μια σεξουαλικά μεταδιδόμενη ασθένεια. Η θλίψη του χωρισμού θα σε αφήσει πληγωμένο, ενώ θα γίνεσαι όλο και λιγότερο δοτικός κι επιφυλακτικός στις επόμενες σχέσεις σου.

10. Η αποχή σού δίνει τη δυνατότητα να εργαστείς άνετα για τους μακροπρόθεσμους στόχους σου, χωρίς να προκαλείς στον εαυτό σου προβλήματα από ένα απροσδιόριστο μέλλον.

11. Θυμήσου ότι είσαι ελεύθερο/η να κάνεις τις επιλογές σου σχετικά με τη σεξουαλική σου συμπεριφορά, αλλά είσαι επίσης υπεύθυνος/η για αυτή. Εσύ πρώτη θα υποστείς τις συνέπειες για αυτές σου τις επιλογές. Από τη στιγμή που θα κάνεις κάποια βήματα, δεν μπορείς ούτε να αποφύγεις, ούτε να αγνοήσεις  τις συνέπειές τους.

12. Εάν έχεις ήδη κάνει κάποιο λάθος στη σεξουαλική σου συμπεριφορά, μπορείς να αλλάξεις  και να επιστρέψεις σε μια πιο συνετή και υπεύθυνη ζωή.

 

 

 

Ετικέτες: Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση

Εκτύπωση