Παρένθετες μητέρες. Θύματα της elite διαφθοράς. (Surrogacy the new ''ploy'' for the rich)
Παρένθετη μητρότητα. Πώς θα την χαρακτηρίζατε; «Εξυπηρέτηση γονεϊκότητας» ή εκμετάλλευση γυναικών και διακίνηση βρεφών και κερδοσκοπία και βόλεμα της ματαιοδοξίας και κακοποίηση παιδικών ψυχών;
Από το Bad Reputation, στο κανάλι Letra Escarlata
Παρένθετη μητρότητα. Πώς θα την χαρακτηρίζατε; «Εξυπηρέτηση γονεϊκότητας» ή εκμετάλλευση γυναικών και διακίνηση βρεφών και κερδοσκοπία και βόλεμα της ματαιοδοξίας και κακοποίηση παιδικών ψυχών;
Εσείς θα αποφασίσετε βλέποντας την ταινία…
- Είμαι η μεγαλύτερη υποστηρίκτρια της παρένθετης μητρότητας.
- Δεν θέλω καθόλου να το κάνω.
- Πάρε μια παρένθετη.
Η εμπορική παρένθετη μητρότητα είναι μια νέα αναπαραγωγική πρακτική που έχει δώσει μια ευκαιρία σε χιλιάδες οικογένειες σε όλο τον κόσμο.
Αλλά οι διασημότητες το έχουν εφαρμόσει για τους εαυτούς τους κάνοντάς το συνήθεια, και ΕΝΑ ΦΟΒΕΡΟ ΠΑΙXΝΙΔΙ.
- Μετατρέπεις τα παιδιά σε εμπορεύματα.
Θα μπορούσες να πεις πως είναι ένας τύπος δουλεμπόριο ή κάτι τέτοιο.
Πίσω από αυτή τη βιομηχανία των εκατομμυρίων δολαρίων κρύβεται ένας διεφθαρμένος κόσμος, ο οποίος εκμεταλλεύεται εκατομμύρια ευάλωτες γυναίκες.
Ενώ οι διασημότητες παίρνουν το καλύτερο, υπάρχουν άνθρωποι που κάθε μέρα ΧΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΟΥΣ.
- Υπήρχαν κατσαρίδες που έτρεχαν πέρα δώθε στο πάτωμα.
Ήταν απίστευτα βίαιο.
Δεν έχω ξαναδεί κάτι ανάλογο στη ζωή μου.
Αυτό το φαινόμενο έφερε στο προσκήνιο μια συζήτηση σχετικά με το εάν πρόκειται για εκμετάλλευση των γυναικών ή είναι ζήτημα ατομικής ελευθερίας.
ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΠΑΡΕΝΘΕΤΗ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ; ΠΟΙΕΣ ΔΙΑΣΗΜΟΤΗΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΣΤΙΣ ΑΠΑΝΘΡΩΠΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ; Αυτή είναι η αλήθεια πίσω από τις μήτρες προς ενοικίαση: Το νέο ενοχλητικό παιχνίδι της υψηλής κοινωνίας.
Η εμπορική παρένθετη μητρότητα, ή η ενοικίαση μήτρας, είναι μια μέθοδος υποβοηθούμενης αναπαραγωγής κατά την οποία μια γυναίκα θα κυοφορήσει ένα παιδί που δε θα γίνει δικό της.
Η τεχνική συνίσταται στην «ενοικίαση» από ένα ζευγάρι της μήτρας μιας άλλης γυναίκας και εκείνοι της παρέχουν το ωάριο και το σπέρμα, τα οποία γονιμοποιούνται και τοποθετούνται στη μήτρα της παρένθετης μητέρας.
Το ζευγάρι ή το πρόσωπο που παραλαμβάνει το παιδί συνήθως αποκαλούνται «κατά πρόθεση γονείς».
Μετά τον τοκετό, το παιδί παραδίδεται σε εκείνους, αλλά πριν από αυτό, υπάρχει ένα συμβόλαιο που υπογράφεται και από τις δύο πλευρές, όπου η παρένθετη μητέρα παραιτείται από το δικαίωμά της ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΗΤΕΡΑ.
Η εμπορική παρένθετη μητρότητα άρχισε να εφαρμόζεται στη δεκαετία του 1970, με την εφαρμογή της τεχνητής σπερματέγχυσης από την ιατρική επιστήμη.
Το 1980 υπήρξε μια υπόθεση γνωστή ως “Baby M”, η οποία άλλαξε τη μέθοδο για πάντα και ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ.
Ενώ υπήρχε συμβόλαιο, την τελευταία στιγμή, η γυναίκα έκανε πίσω τη τελευταία στιγμή, και ήθελε να κρατήσει το μωρό, προκαλώντας μία μακρά νομική διαμάχη.
Από τότε, η εμπορική παρένθετη μητρότητα ρυθμίστηκε νομικά, σε πολλές περιοχές των Η.Π.Α.
Στην αρχή, η πλειονότητα των ανθρώπων που κατέφευγαν σε αυτή τη μέθοδο ήταν ζευγάρια που δεν μπορούσαν να κάνουν παιδιά, όμως δεν ήθελαν να υιοθετήσουν και ακόμη ήταν μοναχικοί άντρες και γυναίκες.
Όμως στο 2010, όταν οι διασημότητες του Χόλυγουντ άρχισαν να χρησιμοποιούν αυτή τη πρακτική με εκθετική συχνότητα και κάνοντάς την δημοφιλή.
Μεγάλα καλλιτεχνικά ονόματα όπως η Nicole Kidman και η Sarah Jessica Parker, έγιναν οι πρώτες που χρησιμοποίησαν αυτή τη μέθοδο.
Αυτή έδωσε τη δυνατότητα στις γυναίκες της καλλιτεχνικής βιομηχανίας να εξασφαλίσουν πως μια εγκυμοσύνη δεν θα τις επηρέαζε σωματικά ή συναισθηματικά, οπότε μπορούσαν να παραμείνουν ενεργές στο περιβάλλον της εργασίας τους.
- Πιστεύω πως πολλοί φίλοι μου και άνθρωποι της ηλικίας μου, ήταν τόσο επικεντρωμένοι στην καριέρα τους και να καταφέρουν τους στόχους της ζωής τους, και ήταν πολύ φοβισμένοι πως θα χάσουν τη ταυτότητά τους.
Εγώ ήμουν στα σίγουρα.
Δεν ήθελα να με ξέρουν μόνο ως «μαμά» δε θέλω να κάνω όλες αυτές τις θυσίες και δεν θέλω να χάσω όλα αυτά για τα οποία έχω δουλέψει.
Αρχίζοντας το 2012, αυτή η μέθοδος δούλεψε πολύ στο Χόλυγουντ και έγινε ο κανόνας για τις διασημότητες.
Ωστόσο, αυτή η τάση απέχει πολύ από το να θεωρείται αποδεκτή.
Στην αρχή, η πρακτική αυτή θεωρήθηκε αμοιβαία επωφελής.
Οι διασημότητες θα συνέχιζαν τη ζωή τους και οι παρένθετες μητέρες θα ελάμβαναν μεγάλα χρηματικά ποσά.
Αλλά αυτή η τακτική οδήγησε ώστε να δημιουργηθεί μια βιομηχανία που θα εκμεταλλευόταν τις παρένθετες μητέρες μέσα από συμφωνίες εκατομμυρίων δολαρίων.
- Από το κόστος της παρένθετης κύησης, μόνο ένα μικρό μέρος πηγαίνει στην γυναίκα που κυοφορεί.
Υπάρχει επίσης κόστος που αφορά το πρακτορείο, τους δικηγόρους και την ασφάλιση και όλα αθροίζονται, αλλά η μητέρα που κυοφορεί λαμβάνει μόνο ένα μέρος από αυτά.
Αυτή η μέθοδος υποβοηθούμενης αναπαραγωγής είναι εξαιρετικά προνομιακή.
Οι τιμές μπορεί να κυμαίνονται μεταξύ 55.000$ ΚΑΙ 200.000$ ανάλογα με τη χώρα, όπου πραγματοποιείται.
Με την πρόοδο στην τεχνολογία, η παρένθετη μητρότητα θα γίνει αποκλειστική μέθοδος για τις διασημότητες και σύμφωνα με τις πληροφορίες της παγκόσμιας αγοράς, με τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και τη διάδοσή της από την τηλεόραση, εκτιμάται ότι μέχρι το 2032 η αγορά θα αυξηθεί από 14 δισεκατομμύρια σε 129 δισεκατομμύρια δολάρια.
Ωστόσο πίσω από την ευκαιρία να οικοδομηθεί μια οικογένεια, κρύβονται συναισθηματικές, ηθικές, και υγειονομικές συνέπειες που είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ.
Οι άνθρωποι τείνουν να ξεχνούν, πως υπάρχει ένα άτομο πίσω από αυτή τη διαδικασία και ότι οι γυναίκες και τα μωρά μετατρέπονται σε ΕΜΠΟΡΕΥΣΙΜΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ.
Διάφορες διασημότητες έχουν στραφεί σε νοικιασμένες μήτρες.
Την τελευταία δεκαετία, διασημότητες όπως η Prianka Chopra και ο Nick Jonas, ο Cristiano Ronaldo, ο Alec Baldwin, ο Elton John και ο Jimmy Fallon, έκαναν χρήση αυτής της μεθόδου για λόγους που κυμαίνονται από προβλήματα γονιμότητας έως ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΒΟΛΕΜΑ.
Η εμβληματική οικογένεια Kardashian είχε ρόλο- κλειδί για τη διάδοση της πρακτικής.
Η πρώτη από αυτές ήταν η Kim, που απέκτησε τον Chicago και τον Psalm, το τρίτο και τέταρτο παιδί της μέσω αυτής της μεθόδου.
Παρόλο που πολλοί χρήστες του διαδικτύου και τα ΜΜΕ, υπέθεσαν ότι το έκανε από ματαιοδοξία, δηλαδή για να μην καταστρέψει το σώμα της, στην πραγματικότητα, είχε έναν ουσιαστικότερο λόγο.
Η διασημότητα, πάσχει από μια ιατρική πάθηση που ονομάζεται διεισδυτικός πλακούντας, η οποία σημαίνει ότι ο πλακούντας προσκολλάται πολύ στη μήτρα και περιπλέκει την απομάκρυνσή του, και το τοκετό.
Για να σώσει τη ζωή της καθώς και αυτή του μελλοντικού μωρού της, στράφηκε στην παρένθετη μητρότητα, αν και αντιμετώπιζε μεγάλη εσωτερική σύγκρουση.
Η Kim δεν μπορούσε να χωνέψει ότι θα αποκτούσε μωρό που δεν θα κυοφορούσε στο σώμα της.
- Είμαι τόσο ευγνώμων απέναντί της, κάποιος να είναι τόσο ανιδιοτελής και ευγενικός και να το κάνει… - Είναι πραγματικά πολύ πιο δύσκολο από ό,τι θα μπορούσατε να φανταστείτε.
Η αδερφή της, η Khloe Kardashian, εκδήλωσε επίσης το ίδιο πρόβλημα, χρόνια αργότερα, οδηγώντας της να χρησιμοποιήσει την ίδια μέθοδο για να φέρετε στον κόσμο τον Tatum, το δεύτερο παιδί της.
Είχε και εκείνη το ίδιο πρόβλημα, να αισθάνεται ξεκομμένη από τη γυναίκα που κυοφορούσε το μωρό της.
- Ένιωσα πραγματικά ένοχη που αυτή η γυναίκα είχε το μωρό μου.
Εγώ παίρνω το μωρό μου, μετά πηγαίνω σε ένα άλλο δωμάτιο και ξεκόβουμε.
Αισθάνθηκα τόσο πολύ πως ήταν μια υπόθεση συναλλαγής.
Αλλά παρ' όλη την αναστάτωση της διαδικασίας, κατέληγαν να την εγκρίνουν, και αυτό την έκανε ακόμη περισσότερο, μια ΣΚΟΤΕΙΝΗ και ΑΠΑΙΣΙΑ βιομηχανία.
- Νομίζω ότι ήταν μια τόσο συναρπαστική εμπειρία, που θα τη συνιστούσα σε οποιονδήποτε.
Είμαι η μεγαλύτερη θαυμάστρια της παρένθετης μητρότητας.
Αλλά η πραγματικότητα των Kardashians δεν ισχύει για όλες τις διασημότητες.
Στην πραγματικότητα, διάφορες γυναίκες την έχουν χρησιμοποιήσει απλώς ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥΣ.
Άλλη ειδική περίπτωση είναι αυτή της Paris Hilton.
Αφού παντρεύτηκε το 2021 με τον Carter Reum, άρχισε να υφίσταται τρομερή κοινωνική πίεση και από τα μέσα ενημέρωσης για να κάνει παιδιά.
Η μητέρα της έβγαζε τη φήμη ότι είχε προβλήματα γονιμότητας, κάτι που η Πάρις θα το διέψευδε.
Ήταν ο σύζυγός της που την έπεισε να κάνει παιδιά.
- Πότε θέλεις να κάνεις παιδιά; - Ο Carter θέλει αμέσως μετά το γάμο, γι' αυτό βιαζόμαστε.
- Πρέπει να τα βάλουμε στο «φούρνο» Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο, γιατί θέλω πολύ παιδιά που να είναι από τα μεγάλα στην τάξη τους, γιατί τότε είναι καλά στον αθλητισμό, και αποκτούν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.
Ωστόσο, το τελευταίο πράγμα που ήθελε η Hilton, ήταν να μείνει έγκυος.
Η σταρ φοβόταν πολύ να περάσει από αυτή τη διαδικασία, λόγω των αλλαγών που θα έπρεπε να αντιμετωπίσει, όπως π.χ. να εγκαταλείψει τα ταξίδια και τη δουλειά της και το "τραύμα" του τοκετού.
Βασικά ό,τι συνοδεύει την εγκυμοσύνη.
- Απλά δεν θέλω να το κάνω καθόλου.
- Βάλε μια παρένθετη.
Αλλά υπάρχουν και άλλες διασημότητες, που έχουν ΕΠΙΚΡΙΘΕΙ ΕΝΤΟΝΑ.
Η ηθοποιός Jamie Chung, από ταινίες όπως “Grown Ups” και “The Hangover, Part II”, ήταν πολύ συνειδητοποιημένη σχετικά με τη γέννηση των παιδιών της, και παραδέχτηκε ότι ο λόγος που επέλεξε την παρένθετη μητρότητα ήταν επειδή δεν ήθελε να χάνει ευκαιρίες στη βιομηχανία.
Σύμφωνα με εκείνη, οι γυναίκες ξεχνιούνται αμέσως όταν απομακρυνθούν από την υποκριτική.
Παρά το ότι ο λόγος αυτός είναι σημαντικός για πολλούς, υπάρχει ωστόσο μια περίπτωση που έχει αφήσει πολλούς ΒΑΘΕΙΑ ΕΝΟΧΛΗΜΕΝΟΥΣ.
Ο Jeff Lewis, ένας Αμερικανός σχεδιαστής και τηλεοπτική φιγούρα, μαζί με τον πρώην σύντροφό του κινηματογράφησαν την παρένθετη μητέρα τους για να τη χρησιμοποιήσουν αργότερα, σε ένα επεισόδιο του ριάλιτί του “Flipping Out”.
Αυτός, όχι μόνο αποφάσισε να τη κινηματογραφήσει, αλλά επίσης κορόιδεψε τη γυναίκα για κάτι τόσο φυσικό, όπως το να μην ξυρίζει τα προσωπικά μέρη της, σαν να ήταν η όλη διαδικασία ΑΠΛΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ.
Εν τω μεταξύ, στον ισπανόφωνο κόσμο, υπάρχουν επίσης περιπτώσεις όπως αυτή του Miguel Bose και του Ricky Martin, που αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν τη μέθοδο δεδομένου ότι οι σύντροφοί τους είναι άντρες.
Ωστόσο η πιο αμφιλεγόμενη από όλους ήταν η Ισπανίδα ηθοποιός Ana Obregon.
Αυτή επικρίθηκε αυστηρά, επειδή χρησιμοποίησε την πρακτική για να γίνει μητέρα σε ηλικία 68 χρονών.
Αυτή δεν ήταν η μόνη αντίρρηση, καθώς στην Ισπανία η διαδικασία είναι παράνομη, αλλά άλλοι ισχυρίστηκαν επίσης ότι ήταν πολύ ανεύθυνο να γίνει μητέρα σε τέτοια ηλικία, αν ληφθεί υπόψη, ότι η πιθανότητα να πεθάνει ενώ το μωρό της είναι μικρό είναι πολύ υψηλότερη.
Αυτός ο κόσμος των διασημοτήτων και της παρένθετης μητρότητας, είναι μόνον η κορυφή του παγόβουνου μιας σκιώδους βιομηχανίας που για χρόνια, ΚΑΚΟΜΕΤΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ.
Η παρένθετη μητρότητα είναι παράνομη σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ισπανίας, της Αυστραλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου μεταξύ άλλων.
Ωστόσο, δεν αποτελεί πρόβλημα για τα άτομα με πολλά χρήματα, που μπορούν απλά να ψάξουν στο εξωτερικό και να λάβουν τις άδειες.
Η απαγόρευση καλύπτει ΜΙΑ ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΒΡΩΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ.
Το 2015, η Ταϊλάνδη απαγόρευσε την παρένθετη μητρότητα στο εξωτερικό αφού ένα ζευγάρι Αυστραλών εγκατέλειψε ένα από τα δίδυμα γιατί το παιδί έπασχε από σύνδρομο Down.
Χώρες όπως η Ουκρανία ήταν επίσης μια δημοφιλής επιλογή, χάρη στο χαμηλό κόστος τους, αλλά αυτό θα σταματήσει μετά το ξέσπασμα του πολέμου.
Το Μεξικό, η Ινδία και η Γεωργία, είναι δυστυχώς οι κύριες χώρες όπου οι παρένθετες ζουν στις χειρότερες συνθήκες.
Γεωργία, μια χώρα που βρίσκεται στο σταυροδρόμι Ευρώπης και Ασίας, είναι μία από τις τέσσερις χώρες στον κόσμο όπου είναι νόμιμο να πληρώνεις μια γυναίκα για να γεννήσει ένα μωρό για άλλο άτομο.
Κοστίζει 12.000 $, το ένα τέταρτο του κόστους στις Ηνωμένες Πολιτείες, και μεταξύ 80 και 100 παρένθετα μωρά, παραδίδονται κάθε μήνα.
Δυστυχώς, επειδή είναι χώρα χαμηλού εισοδήματος, οι γυναίκες στρέφονται σε αυτή τη μέθοδο ως είδος εργασίας, για οικονομικούς λόγους.
Η Nino Lamazoshvili, μια 39χρονη γυναίκα, αναγκάστηκε να καταφύγει σε αυτήν τη μέθοδο τρεις φορές καθώς χρειαζόταν τα χρήματα για να μπορέσει να ξεφύγει από τη βίαιη σχέση που είχε με τον σύζυγό της.
- Αυτά είναι τα φάρμακα που πρέπει να πάρω.
Κάνω την ένεση στη κοιλιά μου.
Αυτό είναι για τη καρδιά.
Αυτό γίνεται στη κοιλιά.
- Και αυτό γίνεται κάθε μέρα; - Ναι.
Η γυναίκα παραδέχεται ότι δεν δέχθηκε τη διαδικασία επειδή το ήθελε, και ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να κυοφορήσει ένα παιδί, και αργότερα να το παραδώσει σαν να ήταν ένα παιχνίδι.
- Νιώθεις αισθήματα για το παιδί, σαν να ήταν το δικό σου παιδί.
Πρέπει να είσαι πολύ δυνατός ψυχολογικά.
Στην Ινδία η παρένθετη κύηση νομιμοποιήθηκε το 2002, και μέχρι σήμερα έχει γίνει επιχείρηση εκατομμυρίων.
Εκτιμάται ότι μέχρι το 2017 υπήρχαν περίπου 2.000 ΚΕΝΤΡΑ ΚΥΗΣΗΣ με περισσότερα από 25.000 μωρά που παράγονταν για δυτικούς πελάτες.
Παρά όλους τους υπολογισμούς, είναι δύσκολο να καταλήξουμε σε έναν ακριβή αριθμό, καθώς είναι επικίνδυνα ανεξέλεγκτη και ανοίγει την πόρτα σε ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ - Βλέπω την παρένθετη μητρότητα ως επίθεση κατά των γυναικών με πολλούς τρόπους, επειδή προπαγανδίζεται, ελλείψει νόμου.
Οπότε δεν ξέρουμε καν αν οι παρένθετες μητέρες έχουν την κατάλληλη φροντίδα, και την αγωγή που χρειάζονται, ούτε ποιοι είναι οι γονείς που ζητούν αυτήν την παρένθετη μητρότητα.
Το 2018, η χώρα θα καθιστούσε την πρακτική παράνομη λόγω των απελπιστικών συνθηκών που οι Ινδές παρένθετες γυναίκες αναγκάζονταν να υπομένουν.
Στις γυναίκες δίνονταν συμβόλαια στα αγγλικά, που αδυνατούσαν να καταλάβουν, και κατέληγαν να υποβάλλονται σε ιατρικές επεμβάσεις χωρίς τη συγκατάθεσή τους, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις περιελάμβαναν αμβλώσεις.
Μια άλλη χώρα όπου η παρένθετη κύηση είναι μεγάλη επιχείρηση είναι το Μεξικό.
Εκεί, εκατομμύρια τουρίστες καταφτάνουν κάθε χρόνο και είναι ένας από τους προτιμώμενους προορισμούς για να έλθει κάποιος σε επαφή με πρακτορεία παρένθετης μητρότητας.
Ένα "ζευγάρι" από τη Νέα Ζηλανδία ο Ντέιβιντ και ο Νίκι αποφάσισαν να πάνε στο Cancun, καθώς τους υποσχέθηκαν ότι είχε τις καλύτερες συνθήκες.
Ωστόσο, το ζευγάρι θα αντίκρυζε αργότερα κάτι τρομακτικό.
Το πρακτορείο παρένθετων, κρατούσε για λογαριασμό του, τα μισά χρήματα.
Τους είχαν υποσχεθεί, πως η γυναίκα που θα κυοφορούσε θα κέρδιζε 1.600 $ το μήνα.
Όχι μόνο της έδιναν λιγότερα, αλλά αντιμετώπισε και σοβαρά προβλήματα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και για τα οποία της αρνήθηκαν την ιατρική φροντίδα.
Το μωρό κατέληξε να γεννηθεί σε διαφορετική κλινική.
- Πραγματικά λυπήθηκα.
Πραγματικά λυπήθηκα.
- Γιατί; - Γιατί δεν ήταν καθαρά.
Υπήρχαν κατσαρίδες που έτρεχαν πέρα δώθε στο πάτωμα.
Ήταν απίστευτα βίαια.
Δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο στη ζωή μου.
Ο τοκετός ήταν για τη γυναίκα εξαιρετικά τραυματικός, σε σημείο που χρειαζόταν επείγουσα ιατρική φροντίδα σε πραγματικό νοσοκομείο επειδή η ζωή της ήταν σε κίνδυνο.
Όμως το πρακτορείο ζήτησε από το ζευγάρι περισσότερα χρήματα και επιπλέον αρνήθηκε να διακομίσει το μωρό για να σώσει τη ζωή του.
Λόγω όλων των επιπλοκών, ο Ντέιβιντ και ο Νίκι κατέληξαν να πληρώσουν 120.000 $ περισσότερα από όσα υπολόγιζαν, δηλαδή σχεδόν, κοντά στα 232.000 ΔΟΛΛΑΡΙΑ.
Υπάρχουν εκατοντάδες γυναίκες στο Μεξικό που εξακολουθούν να υφίστανται εκμετάλλευση από αυτές τις επιχειρήσεις των εκατομμυρίων δολαρίων.
- Ήταν δύσκολα, γιατί πρακτικά γέννησα με τη βοήθεια φαρμάκων που μου έδωσαν για να βγει και κράτησε πολύ….
Είχα συσπάσεις, πολλούς πόνους, μόνη στο μέσο της νύχτας, κόσμος γύρω μου, αλλά εγώ μόνη μου σε ένα μπάνιο.
Η βιομηχανία της παρένθετης μητρότητας, είναι ένας νέος τομέας που εξακολουθεί να αγνοείται από χιλιάδες χώρες σε όλο τον κόσμο.
Το να κάνουν τα στραβά μάτια επιδεινώνει και μόνο τις συνθήκες στις χώρες του τρίτου κόσμου που χρησιμοποιούνται για να βγάζουν χρήματα.
Επιπλέον, έχει προκύψει μια συζήτηση σχετικά με τις ζωές των μωρών και πόσο αφύσικη είναι η διαδικασία.
- Μετατρέπετε τα παιδιά σε εμπορεύματα.
Θα μπορούσατε να πείτε ότι είναι μια μορφή δουλεμπορίου ή κάτι τέτοιου.
Παρόλο που πολλοί επιθυμούν να έχουν ένα βιολογικό παιδί, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι υπάρχουν εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο σε κέντρα υιοθεσίας.
Η εκμετάλλευση των ευάλωτων γυναικών πρέπει να πάψει να αποτελεί επιλογή.
ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΝΘΕΤΗΣ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ;
Πηγή: https://www.youtube.com/watch?v=wNcRL4qJZiw
Ετικέτες: Ατεκνία και Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Βιντεοθήκη, Αναπαραγωγικές Τεχνικές, Ατεκνία, Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Παρένθετη Μητρότητα