Επικοινωνία

Για οποιοδήποτε θέμα υποστήριξης

ή απλής επικοινωνίας

θα μας βρείτε

στο: 

info@mumdadandkids.gr

 


 

Οι «υπερασπιστές» ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Ο.Η.Ε. υποστηρίζουν προαγωγούς και διακινητές εις βάρος των γυναικών-θυμάτων της σεξουαλικής εκμετάλλευσης

against prostituted women 01   

Όπου η πορνεία είναι νόμιμη, η σεξουαλική διακίνηση αυξάνεται. Ποιος επωφελείται λοιπόν από την υπεράσπιση της πορνείας από τον Ο.Η.Ε.;

 

Κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο. Ο Κύριός μας και η μοιχαλίδα γυναίκα, κεφ. 8 στ. 11:

« ἡ δὲ εἶπεν· οὐδείς, Κύριε. εἶπε δὲ ὁ ᾿Ιησοῦς· οὐδὲ ἐγώ σε κατακρίνω· πορεύου καὶ ἀπὸ τοῦ νῦν μηκέτι ἁμάρτανε.»

Από Center for Family &Human Rights

Stefano Gennarini, J.D.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, 5 Ιανουαρίου (C-Fam) Το γραφείο ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Ο.Η.Ε. προχωρά επιθετικά προς την πλήρη αποποινικοποίηση της πορνείας, παρακάμπτοντας τα προβλεπόμενα από τον Ο.Η.Ε. πρωτόκολλα και διαδικασίες του Ο.Η.Ε., τους νόμους της συντριπτικής πλειοψηφίας των χωρών μελών, και τη Γενική Συνέλευσης του Ο.Η.Ε. Εκείνοι που επωφελούνται από μια τέτοια υπεράσπιση είναι οι διακινητές και οι μαστροποί και όχι οι γυναίκες που υφίστανται τη σεξουαλική εκμετάλλευση.

Η αρχή έγινε το περασμένο καλοκαίρι όταν το γραφείο ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Ο.Η.Ε. αντέδρασε ταχύτητα για να υπονομεύσει ένα πρωτοποριακό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Το ψήφισμα καλούσε όλες τις χώρες της Ε.Ε. να ποινικοποιήσουν τις δραστηριότητες των εμπόρων της σεξουαλικής δραστηριότητας και τους μαστροπούς. Αυτό ήταν ένα βαρύ πλήγμα για όσους θέλουν να αποποινικοποιηθεί πλήρως η πορνεία παγκοσμίως.

against prostituted women 01


Σε μια σπασμωδική αντίδραση, το γραφείο του Ο.Η.Ε. για τα ανθρώπινα δικαιώματα δημοσίευσε στον Τύπο ένα μακροσκελές ανακοινωθέν λαμβάνοντας μια εκ διαμέτρου αντίθετη θέση απέναντι στο ψήφισμα της Ε.Ε. Το γραφείο του Ο.Η.Ε. για τα δικαιώματα πρότεινε «την πλήρη αποποινικοποίηση της εθελοντικής σεξουαλικής εργασίας ενηλίκων από την άποψη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», συμπεριλαμβανομένης της μαστροπείας, της προσέλκυσης «πελατών» και της διαφήμισης της πορνείας. Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες του Ο.Η.Ε., όλοι οι νομικοί περιορισμοί στην πορνεία οδηγούν σε παραβιάσεις της νομοθεσίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα και αυτό περιλαμβάνει τους νόμους σχεδόν οποιασδήποτε χώρας στον κόσμο.

Ενώ το ψήφισμα της Ε.Ε. περιέγραφε την πορνεία ως εγγενώς εξευτελιστική, οι ειδικοί του Ο.Η.Ε. χαρακτήρισαν τη «σεξουαλική εργασία» μια μορφή «νόμιμης εργασίας» και μέρος του ανθρώπινου δικαιώματος για πλήρη σεξουαλική και σωματική αυτονομία.

Το ψήφισμα της Ε.Ε. αναγνώριζε ότι οι γυναίκες που εργάζονται στην πορνεία στη συντριπτική τους πλειοψηφία επιθυμούν να κάνουν κάτι άλλο στη ζωή τους και συνήθως βρίσκονται στην πορνεία μέσα από παράνομες διαδικασίες, λόγω οικονομικής πίεσης ή άλλων μορφών καταναγκασμού. Εξαιτίας αυτού, η έκθεση της Ε.Ε. καλούσε τις χώρες να αναπτύξουν «πολιτικές εξόδου» για να βοηθήσουν τις γυναίκες να ξεφύγουν από την πορνεία και να εκπαιδευτούν σε άλλα επαγγέλματα. Η έκθεση των Ηνωμένων Εθνών αναγνωρίζει και εκείνη ότι οι εκπορνευόμενες γυναίκες εξαναγκάζονται τις περισσότερες φορές σε αυτή τη δραστηριότητα, αλλά αντί για αναζήτηση στρατηγικών εξόδου, οι εμπειρογνώμονες των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα ζητούν οι εκπορνευμένες γυναίκες να μπορούν να σχηματίσουν εργατικά συνδικάτα.

Το ψήφισμα της Ε.Ε. καλεί όλες τις χώρες να καταδιώξουν επιθετικά την εμπορία ανθρώπων (Human Trafficking) και τη μαστροπεία, κυρίως διότι οι εκπορνευμένες γυναίκες παραδίδουν τα κέρδη τους σε μαστροπούς και στις περισσότερες περιπτώσεις διαβιούν σε άθλιες συνθήκες. Αντίθετα, οι ειδικοί του Ο.Η.Ε. καλούν τις χώρες να μην είναι «υπερβολικά επιθετικές» στην αστυνόμευση της σεξουαλικής εμπορίας, προκειμένου να προστατεύσουν την ικανότητα των εκπορνευόμενων γυναικών και των μαστροπών να κερδίζουν χρήματα.

against prostituted women 01


Η έκθεση της Ε.Ε. τονίζει επιπλέον τους κινδύνους που υπάρχουν για τα παιδιά
που παγιδεύονται στη πορνεία, στη βίαιη πορνογραφία και άλλες μορφές διαδικτυακής εκμετάλλευσης που τροφοδοτούν την αγορά πορνείας. Αντίθετα, η έκθεση του Ο.Η.Ε. αναφέρει τα παιδιά μόνο μία φορά, όταν μιλά για την ανάγκη προστασίας της ικανότητας των εκπορνευόμενων γυναικών να κερδίζουν χρήματα για τα παιδιά τους.

Το γραφείο του Ο.Η.Ε. για τα ανθρώπινα δικαιώματα έκανε τα πάντα για να υποστηρίξει αυτές τις ακραίες απόψεις αντιδρώντας στο ψήφισμα της Ε.Ε.. Η έκθεση του Ο.Η.Ε. δημοσιεύτηκε αρχικά ως επείγουσα ανακοίνωση για άμεση δημοσιοποίηση μετά την έγκριση του ψηφίσματος της Ε.Ε. τον Σεπτέμβριο του 2023. Δεν εκδόθηκε ως επίσημο έγγραφο του Ο.Η.Ε., όπως όφειλε να γίνει κανονικά. Στη συνέχεια κυκλοφόρησε ως επίσημο έγγραφο του Ο.Η.Ε. τον  περασμένο Δεκέμβριο, με ένα απολογητικό σημείωμα που εξηγούσε ότι ετοιμάστηκε βιαστικά, μετά τη λήξη της προθεσμίας κανονικής δημοσίευσης «λόγω περιστάσεων που ξεπερνούσαν τον έλεγχο του υποβάλλοντος».

Παραμένουν ασαφείς οι λόγοι που το γραφείο ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Ο.Η.Ε. κάνει τα πάντα για να προωθήσει τέτοιες ακραίες απόψεις υπέρ της πορνείας. Τέτοιες απόψεις έρχονται σε αντίθεση με τη συμβατική νομοθεσία στις περισσότερες χώρες του Ο.Η.Ε.. Μόνο η Νέα Ζηλανδία και το Βέλγιο έχουν υιοθετήσει το μοντέλο πλήρους αποποινικοποίησης τα τελευταία χρόνια. Επιπλέον, οι επιστημονικά ειδικοί και οι ακτιβιστές της καταπολέμησης του ανθρώπινου trafficking είναι συντριπτικά αντίθετοι σε μια τέτοια προσέγγιση, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι η σεξουαλική διακίνηση αυξάνεται όπου η πορνεία είναι νόμιμη.

Λοιπόν, ποιος θα μπορούσε να επωφελείται από την υπεράσπιση της πορνείας από τον Ο.Η.Ε.;

 

Πηγή: c-fam.org

 

 

 

Ετικέτες: Βιοηθική και Ιατρική

Εκτύπωση

Σχετικά με μας

Μια συλλογική προσπάθεια για την ανάδειξη, την υπεράσπιση και την προώθηση των αξιών και των ιδανικών της Ελληνορθόδοξης Οικογένειας. Μια παρότρυνση προς όλους να αξιοποιηθούν τα χαρίσματα του κάθε μέλους της, όπως αρμόζει στην Ορθόδοξη Χριστιανική Παράδοση και στα βιώματα της Πατρίδας μας.