Επικοινωνία

Για οποιοδήποτε θέμα υποστήριξης

ή απλής επικοινωνίας

θα μας βρείτε

στο: 

info@mumdadandkids.gr

 


 

Τα κακοποιημένα παιδιά του lockdown

kakopoiimena paidia tou lockdown 01    

Καναδικό Παιδιατρικό Νοσοκομείο διαπιστώνει  «ανησυχητική αύξηση» των μωρών με τραύματα στο κεφάλι  και σπασμένα οστά μέσα στο lockdown.

«Στα 16 μου χρόνια στο Childrens Hospital of Eastern Ontario, CHEO, δεν έχω δει ποτέ τόσα πολλά βρέφη με σοβαρούς τραυματισμούς»

Τετ. 3 Φεβ 2021

Από τον Pete Baklinski

OTTAWA, Καναδάς, 3 Φεβρουαρίου 2021 (LifeSiteNews) –

Ένα παιδιατρικό νοσοκομείο στο Οντάριο διαπιστώνει μια «ανησυχητική αύξηση» των μωρών που προσέρχονται στο νοσοκομείο με «κατάγματα και τραύματα στο κεφάλι» μετά την εφαρμογή του lockdown για τον COVID-19 στο Οντάριο και το Κεμπέκ.

«Στα 16 χρόνια μου στο CHEO, δεν έχω δει ποτέ τόσα πολλά βρέφη με σοβαρούς τραυματισμούς», δήλωσε η Dr Michelle Ward, παιδίατρος και ιατρική Διευθύντρια του τμήματος για την προστασία των Παιδιών και των Νέων στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο του Ανατολικού Οντάριο, Children’s Hospital of Eastern Ontario, (CHEO), σε ένα δελτίο τύπου του Νοσοκομείου στις  29 Ιανουαρίου 2021.

Από τον Σεπτέμβριο, το CHEO υποστηρίζει ότι έχει δει περισσότερα από διπλάσια παιδιά κάτω του ενός έτους «που έχουν υποστεί κακοποίηση και ειδικότερα κατάγματα και τραύματα στο κεφάλι» σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσυνή περίοδο.

«Ο αριθμός των βρεφών με κατάγματα ή και τραυματισμούς στο κεφάλι για την περίοδο Σεπτεμβρίου του 2019 έως τον Ιανουάριο του  2020 ήταν 8. Αυτός ο αριθμός αυξήθηκε σε 20 για την αντίστοιχη περίοδο από το Σεπτέμβριο του 2020 έως τον  Ιανουάριο του 2021», δήλωσε το CHEO σε  ένα δελτίο τύπου.

Η Ward δήλωσε πως είναι μια «αγχωτική περίοδος για γονείς και φροντιστές». Και συνέχισε: «Όλοι  γνωρίζουμε ότι χρειάζεται "ολόκληρο χωριό" για να μεγαλώσει ένα παιδί. Με την παραμονή στο σπίτι κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ο γονιός αισθάνεται πως αυτό το χωριό έχει χαθεί».

Τα παιδιά περνούν περισσότερο χρόνο με τους γονείς τους στο σπίτι λόγω των περιορισμών του  COVID-19 που περιλαμβάνουν το κλείσιμο των ημερήσιων παιδικών σταθμών, των σχολείων και  των επιχειρήσεων. Το Οντάριο μπήκε στο lockdown στις 26 Δεκεμβρίου και το Κεμπέκ στις 25 Δεκεμβρίου. Οι γιατροί άρχισαν σιγά σιγά να διαπιστώνουν πως αυξάνονταν ο αριθμός των βρεφών που μεταφέρονται στο νοσοκομείο με τραυματισμούς που «έμοιαζαν με κακοποίηση»

«Βλέπουμε περισσότερα βρέφη με σοβαρούς τραυματισμούς και εδώ ανήκουν τα κατάγματα στα οστά, που  αφορούν οποιοδήποτε από τα οστά του σώματος και οι τραυματισμοί στο κεφάλι. Οι τραυματισμοί πιθανότατα προκλήθηκαν από τους ανθρώπους που φροντίζουν τα μωρά. Εξετάζουμε -συνεχίζει η Dr. Ward- δύο διαφορετικά πράγματα. Tο ένα είναι το είδος των τραυματισμών που υπάρχουν στο παιδί και το άλλο μήπως υπάρχουν ιατρικές παθήσεις που κάνουν το παιδί ευπαθές ώστε να σπάσει ένα κόκαλο ή να πάθει αιμορραγία γύρω από τον εγκέφαλό του. Ταυτόχρονα, πρέπει να κάνουμε αναφορά στην  κοινωνική υπηρεσία παιδικής πρόνοιας, για να εξετάσουμε πώς συνέβησαν αυτοί οι τραυματισμοί. Δυστυχώς, πολλά από αυτά οφείλονται σε κακομεταχείριση ή κακοποίηση του μωρού.»

Η προειδοποίηση του CHEO σχετικά με την αύξηση της σωματικής κακοποίησης των μωρών είναι μόνο μέρος της εικόνας των συνεπειών της χρήσης του lockdown ως τρόπου περιορισμού του κορωνοϊού.

Ακαδημαϊκοί από τα πανεπιστήμια του Harvard, Duke, και Johns Hopkins κυκλοφόρησαν πρόσφατα μια μελέτη στην οποία εκφράζουν την άποψη  ότι τα lockdown λόγω COVID-19 θα οδηγήσουν στο «συγκλονιστικό» ένα εκατομμύριο περισσότερους θανάτους κατά την επόμενη δεκαπενταετία λόγω της αύξησης των προβλημάτων υγείας που προκαλούνται από την ανεργία.

«Για το συνολικό πληθυσμό, η αύξηση του ποσοστού των θανάτων μετά την πανδημία COVID-19 συνεπάγεται τα εντυπωσιακά 0,89 και 1,37 εκατομμύρια επιπλέον θανάτους μέσα στα επόμενα 15 και 20 χρόνια, αντίστοιχα», δήλωσαν οι συγγραφείς της μελέτης του Δεκεμβρίου του 2020 με τίτλο "The Long-Term Impact of the COVID-19 Unemployment Shock on Life Expectancy and Mortality Rates". "Τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα της ανεργίας λόγω Covid-19, επί του προσδόκιμου ζωής και  επί της θνησιμότητας". (1)

Οι περιορισμοί  του COVID-19 έχουν επίσης επηρεάσει αρνητικά τον αριθμό όσων πεθαίνουν από υπερβολικές δόσεις ναρκωτικών. Την Παρασκευή, στο Τορόντο, οι υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας ανέφεραν «αριθμό ρεκόρ» θανάτων από υπερβολική δόση ναρκωτικών που συνέβησαν τους τελευταίους δύο μήνες.

«Συνολικά, οι  κλήσεις προς τα ασθενοφόρα για θανάτους από υπερβολική  δόση οπιοειδών  ήταν 90% υψηλότερες το 2020 από ό,τι το 2019», αναφέρει η έκθεση.

«Τα προκαταρκτικά στοιχεία του Οντάριο για  τους θανάτους που σχετίζονται με τα ναρκωτικά, συμπεριλαμβανομένων των οπιοειδών, δείχνουν ότι υπήρχαν 823 θάνατοι στο Τορόντο μέσα στο 2020, ποσοστό 67% υψηλότερο από τους 494 θανάτους που αναφέρθηκαν το 2019. Ο αριθμός  των θανάτων του 2020 είναι πιθανό να αυξηθούν και άλλο καθώς ολοκληρώνονται περισσότερες έρευνες».

Ο  κορυφαίος γιατρός του Οντάριο Richard Schabas δήλωσε προς τον πρωθυπουργό Doug Ford μέσα από μια ανοιχτή επιστολή τον περασμένο μήνα ότι τα lockdown είναι «αποπροσανατολισμένες προσπάθειες για τον έλεγχο του Covid» και «επιδεινώνουν μόνο την τραγωδία».

Ο Schabas επεσήμανε ότι υπάρχουν «σημαντικά κόστη  του lockdown» που συχνά παραβλέπονται, όπως «χαμένη εκπαίδευση, ανεργία, κοινωνική απομόνωση, επιδείνωση της ψυχικής υγείας και διαταραχή της πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη».

«Το lockdown είναι προσβολή και έκπτωση της κοινωνικής δικαιοσύνης, επειδή τα βάρη του πέφτουν δυσανάλογα στους νέους, στους φτωχούς εργαζόμενους  και τις μειονότητες. Θα πληρώσουμε για το lockdown- σε ζωές και  σε χρήματα για τις επόμενες δεκαετίες», δήλωσε ο γιατρός.

Αναφορές: https://www.nber.org/papers/w28304

 

Πηγή: lifesitenews.com

 

Ετικέτες: Παιδοφιλία, Ενδοοικογενειακή βία και άλλα

Εκτύπωση

Σχετικά με μας

Μια συλλογική προσπάθεια για την ανάδειξη, την υπεράσπιση και την προώθηση των αξιών και των ιδανικών της Ελληνορθόδοξης Οικογένειας. Μια παρότρυνση προς όλους να αξιοποιηθούν τα χαρίσματα του κάθε μέλους της, όπως αρμόζει στην Ορθόδοξη Χριστιανική Παράδοση και στα βιώματα της Πατρίδας μας.