Επικοινωνία

Για οποιοδήποτε θέμα υποστήριξης

ή απλής επικοινωνίας

θα μας βρείτε

στο: 

info@mumdadandkids.gr

 


 

Νεογέννητα μωρά και βρέφη σκοτώνονται στο Βέλγιο και την Ολλανδία. Οι περισσότεροι δεν θα το πουν βρεφοκτονία αλλά πράξη ''αγάπης''.

newborn babies are killed 02


Σχόλιο «Μαμά Μπαμπάς και Παιδιά»:
Δυστυχώς αυτή η νοοτροπία διαδίδεται σιωπηλά και στη χώρα μας….

__________________
 

Τα βρέφη που ορίζεται από τους ιατρούς ότι δεν έχουν «καμία ελπίδα για ένα αξιοπρεπές ή υποφερτό μέλλον» συχνά σκοτώνονται με «σκόπιμη ευθανασία». Αυτό αφορά το «10% των βρεφών ηλικίας 0-1 ετών που πέθαναν  μεταξύ Σεπτεμβρίου 2016 και Δεκεμβρίου 2017» στις Κάτω Χώρες.

LifeSiteNews

Από: Jonathon Van Maren

Δευτ. 27 Σεπ, 2021

(LifeSiteNews)- Για δεκαετίες, οι ακτιβιστές υπέρ της αγέννητης ζωής προειδοποιούσαν ότι η αποδοχή της άμβλωσης και της ευθανασίας θα οδηγούσε αναπόφευκτα και στη  βρεφοκτονία μετά τη γέννηση. Επί δεκαετίες οι ακτιβιστές υπέρ της έκτρωσης κατηγορούσαν τους υπέρμαχους της ζωής πως είναι φοβισμένοι εξτρεμιστές που έλεγαν ασυνείδητα ψέματα.

Και τώρα που καθιερώθηκε η νεογνική ευθανασία την υπερασπίστηκαν.

  • Υπερασπίστηκαν την ευθανασία των νεογνών όταν συλλαμβάνονταν επανειλημμένα οι γιατροί να σκοτώνουν μωρά μετά τη γέννηση ή να τα αφήνουν να πεθάνουν χωρίς ιατρική φροντίδα αφού οι μικροί μαχητές είχαν καταφέρει να επιζήσουν από τις αρχικές τους προσπάθειες να αφαιρεθεί η ζωή τους.
  • Υπερασπίστηκαν να συλλέγονται όργανα από ζωντανά εκτρωθέντα μωρά.
  • Και υπερασπίστηκαν το σύστημα στην Ολλανδία, όταν το πλαίσιο για τη βρεφοκτονία επεκτάθηκε πέρυσι από τα νεογέννητα και σε άλλα μεγαλύτερα παιδιά, (επέκταση στο πρωτόκολλο Γκρόνιγκεν του 2004 (1) (Groningen Policy )

Φυσικά, οι περισσότεροι δεν θα χαρακτηρίσουν από μόνες τους αυτές τις πρακτικές ως «παιδοκτονία». Αυτές οι δολοφονίες θα τύχουν υπεράσπισης ως «απαραίτητες θυσίες» στο βωμό της «σεξουαλικής απελευθέρωσης», της «επιλογής», της ​​«επιστήμης» ή της «συμπόνιας». Η βρεφοκτονία είναι ένας πολύ ενοχλητικός όρος για να τον χρησιμοποιείς, γι’ αυτό και οι ακτιβιστές που την υποστηρίζουν είναι πάντα προσεκτικοί και χρησιμοποιούν διαφορετικούς όρους. Και όταν ερευνητές και δημοσιογράφοι και οι υπερασπιστές της ζωής ρίχνουν φως στην πρακτική, εκείνοι κάνουν πως δεν υπάρχει....Πόσοι, για παράδειγμα, άκουσαν για αυτήν την πρόσφατη έκθεση του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Βιοηθικής, (European Institute of Bioethics),  που δημοσιεύτηκε νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι και απεκάλυψε  το εντυπωσιακό ότι το 10% των θανάτων νεογέννητων μωρών στο Βέλγιο είναι θάνατοι ευθανασίας;

newborn babies are killed 02


Σύμφωνα με τη μελέτη, τα βρέφη που  εκτιμώνται από ιατρούς ότι «δεν έχουν καμία ελπίδα για ένα υποφερτό μέλλον» συχνά σκοτώνονται με  «σκόπιμη ευθανασία». Όπως αναφέρεται στο άρθρο: «Αυτές οι πρακτικές αφορούσαν το 10% των νεογνών (0-1 ετών) που πέθαναν στη περιοχή της Φλάνδρας, μεταξύ Σεπτεμβρίου 2016 και Δεκεμβρίου 2017 (πρόκειται για 24 μωρά)».

Η πρακτική που ακολουθείται στις Κάτω Χώρες, η ευθανασία δηλαδή εκείνων που δεν μπορούν να δώσουν συγκατάθεση, είναι  στη πράξη παράνομη, αλλά οι αρχές "κλείνουν τα μάτια"  στο θέμα.....Σύμφωνα με την ερευνήτρια Laure Dombrecht της Vrije Universiteit Brussel, σε σύγκριση με μια μελέτη του 1999-2000, αυτή η πρακτική έχει αυξηθεί κατά τρεις εκατοστιαίες μονάδες, από 7% σε 10%. Στις Κάτω Χώρες, η πρακτική είναι εκτός νόμου, αλλά υπάρχει ένα νομικό πλαίσιο εντός του οποίου οι ιατροί μπορούν να εκτελέσουν τη βρεφοκτονία χωρίς το φόβο της δίωξης. Οι συντάκτες της πρόσφατης μελέτης υποστηρίζουν κάτι παρόμοιο και για το Βέλγιο.

Σύμφωνα με το άρθρο: «Οι γιατροί που έκαναν ευθανασία στα νεογέννητα με θανατηφόρο ένεση ανέφεραν  πως στο 91% των περιπτώσεων ο κύριος λόγος για τη δράση τους ήταν ότι δεν υπήρχε ελπίδα για ένα «υποφερτό μέλλον» για το παιδί. Με άλλα λόγια, αυτά τα παιδιά είχαν μια ρεαλιστική πιθανότητα επιβίωσης, αλλά η ιατρική ομάδα - χωρίς αμφιβολία σε συμφωνία με τους γονείς τους - θεώρησε για την ζωή τους ότι «δεν άξιζε να τη ζήσουν μέχρι το τέλος ».

Γνωρίζουμε ότι τα πρότυπα της κοινωνίας μας για το τι σημαίνει «αξιοπρεπής ή υποφερτή ζωή» είναι φρικτά στρεβλωμένα καθώς η ευγονική νοοτροπία εισβάλει και κατακλύζει όλο και περισσότερο την ιατρική μας κοινότητα. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, για παράδειγμα, η άμβλωση απαγορεύεται στις 24 εβδομάδες κύησης - αλλά αν η μητέρα ανακαλύψει ότι κυοφορεί παιδί με σύνδρομο Down, επιτρέπεται να κάνει έκτρωση μέχρι τη γέννηση. Σχεδόν το 100% των ατόμων με σύνδρομο Down αναφέρουν ότι είναι ευχαριστημένα με τη ζωή τους - αλλά η βρετανική κυβέρνηση θέλει να διασφαλίσει ότι κανένας γονιός δεν θα επιβαρυνθεί  με έναν από αυτούς τους ειδικούς ανθρώπους, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει μια τραγική δολοφονία μέσα στη μήτρα στον ένατο μήνα της ενδομήτριας ζωής του.

newborn babies are killed 02


Υπάρχει  όμως μια λάμψη ελπίδας σε όλα αυτά.
Η Heidi Crowter, μια 26χρονη γυναίκα με σύνδρομο Down, έχει μηνύσει τη βρετανική κυβέρνηση για αυτή την αποκρουστική πολιτική. Δύο δικαστές αποφάνθηκαν πρόσφατα εναντίον της, αλλά θα ασκήσει έφεση στην απόφαση. Η άποψη της κοινωνίας για ανθρώπους σαν αυτήν, όπως περιλαμβάνεται στον Νόμο περί Αμβλώσεων, είναι «προσβλητική» και ασεβής όπως υποστηρίζει. Είναι μία από τους επιζώντες και γίνεται η φωνή για άλλους επιζώντες. Η ίδια η ύπαρξή της είναι ένας έλεγχος, μία επίπληξη και μια αφύπνιση της συνείδησης απέναντι στις μετακινούμενες απόψεις της κοινωνίας μας για τη βρεφοκτονία και προσευχόμαστε για αυτήν να πετύχει.

________________________

Παραπομπές:

1.Πρωτόκολλο Γκρόνινγκεν, (Groningen Protocol)

Το πρωτόκολλο Groningen είναι ένα ιατρικό πρωτόκολλο που δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2004 από τον Eduard Verhagen, τον ιατρικό διευθυντή του τμήματος παιδιατρικής στο University Medical Center Groningen (UMCG) στο Groningen, Κάτω Χώρες. Περιέχει οδηγίες  και  κριτήρια βάσει των οποίων οι γιατροί μπορούν να δώσουν «ενεργό τέλος στη ζωή των βρεφών» (παιδική ευθανασία) χωρίς το φόβο της νομικής δίωξης.  Το πρωτόκολλο δηλ. αναπτύχθηκε προκειμένου να βοηθήσει στη διαδικασία λήψης αποφάσεων όταν εξετάζεται το ενδεχόμενο τερματισμού της ζωής ενός νεογέννητου, παρέχοντας τις πληροφορίες που απαιτούνται για την εκτίμηση της κατάστασης σε σχέση με το νομικό και ιατρικό πλαίσιο.  Τον Ιούλιο του 2005 το Πρωτόκολλο κηρύχθηκε υποχρεωτικό από την Ολλανδική Παιδιατρική Εταιρεία, (Dutch Society for Pediatrics). Πηγή: https://en.wikipedia.org/wiki/Groningen_Protocol

 

Πηγή: lifesitenews.com

 

Ετικέτες: Ευθανασία

Εκτύπωση

Σχετικά με μας

Μια συλλογική προσπάθεια για την ανάδειξη, την υπεράσπιση και την προώθηση των αξιών και των ιδανικών της Ελληνορθόδοξης Οικογένειας. Μια παρότρυνση προς όλους να αξιοποιηθούν τα χαρίσματα του κάθε μέλους της, όπως αρμόζει στην Ορθόδοξη Χριστιανική Παράδοση και στα βιώματα της Πατρίδας μας.