Η δρ Άνν Σάμουελ σε αυτά τα βίντεο μοιράζεται κάποιες σκέψεις της για γονείς που ενδιαφέρονται να συζητούν με τα παιδιά τους του Δημοτικού Σχολείου, του Γυμνασίου και του Λυκείου σχετικά με την ιδεολογία των φύλων.
Τα χρόνια του Δημοτικού Σχολείου...
Γεια σας είμαι η Δρ Άνν Σάμουελ. Σε αυτό το βίντεο μοιράζομαι μαζί σας κάποιες σκέψεις για γονείς που ενδιαφέρονται να μάθουν να μιλούν σε μικρά παιδιά σχετικά με την ιδεολογία των φύλων. Εάν τα παιδιά σας είναι μεγαλύτερα, υπάρχουν δύο βίντεο που ακολουθούν σχετικά με τη συζήτηση με παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου. Αν και απευθύνομαι κυρίως στους γονείς σε αυτό το βίντεο, όλοι σας, παππούδες, θείες, θείοι, και άλλοι ενήλικες που ενδιαφέρεστε και εργάζεστε με παιδιά, μπορείτε να θεωρήσετε τους εαυτούς σας προσκεκλημένους.
Θα προχωρήσουμε μελετώντας περιπτώσεις. Θα σας περιγράψω κάποια τυπικά σενάρια καταστάσεων που αντιμετωπίζουν τα παιδιά σήμερα και θα σας καθοδηγήσω σε ορισμένα πράγματα για τα οποία μπορείτε να μιλήσετε και να μοιραστείτε λίγη από τη σοφία σας με ένα συμπαθητικό τρόπο που δείχνει κατανόηση και καλωσύνη, αλλά επίσης βοηθά τα παιδιά σας να παραμείνουν ριζωμένα στην αλήθεια του δικού τους φύλου.
Επίσης θα υποθέσω ότι έχετε ήδη μιλήσει με τα παιδιά σας για τα βασικά του σεξ. Θα υποθέσω ότι γνωρίζουν ήδη πώς γίνονται τα παιδιά και πως αυτά για τα οποία θα θέλατε πραγματικά βοήθεια, είναι μερικά ακανθώδη ζητήματα όπως: Τί σημαίνει να είσαι ομοφυλόφιλος ή τί σημαίνει να είναι οι γονείς του ίδιου φύλου.
Η συνέχεια ΕΔΩ...
* * *
Γεια σε όλους, είμαι η Δρ Άνν Σάμουελ. Αυτό είναι το δεύτερο από τα τρία βίντεο σχετικά με το πώς να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να τα βγάλουν πέρα με την ιδεολογία των φύλων. Σε αυτό το βίντεο θα δούμε μαζί κάποια τυπικά περιστατικά κατάλληλα για παιδιά Γυμνασίου. Εάν τα παιδιά σας είναι μεγαλύτερα, υπάρχει ένα βίντεο που ακολουθεί, για γονείς εφήβων Λυκείου, και αν τα παιδιά σας είναι νεώτερα, έχω ένα βίντεο για παιδιά Δημοτικού.
Απευθύνομαι κυρίως στους γονείς σε αυτήν την ομιλία, αλλά όλοι, παππούδες, θείες, θείοι, και άλλοι παιδαγωγοί είναι εξαιρετικά ευπρόσδεκτοι να ακούσουν.
Υποθέτω επίσης ότι έχετε ήδη μιλήσει με τα παιδιά σας για τα βασικά της αναπαραγωγής και το νόημα της σεξουαλικής ζωής ως δώρο για τον εαυτό τους. Σε αυτό το βίντεο θέλω να σας βοηθήσω να βρείτε τρόπους να μιλήσετε για πιο δύσκολα ζητήματα, όπως θέματα ομοφυλοφίλων, γονέων ίδιου φύλου, και για ορισμένες ιδέες της ιδεολογίας του φύλου.
Αν έχετε ήδη παρακολουθήσει το προηγούμενο βίντεο, μπορείτε να παραλείψετε τα πρώτα 10 λεπτά, γιατί θα μιλήσω πρώτα για τις τέσσερις παιδαγωγικές αρχές. Αυτές είναι οι δείκτες που καθοδηγούν όλους μας, και θα τους έχουμε κατά νου καθώς μιλάμε στα παιδιά μας και τους υπόλοιπους για θέματα LGBT.
Η συνέχεια ΕΔΩ...
* * *
Γεια σας είμαι η Δρ Άνν Σάμουελ. Αυτό είναι το τελευταίο βίντεο από τα τρία για το πώς να βοηθήστε τα παιδιά μας να αντιμετωπίσουν την ιδεολογία των φύλων. Σε αυτό το βίντεο σας ξεναγώ σε ορισμένα τυπικά σενάρια που αντιμετωπίζουν οι έφηβοι του Λυκείου, στην καθημερινή τους ζωή σήμερα.
Εάν έχετε ήδη παρακολουθήσει ένα από τα δύο προηγούμενα βίντεο για τα χρόνια του Δημοτικού ή τα χρόνια του Γυμνασίου, με έχετε ακούσει να μιλάω για τις αρχικές, θεμελιώδεις παιδαγωγικές αρχές που νομίζω ότι πρέπει διέπουν όλες μας τις συζητήσεις. Μπορείτε να προσπεράσετε στα γρήγορα τα πρώτα 10 λεπτά αυτής της ομιλίας, ώστε να φτάσετε στη γκρι / μπλε διαφάνεια που λέει, «Τα χρόνια του Λυκείου». Για εκείνους που δεν με έχουν ακούσει να μιλώ για την παιδαγωγική, θα σας πω τις τέσσερις αρχές που νομίζω ότι πρέπει να έχετε υπ΄όψιν σας καθώς μιλάτε στα παιδιά σας.
Σε αυτό το βίντεο απευθύνομαι κυρίως στους γονείς, αλλά όλοι σας παππούδες, θείες, θείοι και άλλοι ενήλικες που ενδιαφέρονται, καλούνται να γίνουν μέρος αυτού του ακροατηρίου.
Θα προχωρήσω με μελέτες περιστατικών. Θα διαχειριστώ ορισμένα τυπικά σενάρια που αντιμετωπίζουν οι έφηβοί μας στο Λύκειο. Kαι θα σας προτείνω κάποιες ιδέες για το πώς μπορείτε να τους καθοδηγήσετε και να τους μιλήσετε με τρόπο που μεταφέρει γνώση και σοφία με ένα σταθερό αλλά ευγενικό τρόπο, λειτουργώντας συγχρόνως ως μοντέλα συμπεριφοράς για το πώς μπορούμε να δείχνουμε κατανόηση και έλεος προς εκείνους που δεν καταλαβαίνουν.
Η συνέχεια ΕΔΩ...