Επικοινωνία

Για οποιοδήποτε θέμα υποστήριξης

ή απλής επικοινωνίας

θα μας βρείτε

στο: 

info@mumdadandkids.gr

 


 
Τον Αύγουστο, γράψαμε ένα άρθρο σχετικά με τον queer μετασχηματισμό των DC Comics, που ανακοίνωσαν ότι ο Robin, ο βοηθός του Batman από το 1940, έκανε το coming-out του ως αμφιφυλόφιλος. Σημείωσα  τότε ότι καθώς η LGBT επανάσταση προχωρά, ούτε ένα από τα μεγάλα franchise της ψυχαγωγίας δεν θα μείνει ανέγγιχτο.
Τα παιδιά και οι έφηβοι θα διδαχθούν τώρα στο σχολείο την «ιδεολογία του φύλου», θα γίνουν ακτιβιστές, θα πιστεύουν και θα διαδίδουν την ψευδή άποψη ότι το φύλο μπορεί να είναι «επιλογή», ότι το βιολογικό φύλο είναι κάτι άσχετο, ότι «έχουν δικαίωμα» να «μεταβαίνουν» μέσω φαρμάκων και χειρουργικών επεμβάσεων, χωρίς τη γονεϊκή έγκριση σε άλλο φύλο και ότι όλα αυτά είναι φυσιολογικά.
Οι απαγορεύσεις της επιλογής για «θεραπευτική συμβουλευτική» εκφράζουν μια μονόπλευρη ιδεολογία που στέκεται ενάντια στην επιστήμη και την τεκμηριωμένη υγειονομική περίθαλψη. Εξ΄ άλλου συνιστούν μια κατάφωρη παραβίαση του δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης, της άσκησης των θρησκευτικών καθηκόντων και της ατομικής επιλογής αξιών ζωής από κάθε νέο.
Διαπιστώνουμε πως  μέρος του επιστημονικού, νομικού και πολιτικού κόσμου έχουν παρασυρθεί προς την αυθαίρετη και αντιεπιστημονική άποψη πως το φύλο μπορεί να αποτελεί προσωπική επιλογή ή και να μεταβληθεί κατόπιν «επεμβάσεων».
Το Ινστιτούτο δημοσκοπήσεων Gallup διαπιστώνει τεράστια αύξηση στους ενήλικες νέους Αμερικανούς που αυτοπροσδιορίζονται ως ΛΟΑΤΚΙ.
Η νομική αναγνώριση του δικαιώματος σε ομόφυλα ζευγάρια να υιοθετούν και να αναθρέφουν παιδιά είναι ένα κοινωνιολογικό έγκλημα. Ως άνθρωποι, ως ενεργοί πολίτες και ως επιστήμονες οφείλουμε να εκφράσουμε την απόλυτη αντίθεσή μας και να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας ώστε κάτι τέτοιο να μην ισχύσει ποτέ στην πατρίδα μας την Ελλάδα.
Προκαλεί προβληματισμό η ιδεολογική παρέμβαση στην ανεξάρτητη ακαδημαϊκή έρευνα. Η κοινωνία προστρέχει στο κύρος της επιστήμης ως απαλλαγμένης από προκατάληψη και ιδεολογικό φορτίο, για να λάβει  βοήθεια σε νέες καταστάσεις.
Το Αμερικανικό Κολλέγιο Παιδιάτρων (ACPeds) χαιρετίζει την απόφαση της  ομάδας τριών δικαστών του Εφετείου Eleventh Circuit Court of Appeals, να απορρίψει τους νόμους που απαγορεύουν στους συμβούλους να παρέχουν στους ανήλικους πελάτες βοήθεια για να μειώσουν ή να εξαλείψουν την ανεπιθύμητη έλξη προς το ίδιο φύλο, τις σχετιζόμενες συμπεριφορές ή τη σύγχυση φύλου.
Ένας καθηγητής νευροεπιστημών εκδιώχθηκε από την ομάδα διαδικτυακής επικοινωνίας της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας (American Psychological Association, APA) κατόπιν ψηφοφορίας των μελών της ομάδας, αφού διατύπωσε την άποψή του ότι υπάρχουν μόνο δύο φύλα αλλά και λόγω προηγουμένων θέσεων που είχε δημοσιεύσει, ανέφερε σε άρθρο του το College Fix.
Κάποιοι πολιτικοί, ενθουσιώδεις υποστηρικτές της «επιλογής»  στο φύλο, έχουν προχωρήσει στην τολμηρή και κακής ποιότητας πρωτοβουλία, να διαγράψουν τις λέξεις που εκφράζουν την πραγματικότητα των οικογενειακών σχέσεων.
Η δυσφορία του φύλου δεν υπήρξε θέμα που αντιμετωπίζαμε παλαιότερα κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής μας στην ιατρική ούτε υπήρχε τόση κοινωνική αμφισβήτηση στην έννοια του βιολογικού φύλου. Αναρωτιόμαστε λοιπόν πώς έχουν εμφανιστεί περίπου σαράντα  κλινικές αλλαγής ταυτότητας φύλου σε παιδιά στις ΗΠΑ, αλλά και πολλές περισσότερες σε όλο τον κόσμο, μέσα σε μόλις μια δεκαετία;
Συχνά οι γονείς αναρρωτιούνται τί πρέπει να κάνουν οι ίδιοι ώστε τα παιδιά τους να αναπτύξουν φυσιολογική ταυτότητα φύλου, δηλ. σύμφωνη με το βιολογικό τους φύλο. Δημοσιεύουμε εδώ τις σχετικές οδηγίες όπως προτείνονται από το «American College of Pediatricians».
Είναι αλήθεια πως τα παιδιά που ανατρέφονται από δύο άτομα του ίδιου φύλου είναι το ίδιο καλά προσαρμοσμένα όπως και τα παιδιά που ανατρέφονται σε οικογένειες με μητέρα και πατέρα;
Επιστολή προς την Σύνταξη: ''Ενδοκρινολογική Θεραπεία ατόμων με Δυσφορία φύλου ή Ασυμφωνία Βιολογικού φύλου- Ταυτότητας φύλου: Κατευθυντήριες οδηγίες Κλινικής Πρακτικής από την Ενδοκρινολογική Εταιρία''
Τα τελευταία χρόνια, τα παιδιά μας αλλά και οι εκπαιδευτικοί στα πλαίσια της Θεματικής εβδομάδας, επεκτείνονται σε θέματα Σεξουαλικού προσανατολισμού και Ταυτότητας Φύλου. Ο στόχος αυτής της εκπαίδευσης είναι να προσφέρει κατευθυντήριες οδηγίες ώστε να ευοδωθεί η αρμονική συμβίωση και το συμφέρον  όλων των παιδιών με βάση τους όρους της σύγχρονης κοινωνικής πραγματικότητας.
Ομολογία ενός ενήλικου παιδιού μιας ομοφυλόφιλης μητέρας που αγαπούσε το παιδί της: «Ο επαναπροσδιορισμός του γάμου προωθεί μια οικογενειακή δομή στην οποία τα παιδιά υποφέρουν».
Υπάρχει ένα περίεργο πράγμα που συμβαίνει στο χώρο της ψυχολογίας. Είμαι εγκεκριμένος Ψυχοθεραπευτής, η κύρια περιοχή εργασίας μου είναι στο Ντάλας και έχω επίσης άδεια εργασίας στην πολιτεία της Καλιφόρνια, είμαι αυτό που ονομάζεται... ένας από αυτούς τους επανορθωτικούς θεραπευτές.
Η Keira Bell, 23 ετών σήμερα, άρχισε να «μεταβαίνει σε άντρα» σε ηλικία μόλις 17 ετών. Τώρα έχει μετανιώσει για όλη τη διαδικασία, και την περασμένη εβδομάδα κινήθηκε σε μια νομική διεκδίκηση - ορόσημο για τα Royal Courts of Justice του Ηνωμένου Βασιλείου, κατά της Κλινικής Tavistock και του Portman NHS Trust.

Σχετικά με μας

Μια συλλογική προσπάθεια για την ανάδειξη, την υπεράσπιση και την προώθηση των αξιών και των ιδανικών της Ελληνορθόδοξης Οικογένειας. Μια παρότρυνση προς όλους να αξιοποιηθούν τα χαρίσματα του κάθε μέλους της, όπως αρμόζει στην Ορθόδοξη Χριστιανική Παράδοση και στα βιώματα της Πατρίδας μας.