Επικοινωνία

Για οποιοδήποτε θέμα υποστήριξης

ή απλής επικοινωνίας

θα μας βρείτε

στο: 

info@mumdadandkids.gr

 


 

Συνοπτικό Μνημόνιο ενεργειών Αρχηγού - Υπαρχηγού Κατασκήνωσης για την Πυρασφάλεια - Πυροπροστασία


ΠΡΟΣΟΧΗ: Παρακαλείσθε να μην υποβαθμίζετε τα παρακάτω θεωρώντας τα ως δευτερεύοντα καθήκοντά σας  ή τυπικές διαδικασίες για την άδεια λειτουργίας.  Η ασφάλεια των κατασκηνωτών  είναι πρωτεύον ζήτημα και πράξη αγάπης, που έχουμε ευθύνη !

Ο Αρχηγός και ο Υπαρχηγός προβαίνουν στους παρακάτω ελέγχους.  Αν δεν καταλαβαίνουν κάτι από τα παρακάτω που θα ελέγξουν,  ζητούν έγκαιρα εξηγήσεις από τους ειδικούς :  


ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΜΕΣΑ:

i. Πυροσβεστήρες, Πυροσβεστικές φωλιές , μάνικες , υδροστόμια και βάνες νερού.

ii. Αντλία - δεξαμενή νερού πυρόσβεσης:  που βρίσκεται  και πώς λειτουργεί.

iii. Άμμος και εργαλεία (όπως φτυάρια, κασμάδες, τσεκούρια κλπ) 

iv. Αυτόματα συστήματα πυρόσβεσης/ πυρανίχνευσης  μαγειρείων.


ΛΟΙΠΑ ΜΕΣΑ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ - ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ:

v. Τηλεβόας πυρασφάλειας (δυνατός τηλεβόας με ποιοτικές μπαταρίες, φυλάσσεται  μόνο για το σκοπό αυτό) 

vi. Σακκίδιο Πυρασφαλείας Αρχηγού/ Υπαρχηγού με όλα τα απαραίτητα εργαλεία και φάρμακα για την εκκένωση : το ανοίγουν και μαθαίνουν όλα  τα υλικά βγάζοντας τα έξω. Τοποθετούν δύο πλαστικές φιάλες νερού 500ml 

vii.  Συναγερμός Πυρκαγιάς: ελέγχουν πώς ακούγεται, ακόμη και χωρίς ρεύμα.

viii. Ελέγχουν την ύπαρξη ξερών κλαδιών, φύλλων, πευκοβελόνων κλπ μέσα και περιμετρικά από την Κατασκήνωση και ενημερώνουν  τους αρμοδίους για τον καθαρισμό τους.


ΥΠΟΔΟΜΕΣ:

ix.  Διακόπτες ηλεκτρικού ρεύματος -  αερίου: πού βρίσκονται και πώς κλείνουν.

x.   Επιθεωρούν σε κάθε θάλαμο οικίσκο ή σκηνή να υπάρχει καρτελάκι με τις βασικές οδηγίες πινακίδες που οδηγούν στο χώρο συγκέντρωσης , επισημαίνουν τα μέσα πυρασφάλειας και προτρέπουν στην ασφάλεια του δάσους  με τον τηλ. αριθμό 199 ΠΥΣ.

xi.  Εξασφαλίζουν τα κλειδιά από τις πόρτες εξόδου από την Κατασκήνωση σε χωριστά μπρελόκ με ευδιάκριτο χρώμα και μετά εξετάζουν σχολαστικά τις εξόδους αυτές.


ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ:

xii. Μελετούν το Σχέδιο πυρασφάλειας - διαφυγής  Κατασκήνωσης. Επισκέπτονται και διαπιστώνουν την βατότητα των εξόδων διαφυγής από την Κατασκήνωση και ότι λειτουργούν εύκολα τα λουκέτα με τα κλειδιά τους.

xiii. Διατηρούν σε φάκελο έτοιμο για παραλαβή: Σημαντικά έγγραφα της Κατασκηνώσεως, Κατάλογο των Κατασκηνωτών με τα τηλέφωνα των γονέων τους και το ΑΜΚΑ τους, χάρτη της περιοχής, Σχέδιο πυρασφάλειας - διαφυγής.  Σχεδιάζουν τις την εκπαίδευση και την άσκηση πυρασφαλείας των στελεχών και των κατασκηνωτών.

xiv. Συντάσσουν Κατάλογο τηλεφώνων και έχουν προσυνεννοηθεί ποιους  θα τηλεφωνήσουν με τη σειρά σε περίπτωση πυρκαγιάς: Αριθμός 199 ΠΥΣ, τηλέφωνα Πολ. Προστασίας Δήμου,  τηλέφωνα Διοικήσεως του Φορέα της Κατασκηνώσεως  (λχ.  Ιερά Μητρόπολη ή Ενορία ή Σωματείο ή Εταιρεία κλπ) κλπ. Αν υπάρχει σύστημα ασύρματης τηλεπικοινωνίας UHF, PMR κλπ  ασκούνται  στον χειρισμό του και φορτίζουν τις μπαταρίες.

 

 

Ετικέτες: Πολιτική Προστασία

Εκτύπωση

Σχετικά με μας

Μια συλλογική προσπάθεια για την ανάδειξη, την υπεράσπιση και την προώθηση των αξιών και των ιδανικών της Ελληνορθόδοξης Οικογένειας. Μια παρότρυνση προς όλους να αξιοποιηθούν τα χαρίσματα του κάθε μέλους της, όπως αρμόζει στην Ορθόδοξη Χριστιανική Παράδοση και στα βιώματα της Πατρίδας μας.