Επικοινωνία

Για οποιοδήποτε θέμα υποστήριξης

ή απλής επικοινωνίας

θα μας βρείτε

στο: 

info@mumdadandkids.gr

 


 

Οι οποιοιδήποτε δύο «γονείς» δεν κάνουν καλό στα παιδιά. Μελέτη αποκαλύπτει πως η βιολογική σχέση με τα παιδιά έχει την σημασία της.

childrens mental health 01 

Το οποιοδήποτε «ζευγάρι γονέων» δεν κάνει καλό στα παιδιά.

Μελέτη αποδεικνύει πως η βιολογική συγγένεια έχει ιδιαίτερη αξία.

"Αυτό που  τα παιδιά χρειάζονται είναι δύο  ενήλικες που τα αγαπούν."

"Αν οι γονείς είναι ευτυχείς, τα παιδιά θα είναι χαρούμενα."

"Η αγάπη κάνει την οικογένεια.

"Όλοι έχουμε ακούσει αυτές τις αυθαίρετες, φανταστικές αντιλήψεις σε συζητήσεις για  το γάμο και τη δομή της οικογένειας.

Ακούγονται πολύ ωραίες.

Αλλά δεν είναι καθόλου....επιστημονικές.

Σε μια  μελέτη (1), που μιλάει για τον κρίσιμο αντίκτυπο που έχει η βιολογική σχέση  στην γονεϊκότητα, τα δεδομένα αποκαλύπτουν ότι  αντίθετα από έναν βιολογικό πατέρα, η παρουσία ενός θετού πατέρα δεν προσφέρει κανένα στατιστικό πλεονέκτημα στα παιδιά.

Η εργασία αυτή κατέδειξε το εξής: Όταν οι ανύπαντρες μητέρες ενώθηκαν με το βιολογικό πατέρα των παιδιών τους , και στη συνέχεια  η οικογένεια κατόρθωνε να παραμείνει ενωμένη, τα παιδιά ήταν πιο πιθανό να αποδώσουν όπως και παιδιά από τις καλύτερες σταθερές οικογένειες, αυτές που ήταν πάντα επικεφαλής και ενωμένοι  η  μητέρα  με τον πατέρα. Αλλά εάν ένας πατριός μπει σε μια οικογένεια με επικεφαλής μιά άγαμη μητέρα, τότε τα παιδιά είναι πιθανό να μεγαλώσουν έχοντας τα ίδια προβλήματα με τα παιδιά από οικογένειες που συνεχίζουν να καθοδηγούνται από μια μητέρα μόνη της.

Υπάρχουν βέβαια και ηρωικοί θετοί πατέρες (και μητέρες!)

Υπάρχουν επίσης γενναίες μοναχικές μητέρες (και πατέρες!).

Αλλά αυτό δεν αλλάζει την πραγματικότητα ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν σε μονογονεϊκές οικογένειες ή σε σπίτια με θετό γονέα, στατιστικά βρίσκονται σε μειονεκτική θέση.  Ενα μεγάλο μειονέκτημα. Δεν είναι ανάγκη να διενεργηθεί μια διαχρονική μελέτη όπως αυτή για να μας πει το προφανές: η καθημερινή επικοινωνία ενός παιδιού με τον βιολογικό του πατέρα  του προσφέρει πολλαπλά και  σημαντικά οφέλη. Από την επιτυχημένη ακαδημαϊκή επίδοση ως τα  χαμηλότερα ποσοστά παχυσαρκίας, τη μειωμένη  εμπλοκή του σε παραβατικές συμπεριφορές, τα χαμηλότερα ποσοστά εφηβικής εγκυμοσύνης, την αίσθηση σταθερότητας και ασφάλειας που αποπνέει το σπίτι.
 

childrens mental health 02

 
Πραγματικά, για τα παιδιά δεν υπάρχει υποκατάστατο  για τους πατέρες και τις μητέρες που μεγαλώνουν μαζί τα παιδιά τους.

Επειδή η βιολογική σχέση μεταξύ γονέων και παιδιών έχει σημασία, υπάρχει μόνο μία αποδεκτή λύση αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί στο ζήτημα της ευημερίας των παιδιών: Οι ενήλικες οφείλουν να εγκαταλείψουν το εγωιστικό τους θέλημα. Είτε αυτό πρόκειται για μια ευκαιριακή γνωριμία,  για ένα εύκολο διαζύγιο, για την επιθυμία τους να μεγαλώσουν το παιδί μόνοι τους, για την εγκατάλειψη  του ή της συζύγου,  για μια εξωσυζυγική σχέση,  για την επιθυμία τους για "συζυγική" σχέση με άτομο του ίδιου φύλου ή για μια συνηθισμένη συγκατοίκηση με τον φίλο τους, οι ενήλικες αν θέλουν επιτυχημένα τα παιδιά τους, πρέπει να θυσιάσουν τις επιθυμίες τους, έτσι ώστε να προστατεύονται πρωταρχικά οι ανάγκες των παιδιών .

Αγαπητοί ενήλικες, εάν έχετε σεξουαλικές σχέσεις στη ζωή σας  να ξέρετε ότι με το τρόπο αυτό μπορείτε να  γίνετε συνεργοί στη δημιουργία ενός παιδιού, συνεπώς οφείλετε να είστε προετοιμασμένοι να αγαπήσετε και να μεγαλώσετε αυτό το παιδί καθώς και να αποδεχθείτε και να αγαπήσετε και τον άλλο γονέα του παιδιού.Οποιαδήποτε άλλη επιλογή θα θέσει σε κίνδυνο την υγεία και την επιτυχία του παιδιού σας.

Οι κυβερνήσεις μας γνωρίζοντας αυτά αντί των άλλων καταστροφικών νόμων που αφορούν τις οικογένειες, θα έκαναν καλά να δώσουν κίνητρα και να επιβραβεύουν  τις μητέρες και τους πατέρες που δεσμεύονται και αγωνίζονται να μείνει σταθερός ο γάμος τους, ώστε τα παιδιά τους να πάρουν βάσεις στη ζωή τους  για ψυχική υγεία και επιτυχία.

(1).Συμπέρασμα εργασίας: Τα παιδιά αποκτούν  σταθερό οικογενειακό περιβάλλον και αποδίδουν καλύτερα στο σχολείο εάν ο βιολογικός τους πατέρας κατοικεί μαζί τους (αλλά τα ίδια οφέλη δεν ισχύουν όταν ένας πατριός μπει στην οικογένεια.) Οι ερευνητές αξιολόγησαν τη ζωή περισσότερων των χιλίων παιδιών από Βρετανικές οικογένειες. Η υγεία, η νοημοσύνη και οι κοινωνικές δεξιότητές τους παρακολουθήθηκαν μέχρι να φθάσουν στην ηλικία των  7 ετών. Αποδεικνύεται  ότι τα παιδιά έχουν καλύτερη επίδοση αν ζουν με τον βιολογικό πατέρα τους. Αλλά δεν υπάρχουν τα ίδια οφέλη εάν εγκατασταθεί ένας πατριός στο σπίτι της οικογένειας.

By Stephen Doughty, Social Affairs Correspondent For The Daily Mail

Published: 17:06 BST, 28 March 2017 | Updated: 17:20 BST, 28 March 2017

 

Πηγή εργασίας : https://www.dailymail.co.uk/health/article-4357488/Children-perform-better-father-lives-home.html#ixzz4cfGBJch0

 

Πηγή: https://thembeforeus.com

 

Ετικέτες: Υιοθεσία

Εκτύπωση

Σχετικά με μας

Μια συλλογική προσπάθεια για την ανάδειξη, την υπεράσπιση και την προώθηση των αξιών και των ιδανικών της Ελληνορθόδοξης Οικογένειας. Μια παρότρυνση προς όλους να αξιοποιηθούν τα χαρίσματα του κάθε μέλους της, όπως αρμόζει στην Ορθόδοξη Χριστιανική Παράδοση και στα βιώματα της Πατρίδας μας.