Επικοινωνία

Για οποιοδήποτε θέμα υποστήριξης

ή απλής επικοινωνίας

θα μας βρείτε

στο: 

info@mumdadandkids.gr

 


 

Εγκύκλιος της Ιεράς Μητρoπόλεως Πάφου κατά του μαθήματος σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης

egkyklios tis ieras mitropoleos pafou 01 

Εγκύκλιος διαβάστηκε χθες, Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023, στις εκκλησίες της Ιεράς Μητροπόλεως Πάφου που τοποθετείται ενάντια στην ένταξη «ολιστικής σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης ως υποχρεωτικού μαθήματος σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης της Κυπριακής Δημοκρατίας». Σε μια παράλληλη εξέλιξη, το Υπουργείο Παιδείας ξεκινά σεμινάρια στους εκπαιδευτικούς που θα διδάξουν το μάθημα και αναφέρει ότι στόχος της διδασκαλίας του είναι τα παιδιά να ενδυναμωθούν έτσι ώστε να μπορούν να προστατέψουν τον εαυτό τους.

Όπως αναφέρθηκε, Κυριακή, σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Μητροπόλεως Πάφου, «με την παρούσα εγκύκλιο η Ιερά Μητρόπολη Πάφου επικοινωνεί με τους πιστούς για να τους ενημερώσει για το σοβαρότατο θέμα». Οπως αναφέρεται, η Κυπριακή Βουλή «έχει δυστυχώς ψηφίσει κατά πλειοψηφία την εφαρμογή του Νόμου Ν205(1) 2022 με τον οποίο η λεγόμενη “ολιστική σεξουαλική διαπαιδαγώγηση” εντάσσεται ως υποχρεωτικό μάθημα σε όλες τις βαθμίδες σχολείων της νήσου μας».

Στην εγκύκλιο γίνεται επίκληση ενημέρωσης από «σοβαρές περιπτώσεις γονιών παιδιών», τα οποία έκαναν κατά την παρελθούσα σχολική χρονιά το μάθημα και υποστηρίζεται ότι «τα όσα ειπώθηκαν από τους διδάξαντες είναι ανήκουστα, επαίσχυντα, έφεραν τα παιδιά τους σε πολύ δύσκολη θέση και δυσφορία, αλλά και κατανόησαν οι γονείς αυτοί πού τελικά σκοπεύει η τέτοιου είδους διαπαιδαγώγηση».

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε χθες στους Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Πάφου, ότι το μάθημα σκοπεύει «στην άρση των πνευματικών αντιστάσεων των παιδιών μας, στην απάμβλυνση των ηθικών αισθητηρίων τους, και στην ισοπέδωση των αξιών της δισχιλιετούς ρωμαίικης παράδοσης και συνείδησης μας».

Προστίθεται επίσης μεταξύ άλλων ότι «απώτερη συνέπεια της εν λόγω δυτικόφερτης και έξωθεν επιβαλλόμενης «διαπαιδαγώγησης» θα είναι να απωλέσουν οι επερχόμενες γενεές ό,τι πολυτιμότερο μας κληροδότησε η αρχαιότατη βαρύτιμη ελληνορθόδοξη παράδοση μας και διαφύλαξαν με μύριες αιματηρές θυσίες οι προγόνοι μας, τη ρωμαίικη δηλαδή συνείδηση μας». Και αυτό, συνεχίζει, «για να καταστούμε ευάλωτοι και χειραγωγούμενοι της νέας τάξης πραγμάτων, που κατεξοχήν επιβουλεύεται και φθονεί τους ορθόδοξους χριστιανικούς λαούς».

Η Χριστιάνα Φιλίππου, Επιθεωρήτρια Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας στο μάθημα αγωγής, υγείας, οικιακή οικονομία, ανέφερε πως κάθε χρόνο το Υπουργείο Παιδείας διοργανώνει σεμινάρια σχετικά με τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση. Το σεμινάριο, είπε στο ΚΥΠΕ, αφορά τους εκπαιδευτικούς που θα διδάξουν στα Λύκεια. Όπως εξήγησε, το μάθημα διδάσκονταν μέχρι την Γ’ Γυμνασίου και ως καινούργιο μάθημα εντάσσεται στα Λύκεια και τις Τεχνικές Σχολές, με ενότητες τις «υγιείς σχέσεις και ενδυνάμωση εαυτού». Σύμφωνα με την κ. Φιλίππου «θα γίνει μια επιπρόσθετη επιμόρφωση, έξι περιόδων δηλαδή τρία δίωρα». Στα σεμινάρια, συνέχισε, συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί που από το 2010 διδάσκουν τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση.

Επιπρόσθετα η κ. Φιλίππου ερωτηθείσα σχετικά, ανέφερε πως το μάθημα κρίνεται αναγκαίο, αφού, όπως εξήγησε, κύριος στόχος της διδασκαλίας του είναι τα παιδιά να ενδυναμωθούν έτσι ώστε να μπορούν να προστατέψουν τον εαυτό τους, δηλαδή αποσκοπεί στην πρόληψη βίας και κακοποίησης.

Εξάλλου σύμφωνα με τον Α΄ Λειτουργό Μέσης Εκπαίδευσης Πάφου Γιώργο Κουτσίδη ο οποίος ρωτήθηκε σχετικά, το Υπουργείο Παιδείας προχωρά με σεμινάρια άμεσης επιμόρφωσης ενώ σχετική εγκύκλιος και οδηγίες έχουν σταλεί στα σχολεία ώστε να γίνει η επιμόρφωση των καθηγητών των Γυμνασίων και Λυκείων δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης. Το μάθημα διδασκόταν στα Γυμνάσια μέσω του μαθήματος της Οικιακής Οικονομίας. Τώρα το μάθημα θα ενταχτεί στο πρόγραμμα μαθημάτων των Λυκείων με έξι ώρες, εκ των οποίων τρεις το πρώτο τετράμηνο και τρεις το δεύτερο τετράμηνο, κατέληξε.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ, orthodoxianewsagency.gr

 

 

Ετικέτες: Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση

Εκτύπωση

Σχετικά με μας

Μια συλλογική προσπάθεια για την ανάδειξη, την υπεράσπιση και την προώθηση των αξιών και των ιδανικών της Ελληνορθόδοξης Οικογένειας. Μια παρότρυνση προς όλους να αξιοποιηθούν τα χαρίσματα του κάθε μέλους της, όπως αρμόζει στην Ορθόδοξη Χριστιανική Παράδοση και στα βιώματα της Πατρίδας μας.