Επικοινωνία

Για οποιοδήποτε θέμα υποστήριξης

ή απλής επικοινωνίας

θα μας βρείτε

στο: 

info@mumdadandkids.gr

 


 

Είναι σπουδαίο να είσαι πατέρας!

the importance of a father in a childs life 01


Γενικά δεν είναι  δύσκολο για έναν άντρα να κάνει ένα παιδί. Αρκεί μια στιγμή... Αλλά το να γίνει ο πατέρας γι’ αυτό  το παιδί θα του πάρει μια ζωή.... Οι αληθινοί πατέρες διαδραματίζουν τόσο σπουδαίο ρόλο στη ζωή ενός παιδιού που δεν αναπληρώνεται από άλλους και ο ρόλος αυτός συμβάλει καθοριστικά σε εκείνο που το αγόρι ή το κορίτσι θα γίνει στη ζωή του!


Πατέρες και συναισθηματική ανάπτυξη.

Οι πατέρες, ακριβώς όπως και οι μητέρες, είναι οι πυλώνες στην ανάπτυξη της συναισθηματικής ισορροπίας ενός παιδιού. Τα παιδιά μαθαίνουν από τους πατέρες τους να διαμορφώνουν κανόνες ζωής και να τους εφαρμόζουν. Προσβλέπουν  στους πατέρες τους για να αποκτήσουν αίσθημα  ασφάλειας, τόσο σωματικής όσο και συναισθηματικής. Τα παιδιά θεωρούν τιμή τους να κάνουν τους πατέρες τους περήφανους για αυτά, και ένας πατέρας που συμμετέχει στη ζωή του παιδιού προάγει την ψυχική του ανάπτυξη και την αίσθηση της δύναμης. Μελέτες έχουν δείξει ότι όταν οι πατέρες είναι στοργικοί και υποστηρικτικοί, αυτό επηρεάζει σημαντικά τη γνωστική και κοινωνική ανάπτυξη του  παιδιού. Του δίνει ακόμη μια γενική αίσθηση ευεξίας και αυτοπεποίθησης.


Οι πατέρες ορίζουν το πήχη στις σχέσεις με τους άλλους

Οι πατέρες δεν επηρεάζουν μόνο τον εσωτερικό μας κόσμο, αλλά και το τρόπο που οργανώνουμε τις σχέσεις με τους ανθρώπους γύρω μας καθώς μεγαλώνουμε. Ο τρόπος που ένας πατέρας αντιμετωπίζει το παιδί του θα επηρεάσει αυτό που θα  αναζητήσει το παιδί του στους άλλους ανθρώπους. Οι φίλοι, οι ρομαντικές σχέσεις και οι σύζυγοι θα επιλεγούν με βάση το πώς το παιδί αντιλήφθηκε το νόημα της σχέσης με τον πατέρα του ή της. Τα πρότυπα επικοινωνίας που ο πατέρας χρησιμοποιεί στη σχέση του με τα παιδιά του θα υπαγορεύσουν πώς θα σχετιστούν  τα παιδιά του με  τους άλλους ανθρώπους.


Οι πατέρες και οι κόρες τους

Τα νεαρά κορίτσια εξαρτώνται από τους πατέρες τους για να εδραιώσουν αίσθημα ασφάλειας και συναισθηματική υποστήριξη. Ένας πατέρας δείχνει στην κόρη του πώς είναι μια καλή σχέση με έναν άντρα. Εάν ένας πατέρας είναι στοργικός και ευγενικός, η κόρη του θα αναζητήσει αυτές τις ιδιότητες στους άντρες, όταν θα  είναι αρκετά μεγάλη  για να επιθυμήσει μια δημιουργική σχέση. Εάν νοιώθει  τον πατέρα της δυνατό και γενναίο, θα συσχετιστεί στενά με άνδρες του ίδιου χαρακτήρα.


Οι πατέρες και οι γιοι τους

Σε αντίθεση με τα κορίτσια, που διαμορφώνουν σχέσεις με τους άλλους με βάση τον χαρακτήρα του πατέρα τους, τα αγόρια διαμορφώνουν τον δικό τους εαυτό σύμφωνα με τον χαρακτήρα του πατέρα τους. Τα αγόρια θα ζητήσουν την αποδοχή και την έγκριση από τους πατέρες τους από πολύ μικρή ηλικία. Ως ανθρώπινα όντα, μεγαλώνουμε μιμούμενοι τη συμπεριφορά αυτών που βρίσκονται γύρω μας. Έτσι μαθαίνουμε να λειτουργούμε στον κόσμο. Εάν ένας πατέρας φροντίζει και αντιμετωπίζει τους ανθρώπους με σεβασμό, το νεαρό αγόρι θα κάνει μεγαλώνοντας το ίδιο. Όταν ο  πατέρας απουσιάζει, τα νεαρά αγόρια θα αναζητήσουν άλλες αρσενικές φιγούρες για τους προσφέρουν αποδοχή και να θέσουν τους «κανόνες»  για το πώς να συμπεριφέρονται και να επιβιώνουν στον κόσμο, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό.

 

Πηγή: pediatricsoffranklin.com

 

Ετικέτες: Αξίες του Γάμου και της Οικογένειας

Εκτύπωση

Σχετικά με μας

Μια συλλογική προσπάθεια για την ανάδειξη, την υπεράσπιση και την προώθηση των αξιών και των ιδανικών της Ελληνορθόδοξης Οικογένειας. Μια παρότρυνση προς όλους να αξιοποιηθούν τα χαρίσματα του κάθε μέλους της, όπως αρμόζει στην Ορθόδοξη Χριστιανική Παράδοση και στα βιώματα της Πατρίδας μας.