Επικοινωνία

Για οποιοδήποτε θέμα υποστήριξης

ή απλής επικοινωνίας

θα μας βρείτε

στο: 

info@mumdadandkids.gr

 


 

“Χαρούμενοι” διαζευγμένοι ή “δυσαρεστημένοι” παντρεμένοι; Τί είναι καλύτερο για τα παιδιά; (Happily Divorced vs. Unhappily Married - Which is Better for Kids?)

 

Είναι ωραίο να γιορτάζουν τα παιδιά δύο φορές γενέθλια;

“Χαρούμενοι” διαζευγμένοι ή “δυσαρεστημένοι” παντρεμένοι;

Τί είναι καλύτερο για τα παιδιά;

Από: What Would You Say

 

Πότε μεγαλώνουν καλύτερα τα παιδιά; όταν ζουν με τους διαζευγμένους “ικανοποιημένους“  γονείς ή  όταν ζουν με τους γονείς τους  ενωμένους σε ένα “δύσκολο γάμο”;

Τι θα λέγατε εάν κάποιος επιμένει ότι για τα παιδιά είναι καλύτερο να μεγαλώνουν με χωρισμένους τους γονείς τους; Πολλοί  συντάσσονται με αυτή την άποψη και υποστηρίζουν το άμεσο και χωρίς σοβαρό λόγο διαζύγιο.

Γνωρίζουμε όμως ότι το διαζύγιο έχει σχεδόν πάντα σωματικές και συναισθηματικές επιπτώσεις στα παιδιά που τα ακολουθούν για όλη τους τη ζωή, ενώ τα στερεί από τη δημιουργία του απαραίτητου  συνδέσμου με τους γονείς τους.

Πράγματι σε ένα διαζύγιο ισχύουν τα 3 παρακάτω:

  • Τα παιδιά δεν «ξεπερνούν» ποτέ το διαζύγιο.
  • Τα δύο σπίτια, για τα παιδιά, δεν είναι καλύτερα από το ένα.
  • Εάν τα ζευγάρια προσπαθήσουν , οι δύσκολοι γάμοι γίνονται συχνά ευτυχισμένοι γάμοι.

Σε αυτό το βίντεο, η Katy εξηγεί γιατί “τα παιδιά δεν «ξεπερνούν» το διαζύγιο”, γιατί “τα παιδιά που έχουν δύο σπίτια δεν είναι καλύτερα από το να έχουν ένα” και γιατί “τα ζευγάρια που επιμένουν και αγωνίζονται για το γάμο τους συχνά μετατρέπουν τους δύσκολους γάμους σε ευτυχισμένους.”

 

Πηγή: https://www.youtube.com/watch?v=HzPnVqXHeU4

 

 

Ετικέτες: Κρίση της Οικογένειας και Διαζύγιο, Βιντεοθήκη

Εκτύπωση

Σχετικά με μας

Μια συλλογική προσπάθεια για την ανάδειξη, την υπεράσπιση και την προώθηση των αξιών και των ιδανικών της Ελληνορθόδοξης Οικογένειας. Μια παρότρυνση προς όλους να αξιοποιηθούν τα χαρίσματα του κάθε μέλους της, όπως αρμόζει στην Ορθόδοξη Χριστιανική Παράδοση και στα βιώματα της Πατρίδας μας.