Επικοινωνία

Για οποιοδήποτε θέμα υποστήριξης

ή απλής επικοινωνίας

θα μας βρείτε

στο: 

info@mumdadandkids.gr

 


 

«Σύγχρονες μορφές οικογένειας» Ανταποκρίνονται στις ανάγκες των παιδιών; (Modern Family: Are the Kids Really Fine?)

 

Εάν συμμετείχατε σε μια συζήτηση για τις «σύγχρονες μορφές οικογένειας» και κάποιος  σας έλεγε: «μην ανησυχείτε, τα παιδιά τελικά θα είναι μια χαρά», εσείς τί θα απαντούσατε; Το επιχείρημα αυτό έχει επανειλημμένα χρησιμοποιηθεί για να υποχωρήσουν οι αντιδράσεις στις ριζοσπαστικές αλλαγές στον γάμο και την οικογένεια που προωθούνται ως ισότιμες με την παραδοσιακή οικογένεια.

Διαζευγμένη, μονογονεϊκή, ομόφυλη, πολυγαμική ή όποια άλλη μορφή «οικογένειας», μπορεί ποτέ να είναι ωφέλιμη για τα παιδιά;

Έχει ήδη παρέλθει ικανός χρόνος αφότου ξεκίνησαν στις ΗΠΑ αυτές οι «καινοτομίες», ώστε τώρα είμαστε σε θέση να αξιολογήσουμε αυτόν τον ισχυρισμό.

Περνούν λοιπόν πραγματικά «καλά» τα παιδιά στις  νέου τύπου «δομές οικογενειακής συμβίωσης» που αυθαίρετα χαρακτηρίζονται «οικογένειες»;

Όταν γίνεται συζήτηση για οποιαδήποτε νέα εκδοχή "οικογενειακής μονάδας" και κάποιος επιμένει ότι "τα παιδιά θα τα πάνε μια χαρά τελικά" αυτά είναι τα τρία πράγματα που πρέπει να θυμάστε:

  • Πρώτον, τα παιδιά είναι «καλύτερα» όταν μεγαλώνουν με την παντρεμένη μητέρα και τον πατέρα τους.
  • Δεύτερον, ο όρος "σύγχρονη μορφή οικογένειας" είναι κωδικός για το "αδικημένα παιδιά ".
  • Τρίτον, αν θέλουμε πραγματικά τα παιδιά να είναι καλά, οι ενήλικες πρέπει να αναλάβουμε και να κάνουμε τις δύσκολες επιλογές για χάρη τους.

 

Πηγή: https://www.youtube.com/watch?v=P8EMdbQMb_A

 

Ετικέτες: Αξίες του Γάμου και της Οικογένειας, Βιντεοθήκη

Εκτύπωση

Σχετικά με μας

Μια συλλογική προσπάθεια για την ανάδειξη, την υπεράσπιση και την προώθηση των αξιών και των ιδανικών της Ελληνορθόδοξης Οικογένειας. Μια παρότρυνση προς όλους να αξιοποιηθούν τα χαρίσματα του κάθε μέλους της, όπως αρμόζει στην Ορθόδοξη Χριστιανική Παράδοση και στα βιώματα της Πατρίδας μας.