Επικοινωνία

Για οποιοδήποτε θέμα υποστήριξης

ή απλής επικοινωνίας

θα μας βρείτε

στο: 

info@mumdadandkids.gr

 


 

Ο Ρώσος Πατριάρχης Κύριλλος δηλώνει: «Η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν θα αναγνωρίσει ποτέ το γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου»

russian patriarch says orthodox church to never recognise same sex marriages 01 

ΜΟΣΧΑ (Sputnik) - Η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν θα αναγνωρίσει ποτέ τη συμβίωση ατόμων του ίδιου φύλου ως γάμο. "Αυτή η συμβίωση θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί μόνο ως αμαρτία", δήλωσε το προηγούμενο Σάββατο ο Πατριάρχης Μόσχας και πάσης Ρωσίας Κύριλλος.

"Εδώ πρόκειται για ξεκάθαρη περίπτωση : Η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν συμφωνεί και δεν θα συμφωνήσει ποτέ με τη "νέου τύπου" ιδέα για τον γάμο. Θεωρούμε ότι η συμβίωση που εφαρμόζεται τώρα μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου είναι  ιδιαιτέρως αμαρτία", δήλωσε ο Πατριάρχης στο κανάλι Rossiya 1.

Ο Πατριάρχης Κύριλλος είπε ότι η Δυτική εκκλησία είναι «ιδιαίτερα ευάλωτη» σε θέματα που σχετίζονται με γάμους ομοφυλόφιλων.

Ο Πατριάρχης Κύριλλος είναι ο 16ος πατριάρχης της Ρωσικής Εκκλησίας. Τον Ιανουάριο του 2009, το Τοπικό Συμβούλιο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας τον εξέλεξε Πατριάρχη Μόσχας και πάσης Ρωσίας και την 1η Φεβρουαρίου 2009 ενθρονίστηκε στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού στη Ρωσική πρωτεύουσα.

Η Ρωσία δεν αναγνωρίζει ούτε τον γάμο ομοφύλων ζευγών ούτε οποιαδήποτε άλλη μορφή πολιτικής ένωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια. Το Ρωσικό  δημοψήφισμα του 2020 για το Σύνταγμα, κατοχύρωσε επίσημα τον αποκλειστικά τον ετεροφυλόφιλο γάμο στην  βασική  νομοθεσία της χώρας.

 

Πηγή: sputniknews.com

 

Ετικέτες: Πολιτικός Γάμος και Σύμφωνο Συμβίωσης, Γενετήσιος Προσανατολισμός - Ταυτότητα Φύλου

Εκτύπωση

Σχετικά με μας

Μια συλλογική προσπάθεια για την ανάδειξη, την υπεράσπιση και την προώθηση των αξιών και των ιδανικών της Ελληνορθόδοξης Οικογένειας. Μια παρότρυνση προς όλους να αξιοποιηθούν τα χαρίσματα του κάθε μέλους της, όπως αρμόζει στην Ορθόδοξη Χριστιανική Παράδοση και στα βιώματα της Πατρίδας μας.