Επικοινωνία

Για οποιοδήποτε θέμα υποστήριξης

ή απλής επικοινωνίας

θα μας βρείτε

στο: 

info@mumdadandkids.gr

 


 

Τα παιδιά έχουν σημαντικότερες ανάγκες...

children have needs 01 

Παρά τα όσα σας έχουν πει….χρειάζονται  περισσότερα από απλώς «αγάπη και ασφάλεια».

Από ιστοσελίδα: Them Before Us

Τα παιδιά έχουν ανάγκη την καθημερινή, συνεχή επικοινωνία με τη μητέρα και τον πατέρα τους και ο προφανής τρόπος να την έχουν είναι όταν οι γονείς τους είναι παντρεμένοι. Ο γάμος προσφέρει τη μεγαλύτερη σταθερότητα στο σπίτι ενός παιδιού και την υψηλότερη πιθανότητα και οι δύο γονείς του να είναι μόνιμα παρόντες στη ζωή του. Τα παιδιά που γεννιούνται από ζευγάρια που απλά συγκατοικούν έχουν 96% περισσότερες πιθανότητες να δουν τους γονείς τους να χωρίζουν μέχρι να γίνουν 12 ετών, σε σύγκριση με τους συνομηλίκους τους με παντρεμένους γονείς. Η έρευνα «δείχνει όλο και περισσότερο ότι η οικογενειακή αστάθεια υπονομεύει την επένδυση των γονέων στα παιδιά τους, επηρεάζοντας τη γνωστική και κοινωνική συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών με τρόπους που περιορίζουν τις δυνατότητες της ζωής τους».

Το να μεγαλώνουν στο σπίτι της παντρεμένης μητέρας και πατέρα τους δίνει στα παιδιά μια βιολογική σχέση με τους δύο γονείς που, στατιστικά, είναι οι άνθρωποι που είναι πιο πιθανό να τα προστατεύσουν, να εξασφαλίσουν να τα προμηθεύουν με τα αναγκαία αγαθά και να είναι μόνιμα συνδεδεμένοι μαζί τους. Παρέχει επίσης στα παιδιά άμεση πρόσβαση στο γενεαλογικό τους δέντρο, στις γενετικές τους πληροφορίες και στις προηγούμενες γενιές της διευρυμένης τους οικογένειας. Ο βιολογικός δεσμός είναι ένα θεμελιώδες συστατικό της ταυτότητας ενός παιδιού.

children have needs 01


Τα παιδιά χρειάζονται επίσης να λάβουν ερεθίσματα και διαπαιδαγώγηση και από τα δύο φύλα. Η λέξη γονεϊκότητα είναι γενικευμένη έννοια που κάνει αόριστο έναν υπεύθυνο παιδαγωγικό ρόλο. Στην πραγματικότητα υπάρχει συγχρόνως και «μητρότητα» και «πατρότητα», καθένα από τα οποία φέρνει μοναδικά, αναντικατάστατα οφέλη στην ανάπτυξη ενός παιδιού. Οι γυναίκες τείνουν να επικεντρώνονται στη συναισθηματική ανάπτυξη και ηρεμία ενός παιδιού και φροντίζουν για τις άμεσες ανάγκες των παιδιών, ενώ οι άνδρες τείνουν να τονίζουν την πειθαρχία και την ανάληψη κινδύνων. Τα παιδιά χρειάζονται και τα δύο, τα αντίθετα, και κληρονομούμενα χαρακτηριστικά. Μια ετερόφυλη συνένωση παρέχει επίσης με φυσικό τρόπο το ανδρικό / γυναικείο πρότυπο ρόλων και δημιουργεί ένα μοντέλο για τις δικές τους μελλοντικές σχέσεις.

Λόγω της σταθερότητας, της βιολογικής σύνδεσης και της ανδρικής/γυναικείας επιρροής που παρέχει ο γάμος, τα παιδιά που μεγαλώνουν με τους παντρεμένους ετερόφυλους γονείς τους είναι πολύ λιγότερο πιθανό να ζήσουν σε φτώχεια, να γίνουν έφηβοι γονείς, να έχουν προβλήματα με το νόμο, να χρησιμοποιούν ναρκωτικά, να υποστούν σωματική ή σεξουαλική κακοποίηση και να εγκαταλείψουν το σχολείο. Η έρευνα αποκαλύπτει ότι εκεί όπου τα παιδιά είναι πιθανότατα «ασφαλή και αγαπημένα» είναι το σπίτι της παντρεμένης μητέρας και του πατέρα τους. Για τα παιδιά, αυτός είναι ο πραγματικός «ασφαλής χώρος».

Πιστεύουμε ότι οι ενήλικες πρέπει να θυσιάσουν τις επιθυμίες τους για να προστατεύσουν τις ανάγκες των παιδιών.

 

Πηγή: https://thembeforeus.com/children-have-needs/

 

Ετικέτες: Αξίες του Γάμου και της Οικογένειας

Εκτύπωση

Σχετικά με μας

Μια συλλογική προσπάθεια για την ανάδειξη, την υπεράσπιση και την προώθηση των αξιών και των ιδανικών της Ελληνορθόδοξης Οικογένειας. Μια παρότρυνση προς όλους να αξιοποιηθούν τα χαρίσματα του κάθε μέλους της, όπως αρμόζει στην Ορθόδοξη Χριστιανική Παράδοση και στα βιώματα της Πατρίδας μας.