Επικοινωνία

Για οποιοδήποτε θέμα υποστήριξης

ή απλής επικοινωνίας

θα μας βρείτε

στο: 

info@mumdadandkids.gr

 


 

Social Media: Οι έφηβοι που είναι εθισμένοι κινδυνεύουν από υπερκινητικότητα και αδυναμία συγκέντρωσης

teens social media 02

 
Οι έφηβοι στις ημέρες μας περνούν ατελείωτες ώρες μπροστά στην οθόνη τσεκάροντας τα social media για να δουν: Πόσα likes έχω, πόσα comments έχουν αφήσει στην ανάρτηση μου; Ορισμένες φορές η τάση αυτή φτάνει στα όρια του εθισμού. Τώρα, νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων δείχνει πως οι έφηβοι που χρησιμοποιούν πολλές ώρες την τεχνολογία και τα social media κινδυνεύουν από το σύνδρομο «Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής».

Είναι ένα σύνδρομο που αφορά άτομα που αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες με την προσήλωση της προσοχής τους σε μία δραστηριότητα ενώ παράλληλα εμφανίζουν σωματική υπερδραστηριότητα. Συνήθως τα άτομα αυτά είναι απρόσεκτα, αδέξια κι έχουν δυσκολίες όταν καλούνται να εκπληρώσουν τις σχολικές τους υποχρεώσεις.

Όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, οι επιπτώσεις για την ψυχική υγεία από την πολύωρη έκθεση των ατόμων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρέμειναν αρκετά ασαφείς για τους περισσότερους ειδικούς.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας στις Ηνωμένες Πολιτείες μελέτησαν 2.600 έφηβους, ηλικίας 15 – 16 ετών, από το 2014 έως το 2016.
Οι επιστήμονες έλαβαν υπόψη 14 δραστηριότητες, όπως η κοινωνική δικτύωση, η αποστολή μηνυμάτων, οι ηλεκτρονικές αγορές,η συνομιλία μέσω βίντεο,η μουσική και η ανάγνωση του περιεχομένου στο διαδίκτυο.

Από τους 114 φοιτητές που συμμετείχαν στις μισές από αυτές τις δραστηριότητες, το 9,5% εμφάνισε συμπτώματα του συνδρόμου.Το ποσοστό αυξήθηκε στο 10,5% σε όσους ασχολούνταν και με τις 14 δραστηριότητες.

Οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι, τα συμπτώματα των ατόμων που πάσχουν από διαταραχή ελλειμματικής προσοχής μπορεί να συνδέονται με την πολύωρη χρήση των social media.

«Οι σύγχρονοι χρήστες σύγχρονων ψηφιακών μέσων εξοικειώνονται με την ταχεία ανατροφοδότηση της πληροφορίας γεγονός που θα μπορούσε να διαταράξει την ανάπτυξη του ελέγχου των παλμών τους»,όπως υποστηρίζει ο Αμερικανός ερευνητής Άνταμ Λέβενθαλ.

 

Πηγή: healthview.gr

 

Ετικέτες: Διαδίκτυο και Μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Εκτύπωση

Σχετικά με μας

Μια συλλογική προσπάθεια για την ανάδειξη, την υπεράσπιση και την προώθηση των αξιών και των ιδανικών της Ελληνορθόδοξης Οικογένειας. Μια παρότρυνση προς όλους να αξιοποιηθούν τα χαρίσματα του κάθε μέλους της, όπως αρμόζει στην Ορθόδοξη Χριστιανική Παράδοση και στα βιώματα της Πατρίδας μας.