Επικοινωνία

Για οποιοδήποτε θέμα υποστήριξης

ή απλής επικοινωνίας

θα μας βρείτε

στο: 

info@mumdadandkids.gr

 


 

TikTok: Τραγωδία με νεκρά κορίτσια σε online challenge – Μήνυση από τους γονείς

tiktok challenge 01 

Ποια ήταν η τοποθέτηση της TikTok στο συγκεκριμένο τραγικό συμβάν με τα νεκρά κορίτσια

TikTok: Δύο νεαρά κορίτσια από το Τέξας των ΗΠΑ, ηλικίας 9 και 8 ετών αντίστοιχα, έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια viral challenge στη συγκεκριμένη πλατφόρμα.

Πρόκειται για την Αριάνι Αρόγιο και τη Λάλανι Έρικα Ρενέ Γουόλτον.

O Ματ Μπέρμαν, νομικός εκπρόσωπος των δύο οικογενειών, προέβη σε σχετικές δηλώσεις.

«Ο ισχυρισμός της οικογένειας είναι ότι η TikTok γνώριζε ή όφειλε να γνωρίζει πως ο αλγόριθμός της οδηγούσε τα παιδιά σε αυτό το φρικτό μονοπάτι και δεν έκανε τίποτα γι’ αυτό, επειδή στόχος τους ήταν να μεγιστοποιήσουν την αφοσίωση των χρηστών, αντί να έχουν ένα ασφαλές προϊόν.

Πρέπει να λογοδοτήσει για την προώθηση θανατηφόρου περιεχομένου σε αυτά τα δύο νεαρά κορίτσια. Έχει επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια, προκειμένου να σχεδιάσει προϊόντα που προωθούν επικίνδυνο περιεχόμενο, γνωρίζοντας ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο των χρηστών του.

Γνώριζε αναμφισβήτητα ότι το θανατηφόρο challenge εξαπλώθηκε μέσω της εφαρμογής της και πως ο αλγόριθμός της το… έσπρωχνε ειδικά προς τα παιδιά, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που πέθαναν.

Έδινε προτεραιότητα στα μεγαλύτερα εταιρικά κέρδη, έναντι της υγείας και της ασφάλειας των χρηστών της – συγκεκριμένα της υγείας και της ασφάλειας των ευάλωτων παιδιών. Γνώριζε ή όφειλε να γνωρίζει ότι χρησιμοποιούσε ενεργά το προϊόν της στα social media».

Η τοποθέτηση της TikTok ήταν ότι δεν μπορεί να σχολιάσει τις εν εξελίξει δικαστικές υποθέσεις, αλλά παρέπεμψε σε δήλωση που έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο.

«Αυτό το ανησυχητικό challenge, το οποίο οι άνθρωποι φαίνεται να μαθαίνουν από άλλες πηγές εκτός από το TikTok, προϋπήρχε εδώ και πολύ καιρό της πλατφόρμας μας και δεν ήταν ποτέ δικό μας trend.

Παραμένουμε άγρυπνοι στη δέσμευσή μας για την ασφάλεια των χρηστών και θα καταργήσουμε αμέσως σχετικό περιεχόμενο εάν βρεθεί. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια για την τραγική απώλειά τους», ανέφερε ένας εκπρόσωπος του TikTok.

Οι οικογένειές των θυμάτων κατέθεσαν μήνυση την Τρίτη στο ανώτατο δικαστήριο της κομητείας του Λος Άντζελες.

Ρεπορτάζ που αφορά στην τραγική είδηση με το challenge στο TikTok

 

Πηγή: sportime.gr

 

Ετικέτες: Ηλεκτρονικά Παιχνίδια, Διαδίκτυο και Μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Εκτύπωση

Σχετικά με μας

Μια συλλογική προσπάθεια για την ανάδειξη, την υπεράσπιση και την προώθηση των αξιών και των ιδανικών της Ελληνορθόδοξης Οικογένειας. Μια παρότρυνση προς όλους να αξιοποιηθούν τα χαρίσματα του κάθε μέλους της, όπως αρμόζει στην Ορθόδοξη Χριστιανική Παράδοση και στα βιώματα της Πατρίδας μας.