Facebook social icon Instagram social icon YouTube social icon Vimeo social icon

Κατηγορίες

  • Οικογένεια
    • Αξίες του Γάμου και της Οικογένειας
    • Πολυτεκνία
    • Υιοθεσία
    • Πολιτικός Γάμος και Σύμφωνο Συμβίωσης
    • Ομόφυλος Γάμος
    • Εφηβική Συμπεριφορά
    • Προγαμιαίες Σχέσεις
    • Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση
    • Κρίση της Οικογένειας και Διαζύγιο
  • Βιοηθική και Ιατρική
    • Γενετήσιος Προσανατολισμός - Ταυτότητα Φύλου
    • Εκτρώσεις
    • Ατεκνία και Εξωσωματική Γονιμοποίηση
    • Ευθανασία
    • Εξαρτησιογόνες ουσίες
    • Παιδοφιλία, Ενδοοικογενειακή βία και άλλα
    • Αναπτυξιακές Διαταραχές
    • Ψυχολογικές Διαταραχές
  • Τεχνολογία
    • Τηλεόραση
    • Κινητό Τηλέφωνο
    • Ηλεκτρονικά Παιχνίδια
    • Διαδίκτυο και Μέσα κοινωνικής δικτύωσης
    • Εικονική Πραγματικότητα
    • Ηλεκτρονική Εκπαίδευση/ Τηλεκπαίδευση
  • Εθνικά Θέματα
    • Υπογεννητικότητα - Δημογραφικό
    • Ορθοδοξία και Παράδοση
    • Μετανάστευση και Απώλεια Ελλήνων στο Εξωτερικό (brain drain)
    • Πολιτική Προστασία
  • Νομικά Θέματα
    • Παρατηρητήριο
    • Νομοθεσία

Επικοινωνία

Για οποιοδήποτε θέμα υποστήριξης

ή απλής επικοινωνίας

θα μας βρείτε

στο: 

info@mumdadandkids.gr

ImageImage
  • Αρχική
  • Κατηγορίες
    • Οικογένεια
    • Βιοηθική και Ιατρική
    • Τεχνολογία
    • Εθνικά Θέματα
    • Νομικά Θέματα
  • Μελέτες
  • Βιντεοθήκη
  • Βιβλιοθήκη
  • Επικοινωνία

Ας σταματήσουμε επιτέλους την τρομοκρατία

Λεπτομέρειες
Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, Καρδιολόγος
Κατηγορία: Βιοηθική και Ιατρική
Δημιουργήθηκε : 01 Ιουνίου 2022
Εμφανίσεις: 1135
Share it:

as stamatisoume epitelous tin tromokratia 01  

Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, Καρδιολόγος

Τρόμος-κορονοϊός και ψυχολογικά προβλήματα.

(αρθρογραφία “Τρόμος-κορονοϊός και ψυχολογικά προβλήματα” ) Είναι γνωστό ότι ο τρόμος μπορεί να χειραγωγήσει τον άνθρωπο σε συμπεριφορές που δε θα είχε υπό συνθήκες ηρεμίας. Και έγινε φανερό από το ξεκίνημα της πανδημίας ότι η τρομοκρατία χρησιμοποιήθηκε για να «πείσει» τους ανθρώπους να δεχθούν πράγματα που με τη λογική θα απέρριπταν. Έτσι πραγματικά δεχθήκαμε μέτρα και νόμους που για την προηγούμενη περίοδο της κανονικότητας θα ήταν αδιανόητα. Από τα SMS της ντροπής, τη σύλληψη θρησκευτικών λειτουργών γιατί τολμούσαν να κάνουν το ιερατικό τους καθήκον, τα περιπολικά που με μεγάφωνα απομάκρυναν τους ανθρώπους από τις πλατείες μέχρι τα πιστοποιητικά εμβολιασμού που επιδεικνύαμε στον κάθε τυχαίο θυρωρού ενός καταστήματος.

Τρόμος-κορονοϊός και ψυχολογικά προβλήματα που θα πληρώνουμε για πολύ καιρό.

Η αξιοπρέπειά μας κουρελιάστηκε, η λογική μας εξευτελίσθηκε και οδηγηθήκαμε σε συμπεριφορές που μας γύρισαν αιώνες πίσω. Και όλα αυτά με την τρομοκρατία που επιβλήθηκε από τα ΜΜΕ που συνέπραξαν σε αυτό το ανοσιούργημα. Και φυσικά αυτή η κατατρομοκράτηση δεν έμεινε χωρίς συνέπειες. Τεράστια ψυχολογικά προβλήματα μικρών και μεγάλων που θα τα πληρώνουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα στο μέλλον. Βλέπουμε πολλούς ανθρώπους που καταπτοημένοι από την απειλή που αισθάνονται να τους περιβάλλει σωματοποιούν το φόβο σε μια σειρά από συμπτώματα. Και βέβαια τα αγχολυτικά χάπια που έφτασαν να μη λείπουν από κανένα σπίτι.

Τρόμος-κορονοϊός και ψυχολογικά προβλήματα.Όταν οι άνθρωποι δέχονται ευκολότερα το παράλογο αντί του λογικού.

Είναι τέτοιος ο τρόμος που κυριάρχησε το προηγούμενο διάστημα που διαπιστώνουμε ότι οι άνθρωποι μπορούν ευκολότερα να δεχθούν το παράλογο παρά το λογικό. Με παίρνουν πχ. τηλέφωνο ασθενείς μου που διαγιγνώσκονται θετικοί στον κορονοϊό αλλά έχουν ήπια συμπτώματα. Δε μπορώ με τίποτε να τους πείσω ότι αυτή είναι η νόσος πλέον και ότι δεν κινδυνεύουν από τίποτε. Πιστεύουν ότι την πέμπτη ή έβδομη ή και δέκατη ημέρα θα παρουσιάσουν πνευμονία που θα τους οδηγήσει στο νοσοκομείο και τη διασωλήνωση. Και αυτό τους οδηγεί στην ανάγκη να καταφύγουν σε ένα νοσοκομείο για έλεγχο και νοσηλεία. Θα θυμάστε ίσως τον δυστυχή εκείνο συνάνθρωπό μας που μόλις διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό αυτοκτόνησε για να αποφύγει τη διασωλήνωση χωρίς να έχει κανένα σύμπτωμα.

Ο εκφοβισμός, η εκστρατεία εμβολιασμού και το σύνδρομο long covid.

Η εκστρατεία του εμβολιασμού στηρίχθηκε σε μεγάλο βαθμό στον εκφοβισμό. Εικόνες από νοσοκομεία, άνθρωποι που πέθαιναν μόνοι, καμιόνια που μετέφεραν νεκρούς, καλυμμένα φέρετρα με σελοφάν για να μην μεταδοθεί η νόσος. Τα τρομοκρατικά ΜΜΕ φιλοξενούσαν ανθρώπους που περιέγραφαν με μελανό τρόπο τα τρομακτικά συμπτώματα που τους βασάνισαν. Ακόμη και τώρα που η πανδημία φαίνεται ότι έχει οδηγηθεί σε πολύ ήπιες εκδηλώσεις, προκειμένου να πειστούν να εμβολιασθούν οι άνθρωποι επιστρατεύτηκε και πάλι η τρομοκρατία.

Τις τελευταίες εβδομάδες εμφανίστηκαν στα ΜΜΕ διαφημίσεις για το περίφημο long covid σύνδρομο. Βλέπουμε κάποιον ασθενή με παραμορφωμένα άκρα, μια γυναίκα να μιλά βραχνά και να περιγράφει ότι επί δύο χρόνια είναι ανάπηρη και μια μητέρα με το παιδί της να διεκτραγωδούν τα συμπτώματα που συνεχίζουν να έχουν πολύ διάστημα μετά τη νόσηση με τον κορονοϊό.

Είναι πραγματικά φρικιαστικές οι διηγήσεις. Και καταλήγουν ότι με το εμβόλιο μπορούμε να αποφύγουμε αυτή τη δοκιμασία. Κανείς ασφαλώς δεν μας λέει πόσο συχνές είναι οι επιπλοκές που μας περιγράφονται. Γιατί ακόμη και αν είναι αληθινά τα όσα ακούγονται αποτελούν τη σπανιότητα. Και ασφαλώς η επιστήμη ποτέ δε στηρίζεται στο σπανιότατο αλλά στο σύνηθες.

H τρομοκράτηση με τα διαφημιστικά σποτ.

Βέβαια πριν λίγες ημέρες είδαμε τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με πνευμονική εμβολή. Φυσικά τρισενβολιασμένος. Τα ΜΜΕ προκειμένου να μην περάσει από το νου κανενός ότι μπορεί να είναι επιπλοκή του εμβολίου μίλησαν για πιθανό long-covid σύνδρομο μια που ο Υπουργός μετά τον πλήρη εμβολιασμό του είχε νοσήσει. Είναι λοιπόν και οι εμβολιασμένοι πιθανό να παρουσιάσουν long- covid σύνδρομο; Τότε προς τι η τρομοκράτηση με τα διαφημιστικά σποτ; Όπως καταλαβαίνεται ο σκοπός αγιάζει τα μέσα ή όπως λέει ο λαός μας «μια στο καρφί και μια στο πέταλο». Όπως θέλουμε παρουσιάζουμε τα γεγονότα.

Η επιστήμη και οι κακοποιητές της. Σκεπτόμενοι άνθρωποι και ψυχολογικά προβλήματα.

Την περίοδο που διανύουμε βλέπουμε να έχει κακοποιηθεί βάναυσα η αλήθεια και η επιστήμη. Χρησιμοποιούμε διάφορα στοιχεία για να πετύχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε. Αυτό όμως οδηγεί τους σκεπτόμενους ανθρώπους να αμφισβητούν δυστυχώς την επιστήμη και όχι τους κακοποιητές της. Και αυτό είναι κακό. Όπως κακό είναι και να οδηγούμε ανθρώπους στην απογοήτευση και την κατάθλιψη. Τα ψυχολογικά προβλήματα που αυτή την εποχή βλέπουμε να έχουν ακόμη και πολύ ισορροπημένοι μέχρι πριν την πανδημία άνθρωποι είναι πολλά.

Και αντί να προσπαθήσουν οι υπεύθυνοι να τονώσουν την αισιοδοξία των ανθρώπων συνεχίζουν να τους τρομοκρατούν. Αυτό είναι σίγουρα το μεγαλύτερο έγκλημα που θα μας μείνει από την πανδημία. Δεν είναι τα 29.500 μέχρι στιγμής θύματα. Είναι τα εκατομμύρια των ψυχικά διαταραγμένων ανθρώπων που θα κυκλοφορούν κουβαλώντας τις πληγές της ψυχής που δεν επουλώνονται εύκολα.

Οφείλουμε όσοι δεν παρασυρθήκαμε από το τρομοκρατικό κύμα της περιόδου να στηρίξουμε και αυτούς που καταπονήθηκαν ψυχικά. Είναι καθήκον σημαντικότερο από την θεραπεία των σωμάτων.

 

Πηγή: cardiodoctor.gr

 

Share it:
  • # Ψυχολογικές Διαταραχές

Σχετικά με μας

Μια συλλογική προσπάθεια για την ανάδειξη, την υπεράσπιση και την προώθηση των αξιών και των ιδανικών της Ελληνορθόδοξης Οικογένειας. Μια παρότρυνση προς όλους να αξιοποιηθούν τα χαρίσματα του κάθε μέλους της, όπως αρμόζει στην Ορθόδοξη Χριστιανική Παράδοση και στα βιώματα της Πατρίδας μας.

Σύνδεσμοι

  • Π.Ε.Φ.Ι.Π.
  • Α.Σ.Π.Ε.
  • Αφήστε με να ζήσω!
  • Ποιοι είμαστε
  • Σκοπός
  • Νομική δήλωση
  • Προσωπικά δεδομένα
Facebook social icon Instagram social icon YouTube social icon Vimeo social icon

Main Menu Offcanvas

  • Αρχική
  • Κατηγορίες
    • Οικογένεια
    • Βιοηθική και Ιατρική
    • Τεχνολογία
    • Εθνικά Θέματα
    • Νομικά Θέματα
  • Μελέτες
  • Βιντεοθήκη
  • Βιβλιοθήκη
  • Επικοινωνία
  • Οικογένεια
    • Αξίες του Γάμου και της Οικογένειας
    • Πολυτεκνία
    • Υιοθεσία
    • Πολιτικός Γάμος και Σύμφωνο Συμβίωσης
    • Ομόφυλος Γάμος
    • Εφηβική Συμπεριφορά
    • Προγαμιαίες Σχέσεις
    • Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση
    • Κρίση της Οικογένειας και Διαζύγιο
  • Βιοηθική και Ιατρική
    • Γενετήσιος Προσανατολισμός - Ταυτότητα Φύλου
    • Εκτρώσεις
    • Ατεκνία και Εξωσωματική Γονιμοποίηση
    • Ευθανασία
    • Εξαρτησιογόνες ουσίες
    • Παιδοφιλία, Ενδοοικογενειακή βία και άλλα
    • Αναπτυξιακές Διαταραχές
    • Ψυχολογικές Διαταραχές
  • Τεχνολογία
    • Τηλεόραση
    • Κινητό Τηλέφωνο
    • Ηλεκτρονικά Παιχνίδια
    • Διαδίκτυο και Μέσα κοινωνικής δικτύωσης
    • Εικονική Πραγματικότητα
    • Ηλεκτρονική Εκπαίδευση/ Τηλεκπαίδευση
  • Εθνικά Θέματα
    • Υπογεννητικότητα - Δημογραφικό
    • Ορθοδοξία και Παράδοση
    • Μετανάστευση και Απώλεια Ελλήνων στο Εξωτερικό (brain drain)
    • Πολιτική Προστασία
  • Νομικά Θέματα
    • Παρατηρητήριο
    • Νομοθεσία