Επικοινωνία

Για οποιοδήποτε θέμα υποστήριξης

ή απλής επικοινωνίας

θα μας βρείτε

στο: 

info@mumdadandkids.gr

 


 

Η Εμπειρία του Βελγίου. Η εποπτεία της ευθανασίας είναι ψευδαίσθηση. (Belgium's Advice - Oversight is an Illusion)

 

Πολλοί γιατροί στο Βέλγιο δεν αναφέρουν πια τους ασθενείς τους οποίους θανάτωσαν με ευθανασία, διότι η ευθανασία θεωρείται πλέον «φυσιολογική ιατρική διαδικασία». Σε αυτό το βίντεο, οι γιατροί, τα θύματα και οι υποστηρικτές των ανυποψίαστων ασθενών, προειδοποιούν ότι η αποτελεσματική εποπτεία της ευθανασίας είναι ανύπαρκτη στην πράξη.

Το βίντεο παρουσιάζει τον Etienne Montero, Δικηγόρο της Νομικής Σχολής του Namur, τον Tom Mortier, PhD, του οποίου η μητέρα θανατώθηκε με ευθανασία χωρίς εκείνος να το πληροφορηθεί, τον Καθηγητή Δρ Benoit Beuselinck MD, PhD, Ογκολόγο , και τον Marnix Coelmont, Δάσκαλο, ακτιβιστή ενάντια στην ευθανασία.

«Η ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΒΕΛΓΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ»

«Η ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ»

- Ένας από τους λόγους να νομιμοποιηθεί η ευθανασία στο Βέλγιο ήταν το γεγονός πως ήδη γινόταν, αλλά τώρα αυτό που βλέπουμε είναι πως φθάνει έως και το 40% των περιπτώσεων θανάτων, άρα μιλούμε για χιλιάδες περιπτώσεων κάθε χρόνο.

- Πραγματοποιούνται κάθε μέρα χωρίς να δηλώνονται και δεν υπάρχει έλεγχος από τον νόμο.

- Πρόκειται για ένα σύστημα αυτο- αναφοράς, το οποίο σημαίνει πως ο γιατρός αυτοβούλως συμπληρώνει τα χαρτιά που αφορούν τον ασθενή του. Κανονικά ο γιατρός θα δηλώσει πως υπήρξε εθελουσία ευθανασία, και θα υποστηρίξει πως το πρόσωπο έπασχε ανυπόφορα, επειδή σαφώς δεν θα ήθελε να είναι υποκείμενος σε ανάκριση από τον νόμο.

- Φαίνεται, και αυτός είναι ο λόγος, πως για δεκατρία χρόνια δεν υπήρξε ούτε μία περίπτωση ευθανασίας κατά την οποία να έγινε κυβερνητική καταγγελία ιατρού σε δικαστήριο..

- ‘Ενας από τους κύριους προαγωγούς της ευθανασίας στο Βέλγιο, ο οποίος και υποστήριξε την ψήφιση του νόμου, λέει τώρα παντού πως δεν δηλώνει πλέον τα περιστατικά που θανατώνει, διότι θεωρεί πως απλά εφαρμόζει μια συνήθη ιατρική πράξη, οπότε δεν βλέπει κάποιο ιδιαίτερο λόγο για να δηλώσει τα περιστατικά του στην επιτροπή, αναφέροντας τους λόγους που προχώρησε στην ευθανασία.

- Αυτό αποτελεί σαφώς πρόβλημα έναντι του νόμου, αυτό που κάνει είναι παράνομο, αλλά ο άνθρωπος αυτός εξακολουθεί ακόμη να μήν διώκεται για αυτό.

- Έχω τόσο έντονο ηθικό προβληματισμό με τους γιατρούς που σκοτώνουν εκ συστήματος ανθρώπους υγιείς, σωματικά υγιείς ανθρώπους, και κατόπιν κάνουν τις αναφορές τους σε μιά επιτροπή στην οποία οι ίδιοι συμμετέχουν ως συν- διευθύνοντες, προκειμένου να κρίνουν για τα δικά τους περιστατικά.

- Ώστε έχουμε διαμορφώσει έναν οδηγό ανευθυνότητας για γιατρούς που θέλουν να σκοτώνουν.

- Έχουν μπερδέψει άσχημα την ανακουφιστική φροντίδα με την ευθανασία, και ως συνέπεια, τώρα κάποιοι άνθρωποι φοβούνται να απευθυνθούν σε μονάδες ανακουφιστικής φροντίδας, διότι ενδεχομένως θα τους γίνει ευθανασία χωρίς την συγκατάθεσή τους.

- Όπως βλέπουμε σε αναφορές, σε επίσημες αναφορές, κάτι συμβαίνει, κάτι αρνητικό, γιατί η ευθανασία εφαρμόζεται όλο και πιο εύκολα, πολλά περιστατικά δεν δηλώνονται. Για παράδειγμα πολλοί εφαρμόζουν την ευθανασία χωρίς να την απαιτήσουν οι ασθενείς.

- Ο νόμος θα έπρεπε να αναθεωρηθεί, ο νόμος θα έπρεπε να αμφισβητηθεί στα σοβαρά, να καταργηθεί.

 

Πηγή: Vulnerable Film

 

Ετικέτες: Ευθανασία, Βιντεοθήκη

Εκτύπωση

Σχετικά με μας

Μια συλλογική προσπάθεια για την ανάδειξη, την υπεράσπιση και την προώθηση των αξιών και των ιδανικών της Ελληνορθόδοξης Οικογένειας. Μια παρότρυνση προς όλους να αξιοποιηθούν τα χαρίσματα του κάθε μέλους της, όπως αρμόζει στην Ορθόδοξη Χριστιανική Παράδοση και στα βιώματα της Πατρίδας μας.