Επικοινωνία

Για οποιοδήποτε θέμα υποστήριξης

ή απλής επικοινωνίας

θα μας βρείτε

στο: 

info@mumdadandkids.gr

 


 

Εργαζόμαστε για να αλλάξουμε τα συστήματα που καταστρέφουν τα παιδιά μας

katastrefoyn ta paidia 02


Σχόλιο Μαμά, Μπαμπάς και Παιδιά:
Είμαστε κοντά στο παιδί και την οικογένεια που έχει τέτοιου είδους δοκιμασία. Η αντιμετώπιση του παιδιού που βρίσκεται σε σύγχυση δεν είναι σε καμμία περίπτωση η άκριτη συγκατάθεση αλλά η έγκαιρη, προσεκτική και στοχευμένη βοήθεια, ώστε να εναρμονισθεί η σκέψη του με την πραγματικότητα.

Διάφορα κινήματα, που έχουν διεισδύσει και στα σχολεία μας, προσπαθούν να «αποκαταστήσουν» στη θεωρία τέτοιες συμπεριφορές. Παραπλανούν, υποβαθμίζουν ή αγνοούν θεληματικά το πρόβλημα, το βαφτίζουν «μή πρόβλημα» και το μεταθέτουν στον κοινωνικό περίγυρο.  Αυτό όμως δεν σημαίνει με κανένα τρόπο πως το λύνουν.

Ο πανικός, η άρνηση, η απροθυμία συνεργασίας, η έλλειψη ικανότητας των θεραπευτών, η κακή συμβουλευτική εκ μερους τρίτων, η έκταση της κατάστασης, είναι τα συνήθη εμπόδια στη θεραπευτική προσέγγιση. Χρειάζεται καλή και μακροχρόνια συνεργασία γονέων και ειδικού ψυχικής υγείας για το καλό πάντα των παιδιών μας.

Τα αποτελέσματα είναι επιτυχή στην πλειοψηφία των περιστατικών.

__________________

Η ιστορία είναι γεμάτη από Ιατρικά σκάνδαλα. Μετωπιαίες λοβοτομές για τη θεραπεία ψυχικών ασθενειών. Αναγκαστική στείρωση για τον έλεγχο των "ανεπιθύμητων" πληθυσμών. Το διαβόητο πείραμα Tuskegee. (Αφορούσε τη μελέτη της φυσικής πορείας της Σύφιλης, και  έγινε στον μαύρο πληθυσμό των ΗΠΑ μεταξύ 1932 και 1972. Για το σκοπό του πειράματος οι ιατροί άφηναν τη νόσο συνειδητά αθεράπευτη παραπλανώντας τους ασθενείς).(1).

Απαράδεκτες, ανήθικες ιατρικές διαδικασίες εξελίσσονταν για χρόνια. Γιατί χρειάστηκε τόσο πολύς χρόνος για να σταματήσουν;

Η ιστορία όμως  επαναλαμβάνεται.

Υπάρχει μια αυξανόμενη επιδημία που αφορά νέους που πιστεύουν ότι γεννήθηκαν σε λάθος σώμα. Πρόσφατες έρευνες στις ΗΠΑ αποκαλύπτουν ότι το 2-3% των μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου αυτοπροσδιορίζονται τώρα ως διαφυλικοί.

Σε αυτούς τους νέους συνταγογραφούνται συχνά επικίνδυνες ορμονικές θεραπείες. Φάρμακα που εμποδίζουν την εφηβεία,  χορηγούνται σα ρουτίνα σε παιδιά που πλησιάζουν σ αυτήν. Κορίτσια μόλις 12 ετών κάνουν ενέσεις τεστοστερόνης, ενώ τα έφηβα αγόρια  αντιμετωπίζονται με γυναικείες ορμόνες.

 
katastrefoyn ta paidia 03  

Ούτε μία μακρόχρονη μελέτη δεν υποστηρίζει τέτοιες επικίνδυνες ιατρικές παρεμβάσεις. Αυτές οι ορμονικές θεραπείες σε παιδιά είναι πειραματικές. Η Ιατρική βιβλιογραφία αναφορικά με τις επιπτώσεις αυτών των ορμονικών παρεμβάσεων στον  Παιδιατρικό ή Εφηβικό πληθυσμό, είναι τελείως ελλειπής. Η χορηγούμενη αγωγή βασίζεται σε στοιχεία χαμηλής αποδεικτικής αξίας ή ακόμη και σε κανένα στοιχείο.

Μικρά παιδιά μπορούν να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση. Τα κορίτσια μπορεί να αφαιρέσουν το στήθος τους στην ηλικία των 13 ετών και τη μήτρα τους στα 16. Οι έφηβοι μπορεί να αφαιρέσουν το πέος και τους όρχεις τους λίγο μετά τα 16α γενέθλιά τους.

Κανείς δεν γνωρίζει την πλήρη έκταση των σωματικών ή ψυχολογικών επιπτώσεων αυτών των χειρουργικών επεμβάσεων. Η μόνη  μελέτη μακροπρόθεσμης παρακολούθησης διαπίστωσε σημαντικά υψηλότερα ποσοστά συνολικής θνησιμότητας, αυτοκτονιών, απόπειρας αυτοκτονίας και ψυχιατρικής νοσηλείας στους  ενήλικες που έκαναν χειρουργική αλλαγή φύλου. Αλλά δεν γνωρίζουμε τα μελλοντικά αποτελέσματα για τα παιδιά.

Δεν υπάρχει διαγνωστική εξέταση ή επιστημονική απόδειξη για τη κατάσταση που χαρακτηρίζεται ως  " διαταραχή ταυτότητας φύλου". Η "ταυτότητα φύλου" ενός παιδιού βασίζεται σε συναισθήματα που είναι αδύνατο να αποδειχθούν και είναι πιθανόν να αλλάξουν.

Τι εξηγεί την ταχεία εξάπλωση της  "διαφυλικής ταυτοτήτας" μεταξύ των παιδιών; Έχει η κοινωνία γίνει πιο ανεκτική, ή συμβαίνει κάτι άλλο; Η έρευνα υποδυκνείει πολλούς υποκείμενους παράγοντες: ζητήματα ψυχικής υγείας, αυτισμό, διαταραχή ΔΕΠΥ, ψυχικό τραύμα στην παιδική ηλικία αλλά και σεξουαλική σύγχυση. Τα στοιχεία δείχνουν ότι  η διαφυλική διαταραχή της προσωπικότητας, τροφοδοτείται από τις επιδράσεις των φίλων και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και διαδίδεται σαν μια κοινωνική επιδημία τόσο στην πραγματική ζωή όσο και στο διαδίκτυο.

katastrefoyn ta paidia 01


Οι ιατρικές παρενέργειες είναι σοβαρές.
Οι ορμονικές θεραπείες επηρεάζουν την υγεία των οστών, τη γονιμότητα, τη σεξουαλική λειτουργικότητα, την καρδιαγγειακή υγεία και την ανάπτυξη του εγκεφάλου. Οι συνέπειες για την υγεία μπορεί να είναι μη αναστρέψιμες. Η πλήρης έκταση της ζημίας  στους νεαρούς αναπτυσσόμενους εγκεφάλους και τα σώματα είναι άγνωστη.

Η συγκατάθεση των γονέων δεν λαμβάνεται κατόπιν αντικειμενικής ενημέρωσης αλλά μετά από εκφοβισμό. Οι γονείς πληροφορούνται ότι αυτές οι θεραπείες είναι καλά μελετημένες, ασφαλείς και αναγκαίες. Προειδοποιούνται ακόμη ότι εάν δεν συναινέσουν σε αυτό το ιατρικό πρωτόκολο, το παιδί τους θα διατρέχει μεγαλύτερο κίνδυνο αυτοκτονίας. Αλλά δεν υπάρχουν αντικειμενικά στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτόν τον ισχυρισμό. (3)Στο Όρεγκον, η συγκατάθεση των γονέων δεν είναι αναγκαστική προϋπόθεση: ο νόμος επιτρέπει σε άτομα ηλικίας 15 ετών να λαμβάνουν κρατικά επιδοτούμενες ορμονικές θεραπείες και να υφίστανται χειρουργικές επεμβάσεις χωρίς τη  γονεϊκή συναίνεση.

Τα συναισθήματα και οι ταυτότητες αλλάζουν. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ποιος θα μετανιώσει για τις ιατρικές παρεμβάσεις που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία, τη γονιμότητα και τη σεξουαλική λειτουργία. Και πολλοί άνθρωποι ήδη μετάνιωσαν.(2) Οι βλάβες όμως που έχουν υποστεί είναι μη αναστρέψιμες.

Γιατί οι μη αντικειμενικά προσδιοριζόμενες ταυτότητες των παιδιών γίνονται γρήγορα ιατρικές διαγνώσεις βασισμένες σε συναισθήματα που είναι πιθανό να αλλάξουν με την ωριμότητα;

Γιατί πραγματοποιούνται σοβαρές ιατρικές παρεμβάσεις στα  παιδιά χωρίς μια μακροπρόθεσμη μελέτη για την υποστήριξή τους;

Πώς μπορούν οι νέοι να συναινέσουν με επίγνωση στις ιατρικές παρεμβάσεις που επηρεάζουν τη μελλοντική τους υγεία, τη σεξουαλική τους λειτουργία και τη γονιμότητα; Γιατί αυτό το ιατρικό πρωτόκολλο εγκρίνεται από Ιατρικές ενώσεις, όπως η American Academy of Pediatrics;

Ο  Kelsey Coalision ζητεί να τερματιστεί αυτό το ιατρικό πείραμα που αφορά την ταυτότητα των παιδιών, και εργάζεται για την προστασία των νέων από τις ψυχολογικές και σωματικές βλάβες που προκαλεί.

Παρακαλούμε υποστηρίξτε μας.

 

Αναφορές:

1. https://en.wikipedia.org/wiki/Tuskegee_syphilis_experiment

2. https://www.reddit.com/r/detrans/

3. https://www.transgendertrend.com/the-suicide-myth/

 

Πηγή: https://www.kelseycoalition.org/

 

Ετικέτες: Γενετήσιος Προσανατολισμός - Ταυτότητα Φύλου

Εκτύπωση

Σχετικά με μας

Μια συλλογική προσπάθεια για την ανάδειξη, την υπεράσπιση και την προώθηση των αξιών και των ιδανικών της Ελληνορθόδοξης Οικογένειας. Μια παρότρυνση προς όλους να αξιοποιηθούν τα χαρίσματα του κάθε μέλους της, όπως αρμόζει στην Ορθόδοξη Χριστιανική Παράδοση και στα βιώματα της Πατρίδας μας.