Επικοινωνία

Για οποιοδήποτε θέμα υποστήριξης

ή απλής επικοινωνίας

θα μας βρείτε

στο: 

info@mumdadandkids.gr

 


 

Η ενδοοικογενειακή βία στις LGBT σχέσεις είναι 8 φορές υψηλότερη από αυτή των ετεροφυλόφιλων ατόμων σύμφωνα με έκθεση του U.S. Department of Justice (DOJ)

abuse 01  

Σχόλιο «Μαμά Μπαμπάς και Παιδιά»: Συζητώντας για «οικογενειακή σταθερότητα», «ισότητα στην ποιότητα της σχέσης»,  «θετικά πρότυπα  για τα παιδιά» και για «την αγάπη και ασφάλεια» που βιώνεται στις LGBT «οικογένειες»….

_________________________________
  

LifeSiteNews

Από Kennedy Hall

Πέμ. 28 Ιουλίου 2022

Η ενδοοικογενειακή βία εκδηλώνεται σε ποσοστό «περισσότερο από το διπλάσιο» στις σχέσεις μεταξύ «λεσβιών ή ομοφυλόφιλων».

Σύμφωνα με ενημέρωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, τα ποσοστά «βίαιης θυματοποίησης» ήταν «σημαντικά υψηλότερα» στις σχέσεις μεταξύ ατόμων που προσδιορίζονται  ως λεσβίες, ομοφυλόφιλοι ή αμφιφυλόφιλοι σε σύγκριση με εκείνα που προσδιορίζονταν ως «straight.»

«Το ποσοστό της βίαιης θυματοποίησης διέφερε σημαντικά ανάλογα με τον σεξουαλικό προσανατολισμό κατά την περίοδο ελέγχου, 2017-20», σύμφωνα με την έκθεση. Με τίτλο «Violent Victimization by Sexual Orientation and Gender Identity, 2017-2020», η αναφορά που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2022, τόνισε την αξιοσημείωτη διαφορά μεταξύ της βίας στις ετερόφυλες σχέσεις και της βίας στις ομοφυλοφιλικές, λεσβιακές ή αμφιφυλόφιλες σχέσεις.

Εστιάζοντας στα δεδομένα που σχετίζονται με το βιασμό ή τη σεξουαλική επίθεση, ο αριθμός των «αμφιφυλόφιλων» ατόμων που έπεσαν θύματα στις μεταξύ τους σχέσεις ήταν 18 φορές υψηλότερος από ό,τι μεταξύ των «straight» ατόμων ενώ ήταν πάνω από διπλάσιος μεταξύ των «λεσβιών ή ομοφυλόφιλων» σε αντίθεση με τους ετερόφυλους.

Εξετάζοντας ειδικότερα την «ενδοοικογενειακή βία», η οποία «περιλαμβάνει βίαιη θυματοποίηση που προκλήθηκε από νυν ή πρώην στενούς συντρόφους ή μέλη της οικογένειας», η έκθεση συμπέρανε ότι οι αμφιφυλοφιλικές σχέσεις βιώνουν «περίπου οκτώ φορές» περισσότερη βία απ' ό,τι οι ετεροφυλόφιλες οικογενειακές σχέσεις.

Ειδικότερα, η ενδοοικογενειακή βία εμφανίστηκε σε «περισσότερο από το διπλάσιο» ποσοστό στις σχέσεις «λεσβιών ή ομοφυλόφιλων» σε αντίθεση με τις ετερόφυλες σχέσεις.

Η έκθεση διαπίστωσε ότι η «βία που προήλθε από έναν προσωπικό σύντροφο», που  είναι βία που ασκήθηκε αποκλειστικά από «τρέχοντες ή πρώην ιδιαίτερους συντρόφους», ήταν πάνω από 8 φορές υψηλότερο ποσοστό μεταξύ των «αμφιφυλόφιλων ατόμων» σε σχέση με τους ετεροφυλόφιλους.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Η ίδια μελέτη έδειξε ότι οι καταχρηστικές σχέσεις δεν έδειχναν κάποιο σεβασμό για την κατάσταση HIV και ενέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο μετάδοσης του HIV.

Το 2013 αναφέρθηκε σε μια άλλη έκθεση που χρηματοδοτήθηκε από το Αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης ότι οι ομοφυλόφιλοι νεαροί είχαν «148% περισσότερες πιθανότητες να υποστούν σωματική κακοποίηση στις μεταξύ τους σχέσεις τους».

 

Πηγή: lifesitenews.com

 

 

Ετικέτες: Γενετήσιος Προσανατολισμός - Ταυτότητα Φύλου

Εκτύπωση

Σχετικά με μας

Μια συλλογική προσπάθεια για την ανάδειξη, την υπεράσπιση και την προώθηση των αξιών και των ιδανικών της Ελληνορθόδοξης Οικογένειας. Μια παρότρυνση προς όλους να αξιοποιηθούν τα χαρίσματα του κάθε μέλους της, όπως αρμόζει στην Ορθόδοξη Χριστιανική Παράδοση και στα βιώματα της Πατρίδας μας.