Επικοινωνία

Για οποιοδήποτε θέμα υποστήριξης

ή απλής επικοινωνίας

θα μας βρείτε

στο: 

info@mumdadandkids.gr

 


 

Ο παιδικός κινηματογράφος και η ιδεολογία του φύλου

gender ideology and the cinema 01


Από International Family News

Leonor Tamayo

19 Ιουλίου 2022

“Δεν είναι απαραίτητο οι παιδικές ταινίες να έχουν τολμηρές σκηνές ή άλλα "περίεργα" πράγματα. Ακόμη και η ασάφεια των μηνυμάτων και η σύγχυση της σκέψης  που δημιουργούν στα παιδιά τις κάνει ακατάλληλες…”

Τώρα που τα παιδιά μας βρίσκονται σε καλοκαιρινές διακοπές, ίσως οι γονείς τους δίνουμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και κάποιες παιδικές ταινίες. Δυστυχώς όμως τα πράγματα με τις παιδικές ταινίες δεν είναι όπως γνωρίζαμε μέχρι πριν λίγα χρόνια. Ας  προσέξουμε λοιπόν αυτό το καλοκαίρι για το τι προσφέρουμε για ψυχαγωγία στα παιδιά μας! 

Πρόσφατα είδαμε την  ταινία του Buzz Lightyear με τη πρόκληση των δύο λεσβιών που εμφανίζονται σε αυτήν. Γνωρίζαμε ότι η Disney ήταν αποφασισμένη να συμπεριλάβει το θέμα της ομοφυλοφιλίας στις ταινίες της. Με αυτή τη ταινία διαπιστώνουμε πως το εισάγει  σιγά σιγά και χωρίς ενδοιασμούς. Όμως το περιμέναμε και δεν μας εξέπληξε. Θα ήταν πολύ χειρότερο να συνέβαινε μέσα στο σινεμά και να είσαι ήδη εκεί με τα παιδιά σου. Τότε θα έπρεπε να επέμβουμε επί τόπου για να εξηγήσουμε, να σχολιάσουμε και να διευκρινίσουμε τα πράγματα στα παιδιά.

Αυτή την εβδομάδα κυκλοφόρησε επίσης η ταινία Minions και μια ταινία Thor. Και όπως πληροφορηθήκαμε ούτε αυτές οι  δύο ταινίες είναι κατάλληλες. Το Thor γιατί είναι παραφουσκωμένο ολόκληρο με την ιδεολογία του φύλου και τα Minions επειδή είναι ένα μπέρδεμα του καλού και του κακού στο  οποίο εμφανίζονται μικρές LGBT σημαίες και  ένας κακός με μαγιό και με έναν σταυρό για να σκοτώσει... δεν ξέρουμε ποιον.

gender ideology and the cinema 01


Το πρόβλημα με τις παιδικές ταινίες είναι ότι δεν είναι απαραίτητο να υπάρχουν τολμηρές σκηνές ή άλλα "περίεργα" πράγματα αλλά ακόμη και η ασάφεια των μηνυμάτων και η σύγχυση των ιδεών που δημιουργούν στα κεφάλια των παιδιών χωρίς αυτά να το καταλάβουν τις κάνει ακατάλληλες…

Ο κινηματογράφος, όπως και η λογοτεχνία, χρησιμοποιούνται πολύ έξυπνα για να διαμορφώσουν τη σκέψη στο μυαλό και τις ψυχές των παιδιών. Υπάρχουν τόσα πολλά που συνεχώς μπαίνουν μέσα από τα μάτια και τα αυτιά τους, που είναι παράλογο όχι μόνο να εκτίθενται τα παιδιά σε τέτοιο περιεχόμενο, αλλά και να πληρώνει ο γονέας τις εταιρείες που τους διδάσκουν έμμεσα  αυτά τα πράγματα.

Ας είμαστε πολύ προσεκτικοί με το τι προσφέρουμε στα παιδιά μας για ψυχαγωγία. Ο εχθρός δεν επαναπαύεται και ξέρει καλά να αποδομεί τις καρδιές, τις  σκέψεις και την κοινωνία. Υπάρχουν χίλια πράγματα για το καλοκαίρι που είναι ευεργετικά, οικογενειακά, ψυχαγωγικά χωρίς να ζημιωθούν με κανένα τρόπο τα παιδιά και μάλιστα είναι δωρεάν. Ας μην χρηματοδοτούμε την ιδεολογία του φύλου και ας είμαστε ξεκάθαροι στα μηνύματα που δίνουμε στα παιδιά μας.

 

Πηγή: ifamnews.com

 

 

 

Ετικέτες: Γενετήσιος Προσανατολισμός - Ταυτότητα Φύλου

Εκτύπωση

Σχετικά με μας

Μια συλλογική προσπάθεια για την ανάδειξη, την υπεράσπιση και την προώθηση των αξιών και των ιδανικών της Ελληνορθόδοξης Οικογένειας. Μια παρότρυνση προς όλους να αξιοποιηθούν τα χαρίσματα του κάθε μέλους της, όπως αρμόζει στην Ορθόδοξη Χριστιανική Παράδοση και στα βιώματα της Πατρίδας μας.