Επικοινωνία

Για οποιοδήποτε θέμα υποστήριξης

ή απλής επικοινωνίας

θα μας βρείτε

στο: 

info@mumdadandkids.gr

 


 

Οι φεμινίστριες ζητούν 6 δις δολάρια για να προωθήσουν την παγκόσμια ατζέντα τους…

feminists want 6 billion 02 

Οι φεμινίστριες ζητούν 6 δις δολάρια για να προωθήσουν την παγκόσμια ατζέντα τους που περιλαμβάνει το «δικαίωμα» των βιολογικών ανδρών να θεωρούνται «γυναίκες» και το «δικαίωμα» των βιολογικών γυναικών να σκοτώνουν τα αγέννητα παιδιά τους.

Από Center for Family & Human Rights

Rebecca Oas, Ph.D.

 12 Μαΐου 2022

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ, D.C. 13 Μαΐου (C-Fam) Μια νέα έκθεση παροτρύνει τους δισεκατομμυριούχους φιλάνθρωπους του πλανήτη μας να επενδύσουν έως το 2026, πάνω από 6 δις δολάρια σε φεμινιστικές οργανώσεις, δηλ. περίπου 1,5 δις δολάρια ετησίως, προκειμένου «να πραγματοποιήσουν τη μεταμόρφωση της κοινωνίας όπως εκείνοι επιδιώκουν». Για να αποδείξουν ότι τέτοιες επενδύσεις θα αποβούν αποτελεσματικές, η έκθεση αναφέρει την πρόσφατη απελευθέρωση των νόμων για τις αμβλώσεις στην Αργεντινή, την Ιρλανδία και το Μεξικό.

Η έκθεση χαρακτηρίζει αυτές τις νίκες ως «ολοκληρωμένες νίκες» για τα φεμινιστικά κινήματα, τα οποία όπως περιγράφει, «βρίσκονται στη πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στη συντονισμένη επίθεση από τα κινήματα κατά των «δικαιωμάτων» που φέρνουν πισωγύρισμα στις σκληρά κερδισμένες νίκες, όπως συνέβη στο Τέξας (στις Ηνωμένες Πολιτείες), στην Πολωνία , Αυστρία ή Γκάνα».

Η πολιτεία του Τέξας συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην έκθεση επειδή ψήφισε νόμο που απαγορεύει τις αμβλώσεις μετά από ανίχνευση του καρδιακού παλμού του εμβρύου. Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ απέρριψε μια αμφισβήτηση αυτού του νόμου και τώρα εξετάζει εάν η άμβλωση είναι ή όχι συνταγματικό δικαίωμα. Λίγες ημέρες πριν τη δημοσίευση της έκθεσης, διέρρευσε ένα σχέδιο γνωμοδότησης του Ανώτατου Δικαστηρίου, που υποδηλώνει την πρόθεση του δικαστηρίου να ανατρέψει τον «Roe v.Wade», την απόφαση του 1973 που νομιμοποίησε την άμβλωση σε όλα τα στάδια της εγκυμοσύνης στις ΗΠΑ ως συνταγματικό δικαίωμα.

Σύμφωνα με το  φεμινιστικό site Devex, αυτή η είδηση, δεδομένης της ευρείας παγκόσμιας επιρροής των ΗΠΑ, ​​«προκάλεσε κύματα σοκ στην κοινότητα των δικαιωμάτων των αμβλώσεων» και προκάλεσε περαιτέρω εκκλήσεις για χρηματοδότηση  των φεμινιστικών αιτημάτων σε όλο τον κόσμο.

Ως άλλο ένα παράδειγμα της «διάβρωσης των δικαιωμάτων και της προοδευτικής πολιτικής», η έκθεση αναφέρει τη Συναινετική Διακήρυξη της Γενεύης, (Geneva Consensus Declaration) στην οποία περισσότερες από 30 χώρες επιβεβαίωσαν ότι «η άμβλωση δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα» και ότι η οικογένεια είναι η «φυσική και θεμελιώδης μονάδα της κοινωνίας» Αυτή η κοινή δήλωση υποστηρίχθηκε υπό την ηγεσία των ΗΠΑ υπό την κυβέρνηση Τραμπ, αλλά αργότερα ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ακύρωσε την υποστήριξη των  ΗΠΑ. Ο συνασπισμός της «Συναίνεσης της Γενεύης», τον οποίο η φεμινιστική έκθεση καταγγέλλει ως τις «δυνάμεις κατά των δικαιωμάτων», χρεώθηκε την αποτροπή της «περαιτέρω προόδου στις δεσμεύσεις για περαιτέρω προώθηση της συμπεριληπτικής σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, των σεξουαλικών δικαιωμάτων και των LGBTQI+ δικαιωμάτων».

H έκθεση καθιστά σαφές ότι τα δισεκατομμύρια που ζητούν οι φεμινιστικές οργανώσεις θα διατεθούν εκτός από τις αμβλώσεις και για την προώθηση της ιδεολογίας του φύλου. Σύμφωνα με τον  ορισμό που δίνουν, «γυναίκες, κορίτσια και μη δυαδικά άτομα είναι μια περιεκτική κατηγορία που αναφέρεται στις cis (δηλ. τις βιολογικές) και τις τρανς γυναίκες και κορίτσια (δηλ. βιολογικούς άνδρες)  και σε άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως μη δυαδικά».

Γιατί όπως υποστηρίζουν οι συντάκτριες της έκθεσης, «οι φεμινίστριες ηγέτιδες και οι προσπάθειες πρέπει να χρηματοδοτούνται με αφθονία» προκειμένου να αντισταθμίσουν τα δεινά που προκαλούνται από την πατριαρχία, τον καπιταλισμό και άλλες αιτίες.

Σύμφωνα με έρευνα της AWID, μιας φεμινιστικής ομάδας, η οποία περιλαμβάνει μεταξύ των δωρητών της το Ίδρυμα Ford, το Open Society Foundation και το Swedish International Development Agency, οι φεμινιστικές οργανώσεις είναι «σημαντικά υποχρηματοδοτούμενες» και αυτό επίσης αναφέρεται στην έκθεση.
 

feminists want 6 billion 02

 
Η δημιουργία της έκθεσης υποστηρίχθηκε από το Ίδρυμα
Bill and Melinda Gates, το οποίο υποσχέθηκε 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα σε πέντε χρόνια για να υποστηρίξει την ισότητα των φύλων πέρυσι στο Φόρουμ των Ηνωμένων Εθνών για την Ισότητα των Φύλων στο Παρίσι (UN Women’s Gender Equality Forum in Paris). Παρά τις αρχικές του προσπάθειες να παρακάμψει το ζήτημα των αμβλώσεων, το Ίδρυμα Gates έχει μακρά ιστορία χρηματοδότησης ομάδων που προωθούν τις αμβλώσεις σε όλο τον κόσμο.

Σε απάντηση στη γνωμοδότησης του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ που διέρρευσε, ο Μπιλ Γκέιτς έγραψε στο Twitter ότι η ανατροπή της Roe v. Wade θα μας « φέρει 50 χρόνια πίσω». Η πρώην σύζυγός του Μελίντα κατήγγειλε με παρόμοιο τρόπο «τον περιορισμό της πρόσβασης στις υπηρεσίες αναπαραγωγικής υγείας».

 

Πηγή: c-fam.org

 

 

Ετικέτες: Γενετήσιος Προσανατολισμός - Ταυτότητα Φύλου

Εκτύπωση

Σχετικά με μας

Μια συλλογική προσπάθεια για την ανάδειξη, την υπεράσπιση και την προώθηση των αξιών και των ιδανικών της Ελληνορθόδοξης Οικογένειας. Μια παρότρυνση προς όλους να αξιοποιηθούν τα χαρίσματα του κάθε μέλους της, όπως αρμόζει στην Ορθόδοξη Χριστιανική Παράδοση και στα βιώματα της Πατρίδας μας.