Επικοινωνία

Για οποιοδήποτε θέμα υποστήριξης

ή απλής επικοινωνίας

θα μας βρείτε

στο: 

info@mumdadandkids.gr

 


 

Παιδιά με ειδικές ανάγκες ενθουσιάζονται καθώς καφετέρια τους ανακοινώνει: «Προσλαμβάνεστε!»

people disabilities coffee shop hired 01


Από την LiveAction

Cassy Fiano-Chesser,

26 Οκτωβρίου 2022

Το Bitty and Beaus είναι μια καφετέρια που στελεχώνεται εξ ολοκλήρου από άτομα με ειδικές ανάγκες. Δημιουργήθηκε όταν η ιδρύτρια Amy Wright - της οποίας τα δύο παιδιά, Bitty και Beau, έχουν σύνδρομο Down - συνειδητοποίησε ότι υπάρχει υψηλό ποσοστό ανεργίας ανάμεσα στα άτομα με αναπηρία. Τώρα μάλιστα, αυτό που ξεκίνησε ως μικρό κατάστημα έχει εξελιχθεί σε franchise με παραρτήματα σε όλες τις ΗΠΑ. Η νεότερη τοποθεσία ανοίγει σύντομα στο Jacksonville, στη Φλόριντα και ένα βίντεο με τους καινούργιους υπαλλήλους να μαθαίνουν τα νέα για την δική τους πρόσληψη – έκπληξη, συγκεντρώνει τα μάτια όλης της τοπικής κοινωνίας!

Η ομάδα του Bitty and Beau κατέφτασε με μπαλόνια για να κάνει έκπληξη στους νεότερους υπαλλήλους της, οι οποίοι έχουν και αυτοί διάφορες αναπηρίες. Μια κοπέλα, η Diamond, γελούσε χαρούμενη βάζοντας την ποδιά της, ένα άλλος νεαρό παλικάρι, ο Ray, έκλαιγε καθώς η οικογένειά του τον χειροκροτούσε. Και πολλοί περισσότεροι υπάλληλοι προσλήφθηκαν και τιμήθηκαν στην εκδήλωση της καφετέριας που θα ανοίξει, συγκεντρώνοντας τις επευφημίες και τα χειροκροτήματα του κόσμου!

Η ιδιοκτήτρια της καφετέριας, Amy Wright, ανακηρύχθηκε Ήρωας της Χρονιάς του CNN για το 2017. Περιέγραψε τότε, πώς τα παιδιά της έγιναν η αφορμή για να λάβει αυτή την αξιέπαινη πρωτοβουλία!  «Όταν γίνεσαι γονιός ενός παιδιού με ειδικές ανάγκες, αποκτάς μέσα σου μια ώθηση να γίνεις θερμός συνήγορος αυτών των παιδιών», δήλωσε. «Προσπαθούμε ώστε και εκείνα τα παιδιά να ζήσουν την ομορφιά στη ζωή τους, όπως την ζούμε και εμείς. Συνειδητοποίησα ότι η καφετέρια θα ήταν το τέλειο περιβάλλον για να φέρεις αυτούς τους ανθρώπους κοντά. Καθώς το προσωπικό παίρνει παραγγελίες και σερβίρει καφέ,  συνειδητοποιεί και πόσο ικανό είναι».

people disabilities coffee shop hired 01


Η απασχόληση στη καφετέρια είναι εξατομικευμένη και  η δουλειά προσαρμόζεται στις δυνάμεις του κάθε εργαζομένου.
«Δεν υπήρχαν κριτήρια στη διαδικασία πρόσληψης», είπε η υπεύθυνη. Ρωτήσαμε: «θέλεις δουλειά; Θα αφοσιωθείς στη δουλειά σου; Θα έχεις καλή συμπεριφορά;» Και όταν τους προσλάβαμε ανακαλύψαμε τι είχαν την άνεση να κάνουν και σε τί ήταν καλοί».

Τα άτομα με αναπηρία έχουν περισσότερες από διπλάσιες πιθανότητες να ζήσουν μέσα στη φτώχεια σε σύγκριση με τους αρτιμελείς συνομηλίκους τους, κυρίως λόγω της χρόνιας υποαπασχόλησης. Μόλις το 32% των ατόμων με αναπηρία έχει εργασία, σε σύγκριση με το 73% των ατόμων χωρίς αναπηρία — και αυτό η οικογένεια Wright ήθελε να το αντιμετωπίσει.  Οι υπάλληλοί τους αμείβονται με τον κατώτατο μισθό και έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν φιλοδωρήματα και να λάβουν προαγωγές και αυξήσεις.

people disabilities coffee shop hired 01


«Οι περισσότεροι από αυτούς δεν είχαν ποτέ δουλειές στο παρελθόν, ωστόσο είναι εξαιρετικά καταρτισμένοι και ικανοί να τις κάνουν»,
είπε η Wright. «Είναι τόσο ευγνώμονες για αυτή τη δουλειά! Ξεκινούν τη κάθε εργάσιμη ημέρα με πολλή αισιοδοξία και αυτό είναι μεταδοτικό. Όταν έχετε ένα προσωπικό που είναι εξυπηρετικό και ευγνώμον οι πελάτες το αντιλαμβάνονται και φεύγουν ευχαριστημένοι. Η καφετέριά μας ένα πολύ χαρούμενος και αισιόδοξος χώρος! Προσπαθούμε εδώ να είμαστε ζωντανό παράδειγμα ότι η δουλειά των παιδιών είναι ίσης αξίας με των μη ανάπηρων εργαζομένων. Και τα παιδιά έχουν όνειρα για τα οποία θέλουν να εργαστούν. Ο ένας βοήθησε την οικογένειά του να πληρώσει μία δόση για το σπίτι τους. Άλλος κάνει οικονομία για πάρει ένα αυτοκίνητο».

 

Πηγή: liveaction.org

 

Ετικέτες: Αναπτυξιακές Διαταραχές

Εκτύπωση

Σχετικά με μας

Μια συλλογική προσπάθεια για την ανάδειξη, την υπεράσπιση και την προώθηση των αξιών και των ιδανικών της Ελληνορθόδοξης Οικογένειας. Μια παρότρυνση προς όλους να αξιοποιηθούν τα χαρίσματα του κάθε μέλους της, όπως αρμόζει στην Ορθόδοξη Χριστιανική Παράδοση και στα βιώματα της Πατρίδας μας.