Επικοινωνία

Για οποιοδήποτε θέμα υποστήριξης

ή απλής επικοινωνίας

θα μας βρείτε

στο: 

info@mumdadandkids.gr

 


 

Το φύλο έχει τη σημασία του (Sex Matters)


Έχετε πιέσει ποτέ μια μπάλα παραλίας κάτω από το νερό;

Τι συμβαίνει; Αμέσως ανεβαίνει πάνω! Λόγω της φύσης της, η μπάλα δεν θα παραμείνει βυθισμένη.

Το ίδιο ισχύει και για τους άνδρες και τις γυναίκες.

 Κάθε ένας έχει μια ξεχωριστή φύση που θα ανεβαίνει πάντα στην επιφάνεια. Με απλά λόγια, οι άνδρες και οι γυναίκες είναι διαφορετικοί. Έχουν διαφορετική εμφάνιση. Έχουν διαφορετικά όργανα στο σώμα τους. Διαφορετική βιολογία. Διαφορετικές ορμόνες. Εκφράζουν τα συναισθήματά τους διαφορετικά. Έχουν διαφορετικές ανάγκες και επιθυμίες.

Τώρα, αν το λέγατε αυτό στη γιαγιά σας που δεν πήγε ποτέ στο κολλέγιο, ποτέ δεν χρησιμοποίησε iPhone, ούτε και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θα ρωτούσε: "Γιατί μου λέτε κάτι τόσο προφανές;"

Αλλά αν λέγατε το ίδιο πράγμα σε έναν μεταπτυχιακό φοιτητή κοινωνιολογίας ή ανθρωπολογίας, και πολύ περισσότερο σε ένα φοιτητή σπουδών φύλου, θα έλεγαν όλοι ότι κάνετε λάθος.

«Οι άνδρες και οι γυναίκες είναι βασικά οι ίδιοι», θα έλεγε ο μεταπτυχιακός φοιτητής. «Η σεξουαλικότητα εκδηλώνεται σε ένα ευρύ φάσμα και καθορίζεται από τα εσώτερα συναισθήματα των ανθρώπων».

Μεταξύ της προγιαγιάς και του διδάκτορα για το φύλο, προτιμώ την γιαγιά και την κοινή λογική της.

 Το να πιστεύεις ότι οι άντρες και οι γυναίκες είναι βασικά οι ίδιοι είναι σαν να πιστεύεις μια ψευδαίσθηση. Η ψευδαίσθηση είναι μια αντίληψη που έρχεται σε αντίθεση με την πραγματικότητα. Μπορείτε να λέτε ότι είστε ο Ναπολέων, αλλά αυτό δεν σας κάνει στα αλήθεια Ναπολέοντα.

Μπορείτε να προσπαθήσετε να κοινωνικοποιήσετε τα κορίτσια ώστε να συμπεριφέρονται σαν αγόρια ή τα αγόρια ώστε να συμπεριφέρονται σαν κορίτσια, αλλά αυτό δεν θα πετύχει. Μπορείτε να πιέσετε την μπάλα στην παραλία κάτω από το νερό, αλλά δε θα μείνει για πολύ.

Ο παιδίατρος της Νέας Υόρκης, Γιώργος Λαζάρου, περιγράφει την ιστορία ενός ζευγαριού που δεν ήθελε η νεαρή κόρη του να συμμορφωθεί με το συνηθισμένο ροζ και μπλε στερεότυπο. Έτσι της αγόρασαν μερικά παιγνίδια - φορτηγά. Ο πατέρας κατόπιν πήγε στο δωμάτιό της για να δει τί γίνεται και εκείνη του είπε να κάνει ησυχία - τα φορτηγά κοιμόντουσαν.

 Μια ανάλογη ιστορία για τις δίδυμες κόρες του που προσποιούνταν πως το "φορτηγό-μπαμπάς" μετέφερε το "φορτηγάκι-μωρό", είπε ο πρώην πρόεδρος του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ Lawrence Summers.

Δώστε σε ένα μικρό αγόρι ένα φορτηγό - ή σχεδόν οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο - και αργά ή γρήγορα θα το μετατρέψει σε όπλο. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Η πίστη στις αυταπάτες κάνει τους ανθρώπους να λένε και να κάνουν ανόητα, αυτοκαταστροφικά πράγματα.

Να ένα παράδειγμα: Αν οι άνδρες και οι γυναίκες είναι βασικά οι ίδιοι, θέλουν τα ίδια πράγματα από τη σχέση τους - σωστά; Αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια.

 Οι γυναίκες τείνουν να είναι πολύ πιο επιλεκτικές σχετικά με τους φίλους με τους οποίους επιθυμούν να έχουν οικειότητα. Αυτή είναι η γυναικεία φύση. Οι άνδρες τείνουν να είναι, θα λέγαμε, πολύ λιγότερο απαιτητικοί. Αυτή είναι η ανδρική φύση. Κάποτε, αυτό θεωρούνταν κοινή λογική. Δεν έπρεπε κανείς να πάει στο σχολείο ή να κάνει μια ακαδημαϊκή μελέτη για να το καταλάβει. Αλλά τώρα όλα είναι ανάποδα.

Προσπαθούμε να σταθεροποιήσουμε την μπάλα της παραλίας κάτω από το νερό.

Σήμερα, οι άνδρες και οι γυναίκες φοιτητές που πριν 50 χρόνια ζούσαν σε χωριστά κτίρια και δεν επιτρέπονταν να κυκλοφορεί ο ένας στο κτίριο του άλλου, τώρα μοιράζονται τις ίδιες εγκαταστάσεις, ακόμη και τα ίδια μπάνια. Και η σεξουαλική σχέση, ναι, είναι απλά και μόνο μια άλλη μορφή διασκέδασης στο κολλέγιο. Δεν σημαίνει τίποτα, και δεν έχει συνέπειες - συναισθηματικές, ψυχολογικές ή σωματικές. Αλλά, σίγουρα, όσον αφορά στις περισσότερες γυναίκες, αυτό δεν είναι αλήθεια. Εάν μια οικεία επαφή δεν σημαίνει τίποτα, γιατί η κάθε γυναίκα αισθάνεται πως ενοχλείται από ένα ανεπιθύμητο άγγιγμα;

Πιστεύετε πως εάν ένας ανδρας ενοχληθεί από μία γυναίκα που δεν γνωρίζει, αισθάνεται τόσο πειραγμένος όσο μια γυναίκα που θα ενοχληθεί ανάλογα από έναν άγνωστο άνδρα;

Αν η σχέση αυτή δεν σημαίνει τίποτα, γιατί η Τζένιφερ Λόρενς λέει στον ρεπόρτερ του Χόλυγουντ, σχετικά με μιά προσωπική σκηνή που κινηματογραφούσε με τον συμπρωταγωνιστή της Chris Pratt, στην ταινία Passengers: "Ήξερα ότι ήταν δουλειά μου, αλλά δεν μπορούσα να το πω αυτό στο στομάχι μου ... Αυτή ήταν η στιγμή που είχα αισθανθεί πιο ευάλωτη παρά ποτέ.";

Ένιωθε ευάλωτη σε εκείνη τη σκηνή, αλλά όχι σε άλλες, επειδή γνώριζε πως ακόμη και άν γίνεται για μια κινηματογραφική σκηνή, το σεξ είναι μια πολύ σημαντική υπόθεση. Και αυτός είναι ένας από τους πολλούς λόγους που το σέξ έχει οριοθετηθεί να υπάρχει μέσα στο γάμο. Γιατί η εμπειρία και η έρευνα έχουν δείξει πως η επαφή μέσα στο γάμο προσφέρει περισσότερα συναισθηματικά, ψυχολογικά και σωματικά, για να μήν αναφέρουμε την πνευματική διάσταση, σε σχέση με τις εκτός γάμου επαφές.

Κάθε ένας λοιπόν που υποστηρίζει πως οι άνδρες και οι γυναίκες είναι στην ουσία οι ίδιοι και η γενετήσια επαφή έχει τόσο μικρή σημασία για τη γυναίκα όση μπορεί να έχει για πολλούς άνδρες, δεν σας λέει την αλήθεια.

Κατασκευάζουν τα πράγματα όπως τους βολεύει. Προωθούν μια ατζέντα - τη δική τους, όχι τη δική σας.

Γι’ αυτό, εμπιστευτείτε τη γιαγιά. Εμπιστευθείτε την κοινή λογική. Και να θυμάστε την μπάλα της παραλίας.

Είμαι ο Sean McDowell, Αναπληρωτής Καθηγητής Θεολογίας και Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Biola, για το Prager University.

 

Πηγή: youtube.com

 

Ετικέτες: Γενετήσιος Προσανατολισμός - Ταυτότητα Φύλου, Βιντεοθήκη

Εκτύπωση

Σχετικά με μας

Μια συλλογική προσπάθεια για την ανάδειξη, την υπεράσπιση και την προώθηση των αξιών και των ιδανικών της Ελληνορθόδοξης Οικογένειας. Μια παρότρυνση προς όλους να αξιοποιηθούν τα χαρίσματα του κάθε μέλους της, όπως αρμόζει στην Ορθόδοξη Χριστιανική Παράδοση και στα βιώματα της Πατρίδας μας.