Επικοινωνία

Για οποιοδήποτε θέμα υποστήριξης

ή απλής επικοινωνίας

θα μας βρείτε

στο: 

info@mumdadandkids.gr

 


 

Τα ανθρώπινα δικαιώματα παραβιάζονται λόγω της Ευθανασίας και των Αμβλώσεων

netherlands human rights 01 

C-Fam, Center for the Family and Human Rights

Stefano Gennarini, J.D.

 22 Ιουλίου 2022

Η «ανεκτική στη διαφορετικότητα» κοινωνία της Ολλανδίας, θανατώνει τους «διαφορετικούς» αν είναι ανάπηροι, ηλικιωμένοι και αγέννητα παιδιά. Δεν δεχόμαστε να μας δίνουν «πολύχρωμα» ψευτοχαρούμενα οικογενειακά πρότυπα χώρες που αναγνωρίζουν δικαιώματα σε επιλεγμένες διαφορετικότητες και στερούν το δικαίωμα της ζωής από όσους βρίσκονται σε απόλυτη ανάγκη, τα αγέννητα παιδιά, τους ηλικιωμένους και τους αναπήρους.

ΓΕΝΕΥΗ, 22 Ιουλίου Σε μια διαμαρτυρία του προς το Συμβούλιο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, η C-Fam, κατηγόρησε την Ολλανδία για παραβίαση των δικαιωμάτων των παιδιών και των ηλικιωμένων μέσω των φιλελεύθερων νόμων τους περί αμβλώσεων και ευθανασίας.

Οι Κάτω Χώρες θα πρέπει «να λάβουν μέτρα για να εκπληρώσουν τις διεθνείς υποχρεώσεις τους για την προστασία του δικαιώματος στη ζωή, συμπεριλαμβανομένης της προγεννητικής περιόδου, ανεξαρτήτως αναπηρίας ή άλλης διάγνωσης, και να υποστηρίξουν την αξία της ζωής μέχρι τον φυσικό θάνατο, αποφεύγοντας τις παρεμβάσεις που προκαλούν τεχνητά θάνατο.

Η C-Fam προτρέπει την Ολλανδία να καταργήσει τον νόμο περί ευθανασίας και να περιορίσει τους προγεννητικούς ελέγχους όταν ως μόνο στόχο έχουν την ευγονική άμβλωση. Η σύσταση έγινε καθώς το ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ολλανδία θα ελεγχθεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης τον Νοέμβριο. Οι μη κυβερνητικές οργανώσεις επιτρέπεται να υποβάλλουν τα δικά τους σχόλια στα πλαίσια της προετοιμασίας αυτής της αναθεώρησης.

«Αντί να προωθεί το θάνατο των πιο ευάλωτων στην κοινωνία η Ολλανδία θα πρέπει να αυξήσει την πρόσβαση στην ποιοτική ιατρική περίθαλψη, συμπεριλαμβανομένης της ποιοτικής παρηγορητικής φροντίδας για τον έλεγχο του πόνου και των άλλων οδυνηρών συμπτωμάτων και στην παροχή ψυχολογικής, κοινωνικής και θρησκευτικής βοήθειας» προς τους αδύναμους, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση προς το Συμβούλιο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ακόμη και φιλελεύθεροι φορείς και οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν εφιστήσει την προσοχή στον εξαιρετικά υψηλό αριθμό περιπτώσεων ευθανασίας στην Ολλανδία και τη συνεχή αύξηση τους κάθε χρόνο. Στην Ολλανδία, είναι εύκολο για ένα άτομο να υποβληθεί σε ευθανασία, τόσο εκούσια όσο και ακούσια.

netherlands human rights 01


Οι γιατροί μπορούν να τερματίσουν τη ζωή ενός ασθενούς χωρίς να ζητήσουν τη γνώμη κάποιου δικαστή, απλώς λαμβάνοντας την έγκριση από μια κυβερνητική τηλεφωνική γραμμή. Η ευθανασία πραγματοποιείται σε παιδιά, σε ασθενείς με άνοια και άλλες ψυχικές αναπηρίες, ακόμη και στις περιπτώσεις που υπάρχει μόνο κατάθλιψη. Οι ασθενείς μπορεί να υποβληθούν σε καταστολή πριν από τη χορήγηση των θανατηφόρων φαρμάκων.

Οι ασαφείς νόμοι, σε συνδυασμό με την απουσία αποτελεσματικών μηχανισμών λογοδοσίας και επανελέγχου από κυβερνητικές επιτροπές και δικαστήρια, έχουν δημιουργήσει ένα χαλαρό περιβάλλον που προσφέρεται για καταχρήσεις. Εξαιτίας αυτού του υπερβολικά ανεκτικού περιβάλλοντος, οι γιατροί και οι επαγγελματίες υγείας μπορεί συχνά να λαμβάνουν αποφάσεις για την ευθανασία ενός ατόμου χωρίς να του προσφέρουν εναλλακτική θεραπεία και υποστήριξη, ενώ μερικές φορές λαμβάνουν οι ίδιοι την απόφαση για λογαριασμό των ασθενών τους.

Το υπόμνημα επικρίνει επίσης την ευρεία πρακτική της ευγονικής άμβλωσης στην Ολλανδία. Η χώρα έχει δεχθεί πυρά τα τελευταία χρόνια επειδή οι έγκυες γυναίκες αναφέρουν ότι αισθάνονται πιέσεις να υποβληθούν σε άμβλωση των παιδιών τους με αναπηρία. Οι συνδυασμοί των «πολιτικών υγείας» και της κοινωνικής πίεσης για έκτρωση οδηγούν ώστε η κατάσταση να συγκρίνεται από κάποιους με την περίοδο που η μικρή αυτή χώρα βρισκόταν υπό ναζιστική κατοχή.

 

Πηγή: c-fam.org

 

Ετικέτες: Ευθανασία

Εκτύπωση

Σχετικά με μας

Μια συλλογική προσπάθεια για την ανάδειξη, την υπεράσπιση και την προώθηση των αξιών και των ιδανικών της Ελληνορθόδοξης Οικογένειας. Μια παρότρυνση προς όλους να αξιοποιηθούν τα χαρίσματα του κάθε μέλους της, όπως αρμόζει στην Ορθόδοξη Χριστιανική Παράδοση και στα βιώματα της Πατρίδας μας.