Επικοινωνία

Για οποιοδήποτε θέμα υποστήριξης

ή απλής επικοινωνίας

θα μας βρείτε

στο: 

info@mumdadandkids.gr

 


 

Θανάτωση για να «θεραπευτεί» η μοναξιά;

killing canadians to cure loneliness 01 

Το «πείραμα ευθανασίας» του Καναδά

Από Australian Care Alliance,

και Euthanasia Prevention Coalition

5 Ιουλίου 2021

Σχόλιο «Μαμά Μπαμπάς Παιδιά»: Για την κοινωνία χωρίς Θεό, μόνη διέξοδος στα βάσανα  δείχνει συχνά να είναι ο θάνατος. Στον Καναδά, η εφαρμογή της ευθανασίας είναι το αποτέλεσμα συγκεκριμένων αποτυχημένων «επιλογών ζωής». Τίποτα δεν απαξιώνεται περισσότερο από την πονεμένη ζωή των ασθενών και ευάλωτων ανθρώπων.

_______
 

  • Σύμφωνα με την έκθεση για την ευθανασία στον Καναδά, για το 2020, σχεδόν 8000 άτομα πέθαναν με τη θανατηφόρα ένεση της ευθανασίας, 1412 από αυτά ζήτησαν ευθανασία λόγω μοναξιάς, ενώ η ευθανασία ευθύνεται για το 4% των συνολικών θανάτων στη περιοχή της British Columbia.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τη δεύτερη ετήσια έκθεση της “Medical Assistance in Dying”, Ιατρική Βοήθεια για το Θάνατο, την οποία παρουσίασε με “υπερηφάνεια” η Καναδή Υπουργός Υγείας Hon Patty Hajdu, μεταξύ των 7.595 Καναδών που η ζωή τους έληξε το 2020 με τη θανατηφόρα ένεση δηλητηρίου από ιατρό ή νοσηλευτή, περιλαμβάνονται :

  • 120 Καναδοί που ζήτησαν ευθανασία επειδή είχαν καρκίνο, χωρίς να επιδιώξουν καμία συζήτηση με έναν ογκολόγο σχετικά με αυτή τους την απόφαση.
  • 650 άτομα που ζήτησαν να πεθάνουν επειδή θεωρούσαν ότι ήταν βάρος για την οικογένεια, τους φίλους ή τους φροντιστές τους.
  • 412 άτομα που ζήτησαν να τελειώσει η ζωή τους επειδή ένιωθαν απομονωμένοι και μόνοι.
  • 253 με νοσήματα που όμως δεν ήταν τελικού σταδίου.
  • 227 άνθρωποι που είχαν αδυναμία να τα βγάλουν μόνοι τους πέρα.
  • 322 άτομα που χρειάζονταν υπηρεσίες στήριξης για την αναπηρία τους, αλλά δεν μπόρεσαν να τις λάβουν.
  • 126 άτομα που χρειάζονταν, αλλά δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση, σε παρηγορητική φροντίδα, και αντί για αυτή τελικά προσφέρθηκε πρόσβαση στη θανατηφόρο ένεση.
  • 59 άτομα για τα οποία ο γιατρός αποφάσισε πως ήταν σαν να ζητούσαν "οικειοθελώς" τη θανατηφόρα ένεση, για τα οποία ο γιατρός προχώρησε με βάση την εικαζόμενη επιθυμία χωρίς απευθείας προηγούμενη διαβούλευση με τα άτομα αυτά...

Δυστυχώς τίποτα από όλα αυτά δεν σήμανε συναγερμό για την Υπουργό Υγείας.

Το καταστροφικά λανθασμένο «πείραμα ευθανασίας» που επιβλήθηκε στον Καναδά με μια απόφαση 7 Δικαστών του Ανωτάτου Δικαστηρίου, το 2015, διαστρέφει την ιατρική και υγειονομική περίθαλψη σε ολόκληρη τη χώρα.

Το 2020 στον Καναδά, 1274 γιατροί και 71 νοσηλευτές σκότωσαν ενεργά τουλάχιστον ένα άτομο, με 200 από αυτούς να τερματίζουν απευθείας τη ζωή δέκα ή περισσότερων ανθρώπων.

2.532 άτομα έκαναν τη θανατηφόρα ένεση σε λιγότερο από δέκα ημέρες μετά από το αίτημά τους για ευθανασία και ας σημειωθεί πως νομικά εκείνη την εποχή προβλέπονταν και απαιτούνταν «περίοδος περισυλλογής» 10 ημερών. Ωστόσο  για 905 άτομα, που δεν αναμενόταν να πεθάνουν άμεσα, ο θάνατος επιταχύνθηκε διότι σύμφωνα με δύο επαγγελματίες "υγείας", θα μπορούσαν να χάσουν την ικανότητα λήψης αποφάσεων εντός της περιόδου των  10 ημερών.

Αυτό εγείρει πραγματικά ερωτήματα σχετικά με την εγκυρότητα του αρχικού αιτήματος. Εάν ένα άτομο βρίσκεται στα πρόθυρα να χάσει την ικανότητά του να λαμβάνει αποφάσεις, ποια βεβαιότητα υπάρχει ότι  αυτό το άτομο έχει σήμερα πλήρη ικανότητα να λάβει τέτοια απόφαση ;

Ωστόσο, σύμφωνα με αλλαγές που έγιναν στο νόμο από τις 21 Μαρτίου 2021, η περίοδος 10 ημερών περισυλλογής καταργείται για όποιον ο «θάνατος είναι ευλόγως προβλέψιμος», οπότε μπορεί να γίνει ακόμη και την ίδια ημέρα η θανατηφόρα ένεση κατόπιν αιτήματος του ασθενούς.

Για άτομα με μη τελικές χρόνιες παθήσεις και αναπηρίες υπάρχει περίοδος αναμονής 90 ημερών, αλλά και αυτό μπορεί να μην εφαρμοσθεί εάν δύο "υγειονομικοί" ισχυριστούν ότι η ικανότητα λήψης αποφάσεων θα μπορούσε να χαθεί εντός της περιόδου αυτής.

Και από τον Μάρτιο του 2023,  η ψυχική ασθένεια από μόνη της θα είναι επίσης λόγος για τη λήψη της θανατηφόρου ένεσης.

 

Πηγή: alexschadenberg.blogspot.com

 

Ετικέτες: Ευθανασία

Εκτύπωση

Σχετικά με μας

Μια συλλογική προσπάθεια για την ανάδειξη, την υπεράσπιση και την προώθηση των αξιών και των ιδανικών της Ελληνορθόδοξης Οικογένειας. Μια παρότρυνση προς όλους να αξιοποιηθούν τα χαρίσματα του κάθε μέλους της, όπως αρμόζει στην Ορθόδοξη Χριστιανική Παράδοση και στα βιώματα της Πατρίδας μας.