Επικοινωνία

Για οποιοδήποτε θέμα υποστήριξης

ή απλής επικοινωνίας

θα μας βρείτε

στο: 

info@mumdadandkids.gr

 


 

Απάντηση στο αίτημα πληροφόρησης του εμπειρογνώμονα των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με τις «θεραπείες μεταστροφής» για τις ανεπιθύμητες ομόφυλες έλξεις

voice of the voiceless 01  

Από: «Voice of the Voiceless»

21/12/2019

Daren Mehl, Πρόεδρος του «Voice of the Voiceless»

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www.voiceofthevoiceless.info/UN01

Το «Voice of the Voiceless» είναι ένας διεθνής συνασπισμός πρώην ομοφυλόφιλων, που βίωσαν ανεπιθύμητες έλξεις προς το ίδιο φύλο και μεταστράφηκαν μετά από αγωγή. Έχουν στόχο να αγωνιστούν ενάντια σε όσους δυσφημίζουν την επιλογή τους για μεταστροφή σεξουαλικού προσανατολισμού και  να προωθήσουν μια θετική εικόνα για την κοινότητα των πρώην ομοφυλόφιλων (και νυν ετεροφυλόφιλων) και τις οικογένειες που δημιούργησαν. Έχουν ακόμη στόχο να υπερασπιστούν τους θεραπευτές, τις μεθόδους, και τους φορείς που στήριξαν την ατομική τους επιλογή να απαλλαγούν από τις ομόφυλες ανεπιθύμητες έλξεις.

Παραθέτουμε εδώ την απάντηση του «Voice of the Voiceless» προς τον ειδικό ερευνητή των Ηνωμένων Εθνών που ζήτησε ενημέρωση και δήλωσε πως θα προχωρήσει σε έρευνα για τις «θεραπείες μεταστροφής» στην ομοφυλοφιλία. Οι θεραπείες αυτές αφορούν άτομα που βιώνουν ανεπιθύμητες έλξεις προς το ίδιο φύλο και εκουσίως αναζητούν βοήθεια για την απαλλαγή από αυτά τα συναισθήματα. Οι παρεμβάσεις  χαρακτηρίζονται από τους υπεύθυνους Διεθνών οργανισμών και το LGBTQ+ Lobby ως κακοποιητικές, καθώς τροποποιούν τα  «φυσικά» ομοφυλοφιλικά συναισθήματα του ατόμου. Κατά αυτούς, οι παρεμβάσεις και τα άτομα που εμπλέκονται σε αυτές πρέπει να διωχθούν ποινικά. Τέτοιες αντιλήψεις- μη παρέμβασης- αλλά και ποινικοποίησης της παρέμβασης, έχουν αρχίσει να διατυπώνονται από επίσημα χείλη και στη πατρίδα μας. Εμπλέκουν άτομα από διάφορους χώρους, επιστημονικούς, πνευματικής καθοδήγησης, εκπαιδευτικούς, όσους γενικά  ανταποκρίνονται και χορηγούν βοήθεια σε άτομα που θέλουν να απαλλαγούν από τα ομόφυλα αισθήματα. Η στέρηση του δικαιώματος στην αλλαγή συνιστά αδικία και καταπάτηση των δικαιωμάτων υγείας όσων εκουσίως την αναζητούν, ενώ είναι και συκοφαντική  διότι αποδίδει ψευδή χαρακτηριστικά στις μεθόδους μεταστροφής και όσους ασχολούνται με αυτές.

Αγαπητέ Ανεξάρτητε Εμπειρογνώμονα,

Το αίτημά σας για ενημέρωση πάσχει εξαρχής, γιατί δίνεται εσφαλμένο ορισμό. Ο ορισμός σας για  τη Θεραπεία Μεταστροφής ("C.T", Convertion Therapy) συνδυάζει οτιδήποτε και  τα πάντα που μπορεί να σχετίζονται με την αλλαγή του σεξουαλικού προσανατολισμού ή την αντίσταση ή την επαναφορά από μία «αταίριαστη» ταυτότητα φύλου στη βιολογική. Αυτό σας δημιουργεί μεγάλη δυσκολία να μπορέσετε να εκτιμήσετε όλες τις αποχρώσεις του,  όπως είναι απαραίτητο για να κατανοήσετε επαρκώς το θέμα.

«Voice of the Voiceless»: Ο ορισμός σας για την «Θεραπεία μεταστροφής» είναι:

1. Οποιαδήποτε θεραπεία έχει ως στόχο, αντικείμενο,  ή σκοπό την αλλαγή του σεξουαλικού προσανατολισμού ή  την ταυτότητα  φύλου ενός ατόμου.

2. Gay- (ομοφυλοφιλική) θεραπεία

3. Επανορθωτική θεραπεία

4. Θεραπεία πρώην ομοφυλόφιλων

5. Προσπάθειες αλλαγής σεξουαλικού προσανατολισμού

6. Θρησκευτικές και πνευματικές παρεμβάσεις

7. Προγράμματα που υποστηρίζονται από εφαρμογές smartphone και

προσφέρουν «θεραπεία για τους ομοφυλόφιλους» εντός 60 ημερών

8. Θεραπεία από ορισμένους εξουσιοδοτημένους επαγγελματίες υγείας

9. Ψυχολόγους

10.Εφαρμογή γνωστικών-συμπεριφορικών θεραπειών.

11. Φάρμακα

12. Σωματικές παρεμβάσεις

       α. Θεραπεία ηλεκτροπληξίας/ ηλεκτροσόκ.

       β. Τεχνικές αποστροφής

«Voice of the Voiceless»:Εφεξής, όταν χρησιμοποιούμε τον όρο C.T., με τόση ευρύτητα όση εσείς έχετε ορίσει, θα δίνουμε και κάποιες επιπλέον, επαρκείς λεπτομέρειες όποτε χρειάζεται, για να διασφαλίσουμε ότι μιλούμε και για τις αποχρώσεις που εσείς παραλείπετε. Εφόσον θεωρείστε «ειδικός» σε αυτό το θέμα, θα πρέπει να είστε πολύ ακριβής ως προς τους τύπους προσεγγίσεων που ανήκουν στην ευρεία ομάδα της  C.T. που εσείς διαπραγματεύεστε.

Δηλώνετε ότι «αποδέκτες αυτών των θεραπειών είναι  λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφιφυλόφιλοι, τρανς και άνθρωποι με ποικιλότητα φύλου, από παιδιά έως ενήλικες». Στην πραγματικότητα, οι πελάτες που αναζητούν εθελοντικά την C.T θεραπεία δεν αποδέχονται τέτοιες LGBTQ ταυτότητες. Οι αποδέκτες αυτών των θεραπειών αυτοπροσδιορίζονται ως ετεροφυλόφιλα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω ακούσιων ερωτικών έλξεων προς το ίδιο φύλο ή λόγω κάποιας δυστονικής προς το εγώ ομοφυλοφιλίας. Πρόκειται ακόμη για τον παντρεμένο ετεροφυλόφιλο άντρα που από περιέργεια ανακάλυψε το gay πορνό και εθίστηκε αλλά αποφάσισε ότι αυτό δεν είναι για εκείνον και χρειάζεται βοήθεια για να τερματίσει την καταστροφική αυτή συμπεριφορά προκειμένου να σώσει τον γάμο του. Ή για το άρρεν παιδί που δεν είχε κλίση προς την ερωτική συμπεριφορά προς το ίδιο φύλο, αλλά κακοποιήθηκε σεξουαλικά από έναν άνδρα από την ηλικία των 5 έως 15 ετών και έχει επαναπροσανατολισμό της ερωτικής έλξης, που προκλήθηκε από το μηχανισμό νευροπλαστικότητας του εγκεφάλου του, αλλά επιθυμεί να επιλύσει αυτά τα ζητήματα και να επιστρέψει στον αυθεντικό ετεροφυλόφιλο εαυτό του. Υπάρχει μια μεγάλη κοινότητα τέτοιων ανθρώπων που έχουν θετικά αποτελέσματα από τη χρήση ορισμένων τύπων «θεραπειών μεταστροφής». Μπορείτε σχετικά να πληροφορηθείτε στο www.voiceofthevoiceless.info     www.changedmovement.com     www.twoprisms.com  www.therapyequality.org/factsheet

Εμπειρογνώμων: «Η έκθεση θα εξετάσει τις επιπτώσεις αυτών των πρακτικών πάνω στα ανθρώπινα δικαιώματα και θα διερευνήσει εάν έχουν σχέση με τη βία και τις διακρίσεις βάσει του σεξουαλικού προσανατολισμού και της  ταυτότητας φύλου. Θα συζητήσει τις μορφές και το εύρος της «θεραπείας μετατροπής» (εφεξής «C.T.») όπως αυτή εφαρμόζεται σε ολόκληρο τον κόσμο, τις επιπτώσεις της στα άτομα που υποβάλλονται σε αυτήν, τα μέτρα που πρέπει να υιοθετηθούν για την πρόληψή της καθώς και τη τιμωρία ή τη δίωξη εκείνων που την  εφαρμόζουν και τις αποζημιώσεις που θα παρέχονται στα προσβεβλημένα μέρη.  Τέλος, η έκθεση θα διατυπώσει συστάσεις».

«Voice of the Voiceless»:Τα ανθρώπινα δικαιώματα σε σχέση με τη θεραπεία μεταστροφής δεν περιορίζονται μόνο στη βία και τις διακρίσεις που αναφέρουν κάποια άτομα. Τα ανθρώπινα δικαιώματα σε αυτό το ζήτημα περιλαμβάνουν επίσης το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό, (το οποίο είναι μία από τις θεμελιώδεις ηθικές αρχές στην ψυχοθεραπεία) και στην ελεύθερη άσκηση των θρησκευτικών επιλογών. Τα άτομα έχουν το δικαίωμα της αναζήτησης θεραπειών, θρησκευτικών πρακτικών και άλλων μεθόδων για την επίτευξη των στόχων τους. Το αίτημά σας για πληροφόρηση θα πρέπει να διευρυνθεί, καθώς υπάρχουν ακόμη περισσότερα ανθρώπινα δικαιώματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη σε σχέση με τη C.T. (Εφόσον και σύμφωνα με τον δικό σας ορισμό περιλαμβάνει και τις θρησκευτικές πρακτικές και τη συνομιλία.)

Ισχυρισμοί προσώπων που ακούσια υποβλήθηκαν σε θεραπεία μεταστροφής, (C.T.), είναι πολύ ύποπτοι και πιθανότατα υπερβολικοί. Η πλειοψηφία των ατόμων που λαμβάνουν τη C.T. την αναζητούν με δική τους πρωτοβουλία και περνούν σταθερά πρώτα από την διαδικασία της ενημερωμένης συγκατάθεσης. Πολλοί άνθρωποι αναζητούν βοήθεια για την αντιμετώπιση γνωστής ή εικαζόμενης ασυμφωνίας μεταξύ του σεξουαλικού τους προσανατολισμού ή της ταυτότητας φύλου τους και των  θρησκευτικών τους πεποιθήσεων  ή με στόχο την προσέγγιση αυτού που θεωρούν ως αυθεντικό τους εαυτό. Η παρεμπόδιση της πρόσβασης στις επιθυμητές πρακτικές της  C.T. θα αποτελεί από μόνη της παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Εμπειρογνώμων : «Η διαδικασία συλλογής πληροφοριών θα περιλαμβάνει επίσης βιβλιογραφική ανασκόπηση και συνάντηση εμπειρογνωμόνων, διαβούλευση και ενδεχομένως διενέργεια έρευνας».

«Voice of the Voiceless»: Συνιστούμε  να ανατρέξετε στη βιβλιογραφία από το www.therapyequality.com/factsheet  και από το www.changedmovement.com  καθώς εκεί παρουσιάζονται συγκεκριμένες ερευνητικές πληροφορίες και μαρτυρίες, αντίστοιχα, τις οποίες πιθανότατα δεν έχετε υπόψιν σας, καθώς λογοκρίνονται τακτικά και δεν αναφέρονται από τα ΜΜΕ ούτε εμφανίζονται από τις μηχανές διαδικτυακής αναζήτησης. Εάν θέλετε να κάνετε έρευνα, σας συνιστούμε να συμπεριλάβετε και την πιθανότητα των θετικών αποτελεσμάτων από τη θεραπεία, τη συμβουλευτική, από τις  θρησκευτικές πρακτικές, και να σημειώστε ότι υπάρχουν άνθρωποι που οι ίδιοι αναζητούν τις συγκεκριμένες θεραπείες και δεν υποβάλλονται  βίαια σε αυτές. Σε τελική ανάλυση έχουν και εκείνοι ανθρώπινα δικαιώματα.

Εμπειρογνώμων: «Αυτές οι πρακτικές δείχνουν πως βασίζονται στην υπόθεση ότι η προσπάθεια αλλαγής του σεξουαλικού προσανατολισμού ή/και της ταυτότητας φύλου ενός ατόμου, που αποκλίνει από αυτό που θεωρείται κανονικότητα σε μια συγκεκριμένη στιγμή και ένα συγκεκριμένο μέρος, είναι ένας αποδεκτός κοινωνικός, κοινοτικός, οικογενειακός και προσωπικός στόχος.»

«Voice of the Voiceless»: Η υπόθεση ότι τα κίνητρα περιορίζονται σε απλή εφαρμογή κανόνων, όπως μια στατιστική επιταγή, αγνοούν τις όποιες ηθικές επιταγές που προέρχονται από τη θρησκευτική πίστη, ή/και τις πολιτισμικές πεποιθήσεις ενός ατόμου. Η ευθυγράμμιση της συμπεριφοράς και της ταυτότητάς σας με τις θρησκευτικές σας πεποιθήσεις ως προσωπικό κίνητρο για αναζήτηση πρακτικών «θεραπείας μεταστροφής» αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα.

Εμπειρογνώμων : «Ορισμένες μορφές θεραπείας μεταστροφής, "C.T." έχουν καταδικαστεί από παγκόσμιους οργανισμούς υγείας[1], οργανισμούς των Ηνωμένων Εθνών[2] και φορείς ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως η Επιτροπή κατά των Βασανιστηρίων, οι οποίοι έχουν εκφράσει την άποψη ότι η πρακτική της μετατροπής μπορεί να ισοδυναμεί με βασανιστήρια, σκληρή, απάνθρωπη ή εξευτελιστική μεταχείριση[3]. Φαίνεται πως προκαλεί μακροχρόνιες αρνητικές επιπτώσεις στα άτομα που υποβάλλονται σε αυτές τις  πρακτικές, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε σωματική και βαριά ψυχολογική βλάβη, όπως κατάθλιψη, άγχος, χρήση ναρκωτικών, εγκατάλειψη στέγης και αυτοκτονία.[4] Φαίνεται επίσης ότι τα παιδιά κάτω από τη νόμιμη ηλικία είναι ιδιαίτερα ευάλωτα στη χρήση της».

«Voice of the Voiceless»: Οι ορισμοί που δώσατε για τη θεραπεία μεταστροφής, περιλαμβάνουν ορισμένες συμπεριφορές που θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως βασανιστήρια, όπως το ηλεκτροσόκ. Ωστόσο, οι άλλες θεραπευτικές μέθοδοι που αναφέρθηκαν προηγουμένως δεν παρουσιάζουν αυτά τα χαρακτηριστικά.  Η προσπάθεια να ομαδοποιηθούν οι  ευεργετικές και αποτελεσματικές μορφές  θεραπείας μαζί με τις αναποτελεσματικές ή επιβλαβείς μορφές αποτελεί λάθος για το οποίο ευθύνεται  ο ορισμός της θεραπείας μεταστροφής, ο οποίος περνά από τη μια μορφή στην άλλη. Επιπλέον, για να στηρίξετε τις θέσεις σας κάνετε επίκληση στην αυθεντία,   που αποτελεί άλλη μια πλάνη αντί να βασίζεστε στην ολοκληρωμένη ή εξονυχιστική έρευνα. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, μπορείτε να επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.therapyequality.org/factsheet  για πιο πλουραλιστικές και ουσιαστικές δηλώσεις.

………………………………………………………………………………………………………………………………………

Εμπειρογνώμων: «Παρόλο που η  "θεραπεία μεταστροφής" φαίνεται να είναι ευρέως διαδεδομένη, οι πληροφορίες για αυτή είναι ανεπαρκείς. Υπάρχει περιορισμένη συστηματοποιημένη γνώση σχετικά με:

  • Τους κοινωνικούς κανόνες, τις πεποιθήσεις και τα συστήματα που αποτελούν τη βάση της πρακτικής.
  • Τις συνέπειες αυτών των πρακτικών στα θύματα,
  • Τις καλές και άριστες πρακτικές στη νομοθεσία, τη νομολογία και τη δημόσια πολιτική σε σχέση με αυτές τις μεθόδους».

«Voice of the Voiceless»: Η άποψή σας πως η θεραπεία μεταστροφής  είναι ευρέως διαδεδομένη οφείλεται μάλλον στον δικό σας υπερβολικά διευρυμένο ορισμό  που όμως, δεν αποτελεί αξιόπιστο επιχείρημα. Συνιστούμε να ανατρέξετε στο www.therapyequality.org , που είναι γεμάτο πληροφορίες, αρκετές για να δείξουν ότι οι θεραπείες είναι χρήσιμες και η έρευνα σε αυτόν τον τομέα είναι εκτεταμένη και παραγωγική.

Ο χαρακτηρισμός της θεραπείας μεταστροφής με τον ενιαίο όρο «η πρακτική», είναι λάθος. Ο ορισμός σας στην πραγματικότητα περιλαμβάνει πολλές διαφορετικές πρακτικές. Η πεποίθησή σας ότι οι κοινωνικοί «κανόνες» αποτελούν τη βάση της «πρακτικής» είναι επίσης αβάσιμη υπόθεση. Δεν είναι οι «νόρμες», οι «κοινωνικοί κανόνες» που καθοδηγούν τις ευεργετικές και αποτελεσματικές θεραπείες και τις θεραπευτικές τεχνικές. Ορισμένα άτομα όπως όσοι έχουν θρησκευτικά κίνητρα και Χριστιανική πίστη, (όπως εγώ) υπακούουμε στις εντολές των Αποστόλων, όπως από τη 2η επιστολή του Πέτρου 1:5-7, το οποίο δημιουργεί μια σύγχυση με τη θεραπεία μεταστροφής.

Εάν θέλετε να εξασφαλίσετε πως με την έκθεσή σας προστατεύονται όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα, θα πρέπει να ερευνήσετε επιπλέον και τα οφέλη αυτών των πρακτικών για τα άτομα που τις αναζητούν.

Ο τίτλος σας του «ειδικού» στα «ανθρώπινα δικαιώματα» δεν θα μπορεί να δικαιολογηθεί έως ότου συμπεριλάβετε και εκείνους που έχουν βιώσει αλλαγή σεξουαλικού προσανατολισμού ή παραιτήθηκαν ή αποχώρησαν από τη  διεμφυλική ταυτότητα. Το «Voice of the Voiceless» (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ) θέτει στη διάθεσή σας μια αντιπροσωπεία από την κοινότητά μας, που προσδιορίζεται ως πρώην LGBTQ+,  για να μιλήσει για τις εμπειρίες της ζωής μας. Μπορούμε επίσης να σας δώσουμε ονόματα αδειοδοτημένων επαγγελματιών ψυχικής υγείας για να μιλήσουν για πρακτικές που δεν είναι ούτε βασανιστικές ούτε βλαβερές, αλλά ωφέλιμες και αποτελεσματικές για όσους τις αναζητούν.

Εμπειρογνώμων: «Η διαδικασία διαπραγμάτευσης στοχεύει στη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τους προαναφερθέντες τομείς με τη συμβολή όλων των σχετικών ενδιαφερομένων και απώτερους στόχους την ευαισθητοποίηση και την διαμόρφωση αποτελεσματικών κρατικών μέτρων, την αναγνώριση των  καλύτερων πρακτικών στη νομοθεσία, τη νομολογία και τη δημόσια πολιτική, καθώς και τη εντόπιση ελλείψεων και αποκλίσεων από τα προβλεπόμενα ως προς τα ανθρώπινα δικαιώματα, σε σχέση πάντα με τη θεραπεία μεταστροφής. Για να ενημερώσω την έκθεσή μου, αναζητώ στοιχεία, πληροφορίες, δεδομένα και απόψεις από όλους τους σχετιζόμενους ενδιαφερόμενους…»

«Voice of the Voiceless»: Όσοι έχουν γνήσιο ενδιαφέρον  για το ζήτημα ΠΡΕΠΕΙ να περιλάβουν και εκείνους που έχουν ωφεληθεί μετά από επιθυμία τους, από τις αποτελεσματικές θρησκευτικές πρακτικές και τις θεραπευτικές μεθόδους που έχετε ενσωματώσει στις θεραπείες μεταστροφής. Το να αφήσετε έξω από τη μελέτη σας το άτομο που είχε προηγουμένως αυτοπροσδιορισθεί ως ομοφυλόφιλο, αλλά τώρα έχει αλλάξει σεξουαλικό προσανατολισμό ή το άτομο που έχει επανέλθει στο φύλο του ή παραιτήθηκε από την «επιλεγμένη» του ταυτότητα, θα είναι αποτυχία της αναφοράς σας να συμπεριλάβει ολόκληρη την αλήθεια και να αντιπροσωπεύσει όλα τα άτομα που αφορά η αναφορά σας. Μια σκόπιμη παράβλεψη της κοινότητας των μελών μας, θα ήταν δυσφήμιση για οποιονδήποτε διαθέτει τον τίτλο του «ειδικού» στη θεραπεία μεταστροφής και θα έδινε αφορμή να θεωρηθεί η έκθεσή σας ως μια άλλη μορφή προπαγάνδας που τροφοδοτεί τον φανατισμό εναντίον μας, με αποτέλεσμα την περαιτέρω άρνηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μας.

Εμπειρογνώμων: «Υπάρχουν ορισμοί που έχουν υιοθετηθεί και χρησιμοποιούνται από τα κράτη για τις πρακτικές της λεγόμενης «θεραπείας μετατροπής»; Αν ναί, ποιοί είναι αυτοί οι ορισμοί και ποια ήταν η διαδικασία μέσω της οποίας δημιουργήθηκαν ή υιοθετήθηκαν;»

«Voice of the Voiceless»: Οι ορισμοί που έχουμε υπόψιν μας είναι αδικαιολόγητα ευρείς και πολύ αναποτελεσματικοί στην αποφυγή βλάβης. Επίσης είναι αρκετά ασαφείς για  να περιλαμβάνουν ωφέλημα στοιχεία και να χρησιμοποιηθούν ευεργετικά.  Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η χαλαρή χρήση ευρέων και αόριστων όρων για τον καθορισμό της θεραπείας μεταστροφής, θα είχε αρνητικές επιπτώσεις στα ανθρώπινα δικαιώματα της κοινότητάς μας.

Εμπειρογνώμων : «Ποιες είναι οι τρέχουσες προσπάθειες των κρατών να αυξήσουν τη γνώση τους για τις πρακτικές της «θεραπείας μετατροπής»; Υπάρχουν προσπάθειες για την δημιουργία βάσης πληροφοριών και δεδομένων για αυτές τις πρακτικές;»

«Voice of the Voiceless»: Τα κράτη περιορίζουν τις δυνατότητές τους να κατανοήσουν αυτές τις πρακτικές αφού δεν συμπεριλαμβάνουν τη φωνή όσων έχουν ωφεληθεί από τις τεχνικές των θεραπειών μεταστροφής, που εσείς έχετε ομαδοποιήσει μαζί με αρνητικές θεραπείες. Πολλοί άνθρωποι έχουν βοηθηθεί από τη θεραπεία συνομιλίας και τις θρησκευτικές πρακτικές. Ανατρέξτε στα www.voiceofthevoiceless.info , www.changedmovement.com , www.twoprisms.com  και www.therapyequality.org  για παραδείγματα φωνών που όμως λογοκρίνονται από το κρατικό μηχανισμό.

Εμπειρογνώμων : «Τι είδους πληροφορίες και δεδομένα συλλέγονται από τις πολιτείες για την κατανόηση της φύσης και της έκτασης των λεγόμενων «θεραπειών μετατροπής» (π.χ. μέσω ελέγχων, ερευνών, δημοσκοπήσεων);»

«Voice of the Voiceless»: Καμία πληροφορία και δεδομένο.  Επίσης δεν υπάρχουν στοιχεία ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες υπάρχει επιδημία «θεραπείας μετατροπής» με χρήση της από εξουσιοδοτημένους θεραπευτές.

………………………………………………………………………………………………………………………………….

«Voice of the Voiceless»: Το Voice of the Voiceless δεν βρήκε ενοχοποιητικά δεδομένα σε οποιαδήποτε στοιχεία  και πληροφορίες που αφορούν την  εκπαίδευση ή εκπαιδευτικό υλικό, τεχνικές, βήματα ή διαδικασίες σε κάποια θεραπευτική μέθοδο που περιγράφεται ως "Θεραπεία μετατροπής". Ως εκ τούτου, προτείνουμε τον επαναπροσανατολισμό της έρευνας στις συγκεκριμένες τεχνικές ή τρόπους που έχουν αποδειχθεί επιβλαβείς.

Εμπειρογνώμων: Έχουν εντοπιστεί οι κίνδυνοι  που σχετίζονται με τις πρακτικές της λεγόμενης «θεραπείας μετατροπής»;

«Voice of the Voiceless»: Υπάρχουν σίγουρα ζημίες που προκαλούνται από ορισμένες από τις πρακτικές που ομαδοποιούνται  υπό τον όρο "C.T. θεραπείες μεταστροφής." Ωστόσο, άλλες πρακτικές που ομαδοποιούνται υπό αυτόν τον όρο έχουν διερευνηθεί ως προς αναφερόμενες ζημίες, και βρέθηκαν ίσα ή χαμηλότερα ποσοστά, που αντιστοιχούν στα τυπικά ποσοστά βλάβης που αναφέρονται σε άλλες μορφές εγκεκριμένων θεραπειών. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότερες βλάβες που αναφέρθηκαν από τον πελάτη για  τις ευεργετικές και αποτελεσματικές θεραπευτικές μεθόδους εμπίπτουν στην κατηγορία της αυξημένης επίγνωσης των συναισθημάτων του ατόμου, που πολλοί θεραπευτές θεωρούν ότι είναι ένα ενδιάμεσο βήμα στη διαδικασία θεραπείας. Σύμφωνα με την παραδοχή της ίδιας της APA στην έκθεση της ειδικής της ομάδας του 2009, δεν υπάρχουν επαρκή αυστηρά δεδομένα σχετικά με τις σύγχρονες μορφές SOCE που να αποδεικνύουν βλάβη. (Σελίδα 42[3])

Εμπειρογνώμων: Ευρύτεροι νομοθετικοί κανόνες ή διοικητικές πολιτικές για τη διασφάλιση της απόδοσης λόγου στην υγειονομική περίθαλψη και άλλων παρόχων;

«Voice of the Voiceless»: Επί του παρόντος, οι νόμοι σε ορισμένες πολιτείες εμποδίζουν τις ασφαλιστικές εταιρείες υγείας να αποζημιώσουν άτομα που ζητούν βοήθεια για να εναρμονίσουν τις ερωτικές ομόφυλες έλξεις με τις πεποιθήσεις τους ή και να αντιμετωπίσουν την κακοποίηση που σχετίζεται με εμπειρίες του ίδιου φύλου, παρόλο που τα ασφαλιστήρια συμβόλαια καλύπτουν άλλες ψυχολογικές υπηρεσίες. Αυτό αποτελεί παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους για ίση πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη. Ο περιορισμός της υγειονομικής περίθαλψης για άτομα που την αναζητούν θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω κατάθλιψη και αυτοκτονικό ιδεασμό.

Εμπειρογνώμων: Υπάρχουν κρατικοί θεσμοί, οργανισμοί ή άλλες οντότητες που εμπλέκονται στην εκτέλεση των πρακτικών της λεγόμενης θεραπείας μετατροπής; Εάν ναι, ποια κριτήρια έχουν ακολουθηθεί για να θεωρηθούν ως μια μορφή έγκυρης κρατικής επέμβασης;

«Voice of the Voiceless»: Οργανισμοί πραγματοποιούν χειρουργικές επεμβάσεις «αλλαγής φύλου» σε άτομα ή συνιστούν σε εκείνα μη δοκιμασμένες ορμονικές θεραπείες προς ανηλίκους. Αυτός είναι ο αληθινός ορισμός της θεραπείας μεταστροφής, η οποία είναι επιβλαβής.

Δεν υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα που να αποδεικνύουν ότι οι ομοφυλοφιλικές έλξεις ή συμπεριφορές είναι βιολογικά καθορισμένες ή ότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός είναι αμετάβλητος. Υπάρχει έρευνα που δείχνει ότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός μπορεί να αλλάξει[4].
  

voice of the voiceless 01

______________________________________________

Παραπομπές:

[1] https://www.independent.com.mt/articles/2018-10-30/local-news/Matthew-Grech-demands-government-and-MGRM-apology-after-audition-clip-was-removed-6736198595

[2] http://bit.ly/NTFTE-MN01

[3] APA Task Force on Appropriate Therapeutic Responses to Sexual Orientation. (2009). Report of the Task Force on Appropriate Therapeutic Responses to Sexual Orientation. Washington, DC: American Psychological Association.

[4] http://bit.ly/LDExplains01

 

Πηγή: voiceofthevoiceless.info

 

Ετικέτες: Γενετήσιος Προσανατολισμός - Ταυτότητα Φύλου

Εκτύπωση

Σχετικά με μας

Μια συλλογική προσπάθεια για την ανάδειξη, την υπεράσπιση και την προώθηση των αξιών και των ιδανικών της Ελληνορθόδοξης Οικογένειας. Μια παρότρυνση προς όλους να αξιοποιηθούν τα χαρίσματα του κάθε μέλους της, όπως αρμόζει στην Ορθόδοξη Χριστιανική Παράδοση και στα βιώματα της Πατρίδας μας.