Επικοινωνία

Για οποιοδήποτε θέμα υποστήριξης

ή απλής επικοινωνίας

θα μας βρείτε

στο: 

info@mumdadandkids.gr

 


 

Η οικογένεια, πηγή αγάπης και χαράς για τα παιδιά

i oikogeneia pigi agapis kai xaras gia ta paidia 01


Η πρώτη Κυριακή του Ιουνίου είναι αφιερωμένη στα Παιδιά, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε το 2009 η Ιερά Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρουμανίας.

Φέτος η ξεχωριστή αυτή ημέρα, συνέπεσε με την εορτή της Πεντηκοστής και στον απόηχο των αυστηρών περιοριστικών μέτρων της πανδημίας. Υπενθυμίζεται επίσης, ότι το 2020 είναι αφιερωμένο στην Διαπαιδαγώγηση Παιδιών από το Πατριαρχείο της Ρουμανίας.

Απευθυνόμενος στους γονείς και τα παιδιά ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ αναφέρθηκε στον θεμελιώδη ρόλο που έπαιξε η οικογένεια κατά την πανδημία. Ο Μακαριώτατος χαρακτήρισε την οικογένεια «ένα φυσικό περιβάλλον για την ανατροφή και την εκπαίδευση των παιδιών για τη ζωή».

i oikogeneia pigi agapis kai xaras gia ta paidia 01


«Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, εκτιμήθηκε πολύ ο χρόνος που αφιέρωσαν οι γονείς στα παιδιά τους, καθώς και η προσπάθεια να τους βοηθήσουν να εκπληρώσουν τις διάφορες διαδικτυακές σχολικές εργασίες», σημείωσε ο Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρουμανίας.

Ο Πατριάρχης εφιστά επίσης την προσοχή στο γεγονός ότι η προσωπικότητα και ο χαρακτήρας των παιδιών «διαμορφώνονται όχι μόνο με λόγια και συμβουλές, αλλά και από τη ζωή και το παράδειγμα των γονέων».

«Οι γονείς καλούνται να ζήσουν την αληθινή πίστη μέσω της προσευχής και των καλών έργων» είπε και πρόσθεσε ότι η οικογένεια πρέπει να είναι πάντα πηγή αγάπης και χαράς για τα παιδιά.

 

Πηγή: orthodoxianewsagency.gr

 

Ετικέτες: Αξίες του Γάμου και της Οικογένειας

Εκτύπωση

Σχετικά με μας

Μια συλλογική προσπάθεια για την ανάδειξη, την υπεράσπιση και την προώθηση των αξιών και των ιδανικών της Ελληνορθόδοξης Οικογένειας. Μια παρότρυνση προς όλους να αξιοποιηθούν τα χαρίσματα του κάθε μέλους της, όπως αρμόζει στην Ορθόδοξη Χριστιανική Παράδοση και στα βιώματα της Πατρίδας μας.